Tina Maze poudarja, da je na pravi poti. Foto: Reuters
Tina Maze poudarja, da je na pravi poti. Foto: Reuters
Smuk v Cortini preložili na nedeljo

Slovenska šampionka, ki je v tej sezoni samo trikrat stala na stopničkah na tekmah svetovnega pokala, verjame, da še ni prepozno, da ujame pravo pripravljenost za olimpijske igre v Sočiju: "Vzelo mi je nekaj energije, a gremo v pravo smer. Počutim se res močno. Počutim se odlično. Potrebujem pa mir, da pokažem najboljše."

Znova je pohvalila sodelovanje z novim trenerjem Maurom Pinijem, ki je prejšnji teden zamenjal Walterja Ronconija. "Res mi je všeč, da je skoraj ves čas ob meni in mi ves čas pomaga. Pomembno je, da imam njegov odziv."
Nehati razmišljati in preprosto narediti
Korošica se zaveda, da je še kako pomembna psihična priprava. "Včasih se glava igra z mano. Ko ti gre dobro, ne razmišljaš preveč. Ko ti gre slabo, pa začneš preveč premišljevati. Najbolje je nehati razmišljati in preprosto narediti."

Mazejeva je še izdala, da v zadnjem času med treningi posluša glasbo Freddieja Mercuryja, nekdanjega pevca skupine Queen. Morda ji bo tudi to pomagalo, da svoje najboljše izide v tej sezoni doseže prav na najpomembnejših tekmah prihodnji mesec v Rusiji.
Šestega smuka, ki bo zaradi novozapadlega snega v Cortini v nedeljo (namesto superveleslaloma), se Tina zelo veseli, saj je imela na olimpijski progi Tofana vedno dobre rezultate. Na edinem treningu je bila druga, za stotinko sekunde je zaostala le za Mario Höfl Riesch.

Smuk v Cortini preložili na nedeljo