Planica - smučarski poleti
Primož Ulaga o Goranu Janusu govori izredno spoštljivo, vseeno pa meni, da se je očitno njegov sistem dela izpel. Foto: www.alesfevzer.com
       Določen koncept treninga se je izpel. Fizična priprava, taktika ... Gotovo so vsi delali maksimalno zavzeto, da ne bo pomote. Način dela verjetno ni bil pravi, pojavlja se tudi malo zasičenost vedno istega koncepta.       
Goran Janus je od leta 2011 glavni trener slovenske skakalne reprezentance. Po izjemnih uspehih, vključno z velikim kristalnim globusom Petra Prevca v sezoni 2015/16, v zadnjih dveh sezonah izidi niso več tako bleščeči. Foto: STA
       Nihče ni večen, čeprav - Goran je naredil največ za slovenske skoke in najbrž nihče ne bo toliko kot on. Ni trenerja, ki bi imel toliko "jajc" kot on in ki bi tako daleč popeljal ta šport.       
Peter Prevc si je pred dvema letoma veliki kristalni globus zagotovil še pred finalom v Planici. Lani je v Planico prišel s 650 točkami v svetovnem pokalu (24 tekem), letos pa s 368 točkami (21 tekem). Foto: Reuters
       Skok tehnično (pri Petru Prevcu) ni tako narejen, kot bi moral biti. Skoči narobe ... ne vem, zakaj. Znal je prav. Če sem zelo kritičen: skoči, kot bi se bal, pa vem, da se ne. Vse je nekoč znal nadgraditi, višino, hitrost ... Užitek ga je bilo gledati, skakal je za učbenike.       
Planica
Planica bo ta konec tedna gostila finale svetovnega pokala. Potem ko lani Slovenci niso uspeli stopiti na stopničke za zmagovalce (tudi na ekipni tekmi ne), Ulaga pričakuje, da bo letos drugače in da bo Slovenija vsaj na ekipni tekmi med najboljšimi tremi. Foto: Goran Rovan
       Pozabljajo zgodovino, tudi na moje uspehe. V Planici imam tri zmage. Ne vem, ali je sploh kakšen skakalec, ki bi imel v Planici toliko uspehov kot jaz. Nove generacije predsednikov so vsi politiki, vidijo le svoje interese in ne razumejo najbolje športa. Menim, da bi morali nekdanje legende Planice bolj spoštovati. V ZDA se svet ustavi, ko pride Michael Jordan v dvorano.       
Primož Ulaga je v Planici zmagal trikrat. Foto: BoBo
       Ko pridem v Beograd, me vsi poznajo. Nihče ne pozna Petra Prevca, ker zdaj ne spremljajo več skokov.       

Dodaj v

Janusova zmagovita formula se je, kot kaže, izpela

Pogovor z nekdanjim skakalnim asom Primožem Ulago
21. marec 2018 ob 07:26
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Goran Janus je naredil največ za slovenske skoke in najbrž nihče ne bo toliko kot on," trenerja skakalcev hvali Primož Ulaga, ki pa med vrsticami vendarle daje vedeti, da se je način dela zdajšnjega vodstva reprezentance verjetno izpel.

"Določen koncept treninga se je izpel. Fizična priprava, taktika ... Gotovo so vsi delali maksimalno zavzeto, da ne bo pomote. Način dela verjetno ni bil pravi, pojavlja se tudi malo zasičenost vedno istega koncepta, ki je podoben že sedem ali osem let. Do zdaj je dobro deloval, odslej pa bodo potrebne spremembe v načinu dela," nam je v intervjuju povedal Ulaga, leta 1981 prvi Slovenec z zmago na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih.


Ali so imeli slovenski skakalci letos slabo sezono?
Ne bi bil tako kritičen. Če gledamo zadnjih dvajset let, je bila to še vedno kakšna sedma sezona po kakovosti, torej še vedno v prvi polovici. Imamo dve zmagi v svetovnem pokalu, ekipno medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih ... Res pa ni to tako uspešna sezona, kot so bile tiste do velikega kristalnega globusa Petra Prevca, ko je bila Slovenija v pokalu narodov skoraj najboljša.

