Zimski športi
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 29 glasov Ocenite to novico!
Robert Kranjec
Robert Kranjec je lani kot prvi Slovenec zmagal na velikanki bratov Gorišek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
VIDEO
Planica nared za skakalni...

Dodaj v

Pod Poncami brez Hvale, a s kar 13 slovenskimi letalci

Glavna aduta Slovenije Kranjec in Prevc
19. marec 2013 ob 12:18
Planica - MMC RTV SLO/STA

Pred smučarji skakalci je le še zaključek sezone s finalom v Planici. Na poletih bosta glavna slovenska aduta Robert Kranjec in Peter Prevc, manjkal pa bo Jaka Hvala.

Aktualni mladinski svetovni prvak, ki je letos odlično nastopal v svetovnem pokalu in v Klingenthalu tudi prvič zmagal, je zaradi forme že zaključil sezono. Reprezentanco je mladenič s Ponikev zapustil pred tekmama v Trondheimu in Oslu ter se vrnil v domovino na trening. Zaradi slabše forme pa se je nato odločil, da predčasno konča sezono in izpusti tudi tekme v Planici.

Od Avstrijcev v Planici ne bo Thomasa Morgensterna in Andreasa Koflerja. Morgenstern si še ni opomogel po poškodbi desnega kolena, ki jo je staknil na svetovnem prvenstvu v Italiji, Kofler pa je odpovedal nastop zaradi slabše pripravljenosti. Prvo ime avstrijske ekipe bo Gregor Schlierenzauer, ki bo naskakoval jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu.

Bosta pa zato vroča slovenska aduta Kranjec, ki je na zadnji tekmi na Holmenkollnu zasedel tretjo mesto, letos pa je v poletih tudi že zmagal v Vikersundu ter ostaja v igri za mali kristalni globus, in Prevc, ki je na svetovnem prvenstvu osvojil dve medalji ter je v zadnjem času v dobri formi. Na letalnicah je vedno dobro nastopal tudi Jurij Tepeš, ki se je prav na poletih v Harrachovu letos prvič v karieri zavihtel na oder za zmagovalce.

Poleg omenjenih bodo slovenske barve zastopali še Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič in Miran Zupančič.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Jacobsen pri 30 letih končal športno pot
15
21. april 2015 ob 10:49 Po Andersu Bardalu se je za konec kariere odločil še en norveški smučarski skakalec, Anders Jacobsen, ki je kot razlog navedel pomanjkanje motivacije.
Več novic ...
Planica - tekmovanje v smučar ...
link
Najmlajša orla navdušena nad letenjem, manj pa nad sezono
15
23. marec 2015 ob 22:44 "Imamo tudi veliko mladih skakalcev, tako da nam dela ne bo zmanjkalo," je po koncu sezone z mislimi na priprave na novo povedal glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus.
Več novic ...
Kazalo