Planica bi prvenstvo leta 2019 pričakala v povsem novi podobi. Foto: EPA
Planica bi prvenstvo leta 2019 pričakala v povsem novi podobi. Foto: EPA

Poleg zahtevanih dokumentov je vplačala tudi 92.250 evrov kotizacije. Ta je nižja kot sicer, saj Planica kandidira za SP drugič zapored, zato je bil upoštevan 25-odstotni popust. Člani predsedstva Fisa bodo o prireditelju odločali na kongresu, ki bo od 1. do 6. junija 2014 v Barceloni.

"Kljub temu, da nam prvič ni uspelo, se borimo naprej. Imamo realne možnosti, da dobimo organizacijo svetovnega prvenstva leta 2019," pravi predsednik SZS-ja Primož Ulaga. Ambasadorja kandidature bosta še naprej Petra Majdič in Franci Petek.

"Smo upanje za vse majhne države, ki v mednarodni smučarski družini pripravljajo tekmovanja na najvišji ravni. Že pri prvi kandidaturi, ko smo prišli do finala, smo dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi. Zdaj čutim, da je prišel čas za Planico," je dejala Petra Majdič.

Planica je že kandidirala za SP 2017. Na kongresu Fisa v Južni Koreji jo je v finalu premagal Lahti. Poleg omenjenih sta bila v igri še Oberstdorf in Zakopane.

Zbor za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije je po poročanju TV Slovenija potrdil novega trenerja ženske skakalne reprezentance. Vodil jo bo Ljubljančan Jože Berčič, ki je do zdaj deloval v državnem panožnem nordijskem centru v Kranju. Njegov pomočnik bo ostal Primož Peterka. Glavni trener je bil nazadnje Matjaž Triplat.

V strokovnem svetu za šport tudi Zavrl
Vlada je razrešila sedem članov strokovnega sveta za šport Aleksa Lea Vesta, Bojana Bučarja, Janeza Vodičarja, Lovrencija Galufa, Petra Verbiča, Roberta Kerštajna in Silva Karo.

Na njihova mesta je imenovala nove člane za čas do julija leta 2017 - generalnega sekretarja Nogometne zveze Slovenije Aleša Zavrla, predsednika Planinske zveze Slovenije Bojana Rotovnika, namestnico direktorja Umanotere Gajo Brecelj, izrednega profesorja na Fakulteti za šport Gregorja Juraka, izredno profesorico na Fakulteti za šport Marjeto Kovač, vodjo oddelka za šport na Mestni občini Ljubljana Marka Kolenca in direktorja Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem Rada Pišota.