Saj ravno to je skrb vzbujajoče. Opazen je negativen trend ...
Padec je lahko še večji, da smo si na jasnem. Lahko se hitro zgodi, da bo res vsaka uvrstitev med 10 uspeh. Od leta 2002 smo imeli olimpijske medalje, svetovne prvake, svetovnega rekorderja in dobitnika velikega kristalnega globusa. To so neverjetni uspehi in normalno je tudi, da pride trenutek, ko ni več takšnih uspehov. Ali se bo ta padec nadaljeval tudi v naslednji sezoni ali pa se bo obrnilo navzgor, je veliko vprašanje. Res upam, da ne bo šlo tako daleč kot pri Fincih, čeprav - tudi to je mogoče.

Kje vidite glavni razlog, da izidi niso takšni, kot bi si želeli?
Določen koncept treninga se je izpel. Fizična priprava, taktika ... Gotovo so vsi delali maksimalno zavzeto, da ne bo pomote. Način dela verjetno ni bil pravi, pojavlja se tudi malo zasičenost vedno istega koncepta, ki je podoben že sedem ali osem let. Do zdaj je dobro deloval, odslej pa bodo potrebne spremembe v načinu dela. To je občutljiva zadeva, slej ko prej se lahko ujameš v zanko. Goran Janus je vrhunsko opravil svoje delo, je ambiciozen, ima visoke cilje, vprašanje pa, ali je prava tudi ekipa okoli njega. O vsem ne odloča Goran.

Naj Janus ostane glavni trener ali ne?
Hm, ne vem. Sedem let je že glavni trener. Vprašanje, koliko so se najedli drug drugega, kakšni so medsebojni odnosi. Tega jaz ne vem. Nihče pa ni večen, čeprav - Goran je naredil največ za slovenske skoke in najbrž nihče ne bo toliko kot on. Ni trenerja, ki bi imel toliko "jajc" kot on in ki bi tako daleč popeljal ta šport.

Šport, v katerem ste prav vi dosegali prve uspehe ...
Ko sem leta 1981 zmagal na tekmi svetovnega pokala, je bil to prvi preskok in so nekateri rekli: iz tega športa še nekaj bo. Potem sta sledili olimpijski medalji v Calgaryju, naslov svetovnega prvaka Francija Petka, dva velika kristalna globusa Primoža Peterke ... Pa je bila Planica še v razsulu. V zadnjih letih smo dobili nov Nordijski center in izjemne uspehe generacije Robija Kranjca in Petra Prevca.

Kje je problem pri Petru Prevcu? Drugo sezono zapored ni skakal tako, kot je znal nekoč.
Skok tehnično ni tako narejen, kot bi moral biti. Skoči narobe ... ne vem, zakaj. Znal je prav. Njegova energija ni pravilno usmerjena. Če sem zelo kritičen: skoči, kot bi se česa bal, pa vem, da se ne. Vrže se tako iz počepa, da avtomatično zavre in izgubi hitrost. Ne more ga odnesti. Vse je nekoč znal nadgraditi, višino, hitrost ... Užitek ga je bilo gledati, skakal je za učbenike. Zdaj je zadnjih 150 ali 200 skokov naredil po tem novem, napačnem konceptu in očitno pozabil na tisti film od prej. V zraku ga nič več ne odpelje daleč. Ko delaš razna dodatna gibanja, te zrak ne mara več.

To je pred kratkim izjavil tudi Prevc. Kaj to sploh pomeni?
Da si kot sestreljena vreča. Narediš mrtev skok. Peter verjetno vedno računa, da se bo že jutri odprlo in da je blizu rešitve. Ko se vse začne odvijati v napačno smer, sploh ne veš več, kaj bi naredil. Peter naredi 75 odstotkov povprečnih skokov, dobrih je le 10 odstotkov. Iz teh desetih odstotkov ne moreš črpati. Na koncu sezone je pa Jernej Damjan, ki je že hotel končati kariero, naš najboljši.

Jernej Damjan, ki sploh ni treniral z Janusom in ki je šel v sezono zelo neobremenjen, nekako v slogu, kar bo, pa bo.
Včasih očitno lahko več prinese, da greš z družino na sprehod v gozd, kot da se potiš v telovadnici.

