Jason Lamy Chappuis, vodilni v svetovnem pokalu, je s Sebastienom Lacroixom komaj ugnal odlična Slovenca. Foto: EPA
Jason Lamy Chappuis, vodilni v svetovnem pokalu, je s Sebastienom Lacroixom komaj ugnal odlična Slovenca. Foto: EPA

Zmagala sta Avstrijca Mario Stecher in Bernhard Gruber pred Norvežanoma Haavardom Klemetsenom in Mikkom Kokslienom ter Francozoma Sebastienom Lacroixom in Jasonom Lamyjem Chappuisom. Borbena Slovenca sta zaostala deset sekund.

Oranič: Tek sva začela v močni skupini
"Marjan je na skakalnici naredil odlično delo, s čimer naju je rešil. Tek sva začela v močni skupini, kar sva odlično taktično izkoristila, kot delajo največji mojstri. V četrtem krogu sva napadla, kar se je dobro obrestovalo. Na teku sva nastopila odlično. Končno četrto mesto je super rezultat. Na skokih mi prehod s keramike na sneg ni najbolje uspel. Na tekmi za zdaj pokažem povprečne skoke, v teku pa sem zelo močan in pridobivam mesta. Zdaj sledi teden dni premora, kjer si želim, da stabiliziram skoke in tako pridobim nazaj občutke, ki sem jih imel poleti. Tako se lahko nadejam tudi dobrih rezultatov. V pripravljalnem obdobju smo spremenili koncept treninga. Tekaško smo močni, kar je odlično. Imamo tudi odličen servis. Zdaj lahko gremo le mirno do svetovnega prvenstva in nabiramo izkušnje," je tekmo na Finskem ocenil Oranič.

Triplat: V celoti sem zelo zadovoljen
"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. Tekaški del je bil naravnost vrhunski, v tej hudi konkurenci sta bila najhitrejša, česa več od tega niti ne moremo pričakovati. Na skakalnici je bilo nekaj manjših napak, v celoti pa sem zelo zadovoljen," je po današnji tekmi na Finskem dejal glavni trener slovenske reprezentance v nordijski kombinaciji Primož Triplat.

Smučarske tekačice so v Kuusamu v nedeljo tekmovale še na 10-kilometrski razdalji v klasični tehniki. Spet je bila nepremagljiva Norvežanka Marit Björgen, ki je tako dobila vse tri tekme v Ruki. Druga je bila Poljakinja Justyna Kowalczyk, tretja pa Norvežanka Heidi Weng. Barbara Jezeršek je zasedla 32. mesto, Alenka Čebašek pa je bila 63.

"V soboto sem resnično dala vse od sebe, kar se je poznalo na današnji tekmi, sicer pa sem tekla konstantno vso progo. Smuči so bile odlične do tri kroge pred koncem, ko je začelo snežiti, potem sem izgubila stik s trideseterico," je povedala Jezerškova.

Teki - 10 km klasično (Ž):                   
 1. M. BJÖRGEN        NOR     31:19,4 
 2. J. KOWALCZYK      POL     +1:21,4 
 3. H. WENG           NOR      1:23,9 
 4. T. JOHAUG         NOR      1:34,1 
 5. K. RANDALL        ZDA      2:24,8 
 6. K. LAHTEENMAKI    FIN      2:33,1 
...                                   
32. B. JEZERŠEK       SLO      4:26,4 
62. A. ČEBAŠEK        SLO      6:39,8 
                                      
15 km prosto (M):                     
 1. P. NORTHUG        NOR     41:38,3 
 2. M. VILEGŽANIN     RUS        +1,4 
 3. A. POLTORANIN     KAZ         3,4 
 4. D. COLOGNA        ŠVI         7,8 
 5. I. ČERNOUSOV      RUS        21,1 
 6. M. J. SUNDBY      NOR        22,4