Robert Kranjec je lani kot prvi Slovenec zmagal na velikanki bratov Gorišek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Kranjec je lani kot prvi Slovenec zmagal na velikanki bratov Gorišek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Planica nared za skakalni praznik

Aktualni mladinski svetovni prvak, ki je letos odlično nastopal v svetovnem pokalu in v Klingenthalu tudi prvič zmagal, je zaradi forme že zaključil sezono. Reprezentanco je mladenič s Ponikev zapustil pred tekmama v Trondheimu in Oslu ter se vrnil v domovino na trening. Zaradi slabše forme pa se je nato odločil, da predčasno konča sezono in izpusti tudi tekme v Planici.

Od Avstrijcev v Planici ne bo Thomasa Morgensterna in Andreasa Koflerja. Morgenstern si še ni opomogel po poškodbi desnega kolena, ki jo je staknil na svetovnem prvenstvu v Italiji, Kofler pa je odpovedal nastop zaradi slabše pripravljenosti. Prvo ime avstrijske ekipe bo Gregor Schlierenzauer, ki bo naskakoval jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu.

Bosta pa zato vroča slovenska aduta Kranjec, ki je na zadnji tekmi na Holmenkollnu zasedel tretjo mesto, letos pa je v poletih tudi že zmagal v Vikersundu ter ostaja v igri za mali kristalni globus, in Prevc, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil dve medalji ter je v zadnjem času v dobri formi. Na letalnicah je vedno dobro nastopal tudi Jurij Tepeš, ki se je prav na poletih v Harrachovu letos prvič v karieri zavihtel na oder za zmagovalce.

Poleg omenjenih bodo slovenske barve zastopali še Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič in Miran Zupančič.

Planica nared za skakalni praznik