Manj je več ...
Ampak, si predstavljate, da bi Janus na začetku sezone rekel, da bodo trenirali precej manj. Le kdo si to upa?

V letošnji sezoni je popolnoma odpovedal tudi Robi Kranjec ...
Čudim se, zakaj ni mogel priti niti v slovensko reprezentanco za polete. V procesu treninga nekaj ni bilo v redu, določene napake so bile očitno pri fizični pripravi, da je tako zamorjen v nogah. Nič ne deluje tako, kot bi moralo. Da na poletih, ko bi moral zlahka preskočiti 200 metrov, ni prišel v slovensko ekipo, je res nenavadno, saj ima pravi nastavek, občutek za letenje, zna tudi nizko spustiti zgornji del trupa. Ne vem, videti je, kot bi bil zastrupljen.

Zakaj so Slovenci v poletih tako dobri, na malih skakalnicah pa imajo težave?
Ni bilo vedno tako, ta generacija v zadnjih desetih letih pa je res zelo letalska. Veliko se dela na tem, razmere so odlične, pristop je maksimalen, dela se ne trenažerjih, skakalci pridobivajo občutek za tehniko in let. Osnova je pravilna tehnika. Na večji skakalnici ni treba toliko energije in sile. Na velikanki ni nikogar, ki bi ponorel na mizi, vsak ima spoštovanje, nič ne gre na silo.

Kaj pričakujete od letošnje Planice glede obiska in dosežkov?
Obisk bo seveda manjši kot v sezonah, ko je bil Peter Prevc na vrhu. A ljudje si še vedno želijo Planice, poletov, vsega cirkusa, druženja. Računam, da bodo Slovenci osvojili kakšne stopničke, vsaj na ekipni tekmi. Na posamični bo to težko, Norvežani so izjemno močni, tu so še Stoch, Kraft in še kakšen Poljak ali Nemec.

Precej kritični ste do Smučarske zveze, češ da z legendami Planice ne ravnajo tako, kot bi morali.
Pozabljajo zgodovino, tudi na moje uspehe. V Planici imam tri zmage. Ne vem, ali je sploh kakšen skakalec, ki bi imel v Planici toliko uspehov kot jaz. Nove generacije predsednikov so vsi politiki, vidijo le svoje interese in ne razumejo najbolje športa. Menim, da bi morali nekdanje legende Planice bolj spoštovati. V ZDA se svet ustavi, ko pride Michael Jordan v dvorano. Mladi igralci so najbolj srečni, če mu lahko sežejo v roko, pri nas pa se to pozablja.

So vam sploh poslali vabilo, ste dobili vstopnice?
Bolj v tistem slogu je bilo: za en dan ti damo akreditacijo, pa povej, kdaj bi prišel ... Pričakujem, da če sem 15 let polnil tribune v Planici in skrbel, da so se prodajale kartice Podarim-dobim in je nekaj ljudi lahko živelo na ta račun, da bom v Planici vedno dobrodošel s člani ožje družine. In da nas čaka hotel. Ker če bo zvečer neki dogodek, ljudje, ki pridejo v Planico, upajo, da srečajo nekdanje zmagovalce. Saj to ni neka posebna zahteva. Marsikdo dobi VIP-karto zastonj samo zato, ker nekoga pozna.

Kot poslovnež precej potujete po nekdanji Jugoslaviji. Kako vas sprejmejo?
Ko pridem v Beograd, me vsi poznajo. Nihče ne pozna Petra Prevca, ker zdaj ne spremljajo več skokov. Jugoslavije ni več, Srbi imajo svoje športne idole, Novaka Đokovića in podobno. Tisti, ki so stari 30 let in več, poznajo Bojana Križaja in mene, ne poznajo pa nove generacije športnikov.

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
Albert
# 21.03.2018 ob 07:59
"da bom v Planici vedno dobrodošel s člani ožje družine. In da nas čaka hotel."

