Anais Bescond se je veselila uspeha kariere. Foto: EPA
Anais Bescond se je veselila uspeha kariere. Foto: EPA
Teja Gregorin
Teja Gregorin je na strelišču pustila eno tarčo nepokrito. Foto: Tomaž Šušteršič
Presenetljiva zmaga Bescodove v Anterselvi

26-letna Bescondova je 91. nastopila na tekmi za svetovni pokal in prvič zmagala, celo prvič je stopila na oder za zmagovalke. Drugo mesto je zasedla Nemka Andrea Henkel, tretja pa je bila Belorusinja Darja Domračeva.
Dober nastop je uspel Teji Gregorin, ki je bila 12. S 25. mestom je dobro svojo nalogo opravila Andreja Mali, Anja Eržen pa je bila 54.
Gregorinova v vse boljši formi
Le sedma tarča pri Gregorinovi ni ostala pobeljena, spremenjena tekaška taktika pa je vplivala na uvrstitev v cilju. "Končno normalna tekma, ki smo jo čakali že celo sezono in s tem mislim predvsem na prave zimske razmere in brezvetrje na strelišču. Ker prihajam v formo, sva se s trenerjem odločila, da bom začela hitreje kot ponavadi. V tem delu je bila naloga izpolnjena, ne pa v celoti na strelišču, zato mi je spet ušla tudi deseterica," je po nastopu povedala Gregorinova in dodala: "Stoje mi je bilo precej težko, leže pa že dlje časa nimam težav. Očitno je bila danes zame tudi ena zgrešena tarča še preveč za uvrstitev med najboljše. Ustreza mi, da bomo imele pred zasledovanjem dan počitka, da pridem k sebi in še napredujem."

Malijeva brezhibna na strelišču
Na strelišču je popoln nastop uspel Malijevi, ki je s 25. mestom dosegla svojo drugo najboljšo uvrstitev sezone. "Streljanje je bilo resnično popolno, v ritmu, brez motenj in ustavljanja, zadete pa so bile tudi vse tarče. Startala sem pogumno, brez taktiziranja in na progi zdržala tempo skorajda do cilja. Prav gotovo je to eden mojih najboljših tekaških dosežkov v Anterselvi, saj mi tukaj pogosto ni šlo. Vesela sem 25. mesta," je dejala Malijeva.

"Pogoji na strelišču so bili resda skoraj idealni, brez vetra, vendar pa v Anterselvi delata dekletom več preglavic že sam prihod na strelišče, saj se proga vzpenja, in nadmorska višina prizorišča. Naše so se res dobro odrezale, od tridesetih tarč jim ni uspelo podreti le dveh in takšne statistike nismo zabeležili že zelo dolgo. V celoti gledano smo danes dosegli zares lepo bero točk v pokalu narodov," je dejal strelski trener Tomaš Kos.

Nastop Faka vprašljiv
Moški sprint se bo v petek začel ob 14.50. Nastop Jakova Faka je zaradi zdravstvenih težav še vedno vprašljiv, čeprav se je danes na dopoldanskem uradnem treningu počutil že bistveno boljše. Kot je bilo ugotovljeno na podlagi zdravniških izvidov, je šlo za infekcijo črevesja, čemur so športniki zaradi naporov, neredne prehrane in zmanjšane telesne odpornosti kar pogosto podvrženi. Odločitev bo znana jutri po ogrevanju za šprint, kjer pa bodo zanesljivo štartali Janez Marič, Klemen Bauer in Peter Dokl.

Šprint (Ž), 7,5 km:                * 
 1. A. BESCOND       FRA  20:30,2 (1)
 2. A. HENKEL        NEM     +6,7 (0)
 3. D. DOMRAČEVA     BLR     10,1 (2)
 4. S. DUNKLEE       ZDA     10,7 (0)
 5. J. ROMANOVA      RUS     11,8 (0)
 6. T. BERGER        NOR     12,5 (1)
 7. F. PREUSS        NEM     18,9 (1)
 8. N. SKARDINO      BLR     24,1 (0)
 9. K. MÄKÄRÄINEN    FIN     30,8 (2)
10. 0. VILUHINA      RUS     35,3 (1)
11. F. HORN          NOR     35,6 (0)
12. T. GREGORIN      SLO     38,1 (1)
...                                  
25. A. MALI          SLO   1:02,0 (0)
54. A. ERŽEN         SLO   2:01,0 (1)
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi

SKUPNI VRSTNI RED (12/26) 1. G. SOUKALOVA ČEŠ 426 točk 2. D. DOMRAČEVA BLR 415 3. T. BERGER NOR 413 4. K. MÄKÄRÄINEN FIN 412 5. Va. SEMERENKO UKR 372 26. T. GREGORIN SLO 181 45. A. MALI SLO 65
Presenetljiva zmaga Bescodove v Anterselvi