Dvoboj Tine Maze in Anne Fenninger za veliki kristalni globus se nadaljuje v Areju. Foto: EPA
Dvoboj Tine Maze in Anne Fenninger za veliki kristalni globus se nadaljuje v Areju. Foto: EPA
Tina v Areju s številko sedem, Anna pa šest

Tekma se bo na Švedskem začela v petek ob 16.00, druga vožnja pa bo ob 19.00. Neposredni prenos boste lahko spremljali na TV SLO 2, MMC-ju in Valu 202. Na startu bodo še tri Slovenke, Ana Drev bo imela številko 25, Katarina Lavtar 32, Tina Robnik pa 52. V soboto je v Areju na sporedu še slalom.

Na zadnji tekmi svetovnega pokala, na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu, je Mazejeva po treh tekmah uspešnejša od Fenningerjeve. Zdaj ima Črnjanka 44 točk prednosti pred Avstrijko. Do konca sezone je še šest tekem.

"Mislim, da smučam dobro, stvar je v tem, da najdeš sproščenost in zaupanje. Počutim se dobro, veleslalom mi je vedno domač. V Mariboru sem si preprosto želela preveč in sem naredila napako v spodnjem delu, zato bom naredila vse, da bom tokrat zbrana od starta do cilja," je po tekmah prejšnji konec tedna povedala Mazejeva.

Do konca sezone sta še dva veleslaloma. V skupnem seštevku vodi Fenningerjeva pred rojakinjo Evo-Mario Brem, tretja pa je Američanka Mikaela Shiffrin. Mazejeva je šesta. Fenningerjeva je premočno v tej disciplini slavila na svetovnem prvenstvu. Mazejeva je bila v Beaver Creeku peta.

Štartna Lista
1 E. M. BREM AVT 2 M. SHIFFRIN ZDA 3 S. HECTOR ŠVE 4 K. ZETTEL AVT 5 J. LINDELL VIKARBY ŠVE 6 A. FENNINGER AVT 7 T. MAZE SLO 8 M. PIETILAE H. ŠVE 9 T. WEIRATHER LIE 10 L. GUT ŠVI 11 N. LOESETH NOR 12 I. CURTONI ITA 13 T. WORLEY FRA 14 N. FANCHINI ITA 15 F. BRIGNONE ITA 25 A. DREV SLO 32 K. LAVTAR SLO 52 T. ROBNIK SLO
Tina v Areju s številko sedem, Anna pa šest