Hahahaha.... Misli, da je Tito in da se piše leto 1970 :)
dunbar
# 21.03.2018 ob 07:39
ZDA se svet ustavi, ko pride Michael Jordan v dvorano.

Kaj je hotel g. Ulaga povedati, da je on MJ smučarskih skokov? Ob koncu sem dojel, kaj je bistvo članka, ne Janus in njegovi varovanci, ampak užaljenost nekdanjega asa, ker ga ne nosijo več po rokah....
iluvatar
# 21.03.2018 ob 07:53
Sam res, a se ne da s takim intervjujem počakati do ponedeljka?
Potem pa - spet novinarji nič krivi.
Kar iščete intrigo, prepogosto.
nordnung
# 21.03.2018 ob 07:45
Dobro povedano, a morali bi z njim počakati do ponedeljka..
kvisko75
# 21.03.2018 ob 07:42
Nepotreben članek en dan pred začetkom planiškega praznika.
Belphegor
# 21.03.2018 ob 07:36
Vse se je izpelo ža lani. Glede odnosa SZS do njega - pa saj je povsod tako. V vseh športih in na vseh področjih družbe. Žalostno.
BAD
# 21.03.2018 ob 07:58
Smučarski skoki je šport v katerem nikoli nič ne veš.

Ko ti gre in si najboljši na svetu ne veš zakaj in ko ti ne gre spet ne veš zakaj.
Lovec
# 21.03.2018 ob 08:03
Članek je tipičen slovenski v negativnem smislu. Čestitam novinaju in njegovi neodvisnosti ter seveda uredniku. Ne razumem zakaj je potreba po pisanju takšnih člankov pred Planiškim dogodkom, ki je dogodek svetovnih razsežnosti. Butasto.

Sploh ne vemkaj je namen članka. Lahko bi to razložil urednik ali pa novinar!

Vsekakor je to idiotizem. Ko se potegne črto se začnejo analize, in glavne ne opravi nek novinar Okren z Ulago. Časi socializma in Otta in Rožmana ki sta vse vedela in sta imela monopol nad skoki so minili. Minili naj bi tudi časi in metoda, ko je politika preko sredstev javnega obveščanja s pomočko družbenopolitičnih delavcev podučevala javnost, kaj je za skoke najbolje.
bruhnmici
# 21.03.2018 ob 07:32
Gospod Ulaga. V svetu skokov me spominjate na Vikija Grošlja iz sveta alpinizma.
Gatsu
# 21.03.2018 ob 08:11
Ok s hotelom je morda malo pretiraval vse ostalo ima pa prav. Cel kup nihčetov dobi VIP za cel vikend, ker pač nekoga poznajo. Njemu kot 3x zmagovalcu Planice in 9x zmagovalcu tekem svetovnega pokala pa dajo eno akreditacijo. To je dejansko sramotno in tako se res ne dela. Samo pač ker je bil SZS funkcionar brez dlake na jeziku se je marsikomu zameril in zdej po Slovensko žanje sadove teh zamer. Smo pač banana republika.

Kar se tiče Janusa je vse povedal zelo korektno. Dejansko se je nekaj izpelo in če Janus ne vidi poti naprej, potem bi bilo najbolje da odstopi. Če pa ima še voljo in vizijo pa nej užge po mizi in naredi vse kar je treba, da se ta padec ustavi in prekine.
Coli
# 21.03.2018 ob 07:55
SZS je kolhozni napajalnik za podpovprečneže tipa Jan, Ulaga, Slabanja, Saracco, Klančnik, Verdnik, Bergant, Pen... Normalno in logično je, da Ulaga - član te kolhozniške pivnice - udriha po človeku, ki je bil (in zagotovo bo spet) nadpovprečno uspešen pri svojem delu! V SZSju vodijo svojo združbo s ciljem polnjenja lastnih žepov....vse ostalo (tudi rezultati) so sekundarnega in terciarnega pomena! Skoraj vsi uspehi so bili doseženi v 'zasebnih' ekipah tipa Maze, Štuhec... Januš pa je edini, ki uspehe niza v širšem obsegu.
radek66
# 21.03.2018 ob 07:41
A ve kdo a bota Robi in Tepeš letela v planici?
kotzi
# 21.03.2018 ob 07:45
oh tut ce Janus gre..je velik uspehov pricaral z svojimi fanti..pac ta sezona ni fenomenalna...slaba pa tut ni...lahko bo pa naslednjo sezono bolje
apollo11
# 21.03.2018 ob 08:02
Ulaga je kot šef nordijcev v okviru SZS naredil velik preboj, ko je bil on direktor so nordijci prehiteli alpince, ki so bili non stop v rdečih številkah, nordijci pa v plusu. Ulaga je en tak Zahović, pove svoje, ni politično korekten, ampak rezultate pa ima. In ravno takih ljudi, se najbolj bojijo razni nesposobni šefi in funkcionarji na zvezah, ker taki so jim nevarni, takšni bi jih lahko odrezali od korita.
Snecer
# 21.03.2018 ob 07:46
Zanimivo, da Ulaga ne ve, zakaj Peter skoči narobe :)
slovannn
# 21.03.2018 ob 10:26
No, Ulaga malo ohladi. VEDNO sem navijal za tebe, v tem intevjuju pa malo pretiravaš. Malo preveč se hvališ, res si dobil devet ali deset tekem v svetovnem pokalu, vendar to v desetih letih, povrečno eno na sezono. Tudi v Planici si zmagal trikrat, eno leto dvakrat in tedaj bil tudi najvišje v skupni razvrstitvi , mislim da tretji. Tudi dve bronasti medalji si osvojil [ekipno, poleti]. Primerjava s Prevcem in tudi s Peterko pa meji na narcizem. Kolikokrat si razočaral bivšo Jugo, med drugim na Olimpijadi v Sarajevu, ko si bil tihi favorit, zasedel pa zadnje mesto s skom v stilu Edija, poznejše angleške maskote. V celi karieri si bil zelo labilen skakalec, nihal od najboljšega do zelo povprečnega. Tvoje zahteve po kartah za vso družino, za vse dni so upravičene, želje po hoteskih namestitvah pa blodnje. Ocene glede Janusa so realne, počasi bo potrebno strokovni tim prevetriti, vsaka še tako lepa pesem se izpoje. Članek bi lahko počakal par dni v predalu in bil objavljen po planiškem prazniku. Vendar očitno novinarji niso srečni, če ne objavljajo slabih novic, potem se pa čudijo reakcijam
Gungi
# 21.03.2018 ob 08:11
Čisto ok in korektno je povedal. Hotel ima namesto njega en gnili politik, ki pojma nima kaj je šport in se pokaže tam, kjer je masa ljudi, da ga vidijo. Človek oz. Slovenec, ki je dosegel 3 zmage v Planici, osvojil olimpijsko in svetovno medaljo vsekakor mora imeti privilegije in ga je treba spoštovati, ne glede nato ali se piše Ulaga, Prevc ali Tepeš...
Rdeča zvezda
# 21.03.2018 ob 08:07
Strinjam se z njim, danes bo marsikdo vesel, če se bo slikal z Ulago. Zasluži si povabilo, tako kot vsi drugi nekdanji skakalci, ki so osvajalo kolajne v svetovnem pokalu. O tem bi morali sprejeti Pravilnik na SZS, pa ne bi bilo več takšnega polemiziranja. Tako pa sem bil lani presenečen, ko sem na enem izmed plačljivih sedišč srečal Petra Žonto...in se z njim z veseljem slikal. Enako velja za nekdanje smučarje, kot tudi nogometaše, rokometaše in ostale športnike. Nekje je potrebno postaviti črto, kdo se vabi na tekmovanja in kdo ne več....
balrog
# 21.03.2018 ob 08:08
V bistvu je vse na mestu, kar je povedal gospod Ulaga. Dejansko ena najboljših povsem realnih ocen stanja slovenskih skokov. Kdaj je tako, da delaš vse prav, pa je vse narobe. Mogoče tudi prenasičenost z rutinoOdlična ocena poznavalca. Glede statusa legend, je pa res, kar pravi Ulaga, dejansko Slovenci nimamo odnosa do legend, zvezdnikov. Lahko, da Ulaga ni bil uspešen v vlogi direktorja skokov, je pa nedvomno skakalna legenda in si zasluži vip akreditacijo kot častni gost. V bistvu si jo vsi zmagovalci Planice.
čak mal noris
# 21.03.2018 ob 09:47
1. Za Janusa mu dam prav.
2. Za ekipo okoli Janusa ne morem komentirati.
3. Priprave nekaterih skakalcev so bile očitno slabe.
4. Gleda prepoznavnosti Prevca in njega v Beogradu, ki je "resna referenca" na področju skokov pa: ko je Peter zmagoval, sem dostikrat šel na portale B92 in Kurir. Vedno, ampak VEDNO je bilo presenetljivo veliko komentarjev pod naslovi o njem in njegovih zmagah. In to super pozitivnih in " domačih " v stilu - NAŠ Pero, itd.
Pod črto; SORRY ASS primerjava in lastnohvalni komentar. Njegova generacija pozna OBA, Petrova pa njega zagotovo NE.
alcatraz
# 21.03.2018 ob 08:47
okej sebe primerjat z jordanom je... ah ulaga, ne lomi ga.
judoka
# 21.03.2018 ob 08:04
@coli

Ne vem kje vidis "udrihanje". Povedal je da nihce ni toliko naredil za skoke v SLO kot Janus, kar je res. Hkrati pa je tudi res, da se je trend obrnil. V sportu so take stvari normalne. Npr. v nogometu ima trener lahko v prejsnji sezoni sampionsko leto, naslednje pa se bori za sredino lestvice.
happy schimetzky
# 21.03.2018 ob 09:33
Stare je omenjal, da se na trenerskih stolčkih obetajo velike spremembe. Tako nemci, kot norvežani naj bi menjali trenerje.
No, če slovenijo prevzame schuster ali stoekli, potem ok. Če pa se bo janusa menjalo, samo za to da se ga menja, pa magari za nekega zupana... potem pa raje vidim, da se z janusom še naprej vztraja.

Z janusom je slovenija prišla nivo višje in zato je to potrebno storiti tudi na trenerskem mestu, torej ko se bo menjava zgodila (letos, ali 2020) mora to biti s priznanim strokovnjakom.
sam-zee
# 21.03.2018 ob 08:51
Hah, čuden intervju, kot je Ulaga tudi čuden možak. Vse spoštovanje za športne dosežke, sigurno tudi ve kaj govori, vendar pri njemu je vedno prisoten občutek da vse ni pristno.
DAbears
# 21.03.2018 ob 10:16
Hehehe tale ulaga pa ga pihne
Prevca poznajo vsi
Dobu je kristalno kuglo zlatega orla in prvi poletu 250
Jaz nobenga hrvata srba bosanca ne poznam ki nebi slisal za prevca vsaj enkrat
gino1981
# 21.03.2018 ob 10:43
Pa saj noben ne pravi, da nima prav glede VIP kart, tudi hotel me ne toliko zmoti. Zmoti me pa to, kako se v članku hvali in dela legendo iz samega sebe. Človeka za legendo okrona ljudstvo in ne človek sam sebe. Lastna hvala, cena mala.

Pa ga zelo cenim, da ne bo pomote, način pa ni pravi.
Debely
# 21.03.2018 ob 09:43
Ogromno je naredil tudi Jani Grilc, več kot si mislite. Tega nikdar ne pozabit.
Guztl
# 21.03.2018 ob 09:15
Ulaga in Križaj sta pač legende, vi pa tumbajte svoje....
soleti
# 21.03.2018 ob 08:53
En velik samouvšečni ego tare Ulago..Prevc je za njega kralj.
nevem
# 21.03.2018 ob 10:38
"Marsikdo dobi VIP-karto zastonj samo zato, ker nekoga pozna".

Tako pač posluje veliki šef Primož Finžgar. Tudi sam vem, da se s podarjenimi VIP vstopnicami kitijio neverjetni osebki, ki nimajo veze ne kot promotorji, ne kot financerji, organizatorji, projektanti, kaj šele kot bivši uspešni športniki, trnenerji, funkcionarji...
aaa
# 21.03.2018 ob 08:15
Vprašanje kaj je tu v ozadju. Ulaga kot tekmovalec je bil zelo muhast in se še spomnim kako se je v Planici, ko je zmagal, obnašal do novinarjev. V stilu Zahoviča. Pred leti sem videl ko sta se v Planici po VIP loži sprehajala Kuttin (ko še ni bil Avstrijski trener) in Vettori. Ulage nisem videl. Če so niju povabili Ulage pa ne, za to verjetno obstaja kak razlog:)
svabo
# 21.03.2018 ob 08:03
A bejz no bejz
joplin
# 21.03.2018 ob 12:37
Vsega je enkrat konec. Pointnerju je bilo dovolj Avstrije, govori se da bo šel tudi nemški trener Schuster, in tudi Janusu se bliža konec. Bilo bi prav, da če ne po tem letu, pa po naslednji sezoni. Mladim (Zajcu, Bartolu, Domnu,...) je treba dati novega zagona in nisem prepričan, da je Janus pravi trener zanje.
dalton1
# 21.03.2018 ob 11:39
Ne vem zakaj toliko kritik na račun Ulage, saj je povedal točno to, kar na nek način vsi čutimo. Tudi pohvalil je Janusa, skakalce za njim, povedal pa je tudi, da je zdaj nekaj narobe. Tudi več spoštovanja do bivših uspešnih športnikov bi bilo prav. Morda bi res tak članek sodil po Planici, ampak vse eno mislim, da zdajšnja objava ne bo škodila ne obisku Planice ne skakalcem. Četro mesto Domna Prevca na poletih v Wikersundu bo tudi privabilo nekaj tisoč več obiskovalcev na poletih v Planici.
qwatebriga
# 21.03.2018 ob 11:01
Ulaga je pa tako direkten v zahtevi po tretmaju njega in njegove družine, da mi je to v bistvu kar všeč. Ne leze v zadnjico, ampak pove naravnost. In četudi nam gre večini verjetno PU na živce, pa ima pravzaprav čisto prav. Morali bi bolj spoštovati legende.

Ampak ne gre mi iz glave tole hahaha "Pričakujem, da če sem 15 let polnil tribune v Planici in skrbel, da so se prodajale kartice Podarim-dobim in je nekaj ljudi lahko živelo na ta račun, da bom v Planici vedno dobrodošel s člani ožje družine. In da nas čaka hotel. "

Pa saj ne vem, ali naj ostanem pri mnenju ali naj zapišem "sarcasm off".
mimogredezdaj
# 21.03.2018 ob 09:44
Samo da ne pripeljejo spet Ulage.
Potreben je nekdo nov če že morajo menjati.
Drugače pa hvala g. Janus za vse lepe trenutke ob dobrih rezultatih naših skakalcev-letalcev.
la.sonrisa
# 21.03.2018 ob 09:29
joj Ulaga, pa si res en tak Zahović... verjetno ima sicer glede enih stvari prav, ampak ne morem se znebit občutka, da je ugrabil intervju za jokcanje, ker ga v Planici ne čaka vsako leto all inclusive hotel in tiskovke in ne vem, kaj bi še rad, kričeče najstnice, ki bodo prosile za selfie.... đizs no. ne rečem, da si on ne zasluži VIP karte, sigurno bolj kot kakšni ljepotani, ki so samo zaposleni pri kakšnem sponzorju dogodka, pa vseeno. in primerjava z Jordanom.... daj no, prosim te lepo.

Novinarji pa tudi, je res treba zdaj zamere ustvarjat pred največjim športnim praznikom? čestitke, kmalu bo folk začenjal razumet Zahota in njegove izpade pred novinarji.
dedda
# 21.03.2018 ob 07:48
Naj Janus ostane glavni trener ali ne?
Hm, ne vem.

Torej ne ;)
konjice
# 21.03.2018 ob 15:19
Mene pa žalosti to da med pokrovitelji Planice ni več legendarne Cockte. Na sodniškem stolpu je bil zmeraj velik plakat od Cockte, letos pa je to mesto prevzel Rastoderjev Derby.
Nikolaj
# 21.03.2018 ob 14:36
V ZDA se svet ustavi, ko pride Michael Jordan v dvorano.

Ulaga torej pričakuje, da se bo svet ustavil ko bo prišel v Planico.
zjola 53
# 21.03.2018 ob 12:47
Nekaj podobnega je govoril tudi za Zupana pred leti bo nekaj na tem noben ni večen tudi Pointner je moral oditi,primer ta bolgar,ki ga ima Zupan je dokaz,da spremembe so včasih tudi pozitivne.
jaz jaz
# 21.03.2018 ob 10:37
nekateri pravite, da gre za samohvalo in zavist v intervjuju. men se pa ne zdi tako. ima popolnoma prav, na vip tribunah so večinoma povabljenci s poznanstvi in politiki. se strinjam, da to ni prav. veliko bolje bi bilo, če bi bili tam naši nekdanji uspešni skakalci. verjetno bi bili tudi televizijskim gledalcem bolj zanimivi kot pa naša politična zasedba.
Bormio
# 21.03.2018 ob 10:35
@wisan

Ni se treba spraševati o Wellingerju. Imamo doma Semeniča.
Fleaa
# 21.03.2018 ob 10:20
dej, dej, dej.... ko un stručko u fudbalu Branko Oblak.... najbolj pameten, vse spluva, noben ne zna narest nič.... ko pa je on pred dejstvo postavlen pa je treba kaj narest so pa polne hvače
djmiki
# 21.03.2018 ob 08:11
in zakaj vedno pred kakim tekmovanjem slabo voljo delat ?
Lesinar
# 21.03.2018 ob 07:31
Ma kje, naše skakalnice šele prihajajo ... ne daj se Janus, #Janusdo2026
slovannn
# 21.03.2018 ob 19:05
ŽogaJEokrogla
Ne samo Srbi. Tudi na Hrvaškem še nihče ne pozna Prevca in nikoli ne poročajo o skokih. Gre za šport, ki ne zanima nikogar z izjemo 2 ali 3 srednjeevropskih in skandinavskih držav. To izjava vse pove. 100 km stran nihče ne ve kdo je Prevc. Mi pa vlagamo v te anonimneže več denarja kot v košako, nogomet, hokej, rokomet in odbojko skupaj. Zaradi tega bo naš šport čez 10-15 let postal totalna žalost, ki jo bojo lahko spremljal samo še upokojenci.:-)

Mladenič, če ti nadrobim malo po Zlatkovo, malo si mlečen in po sebi sodiš svet, upokojenec verjetno ne boš nikoli, ker so ti tako nevredni.
O Prevcu so v Srbiji veliko poročali ko je postal svetovni rekorder z 250 metri.Na portalu B92 je bilo več sto, večino pozitivnih, komentarjev. Pri tebi gre očitno za nogomanijo in drugega ne vidiš.
Forex
# 21.03.2018 ob 11:11
Ne janus ampak njegov pomočnik grilc je car v trenerskem svetu. Brez njega peterke ne bi bilo in še marsikoga drugega. Mislim pa,da medijev ni preveč vesel,ker nastopa nekoliko medlo in sramežljivo. Je pa strokovnjak,ki mu ne janus ne zupan ne kdorkoli v deželni pod alpami tudi po mnenju skakalcev ne seže do gležnjev. Če kdo potem grilc,drugega ni.
Bormio
# 21.03.2018 ob 10:23
@Maxbernie, judoka, Rdeča zvezda, balrog, Gungi, Gatsu, obriobri

Po moji oceni ste zadevo zelo dobro komentirali. Ni kaj veliko dodati. No, tudi z njegovo omembo hotela ni nič narobe. Na zahodu je to normalno.

Stara zgodba. Slovenci sami sebe premalo cenimo. To traja že predolgo.
Bokisan
# 21.03.2018 ob 10:11
Kje pa so tisti komentarji v stilu " nogomet je tisočkrat bl prljubljen šport svetovno gledan kt pa skoki, judo... pa mi lahko date še miljonkrat minus k mam prov"?
Gospodična še spi?
Planica - tekmovanje v smučar ...
link
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
93
23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
Več novic ...
Kazalo