Therese Johaug je zmagala drugič v tej sezoni. Foto: EPA
Therese Johaug je zmagala drugič v tej sezoni. Foto: EPA

Za popolno domače slavje sta poskrbeli Marit Björgen in Heidi Weng, ki sta še stopili na oder za zmagovalke. Med prvimi sedmimi je bilo kar šest Norvežank. Na četrto mesto se je vrinila Švedinja Charlotte Kalla. Razlika med letos najboljšima tekačicama, ki sta vsaka dobili po dve tekmi, je bila le tri desetinke. Björgnova, ki vodi v svetovnem pokalu, je na štirih tekmah ob dveh zmagah bila še dvakrat druga.

Slovenske barve sta zastopali še Lea Einfalt, ki je bila 47., in Katja Višnar, ki je zasedla 86. mesto. Vesna Fabjan ni nastopila. V skupnem seštevku prav tako prevladujejo Norvežanke, ki zasedajo prvih pet mest, Višnarjeva je šesta, Čebaškova pa je napredovala na 19. mesto.

"Smo zadovoljni z Alenkinim rezultatom, pokazala je univerzalnost, prehitela je precej dobrih tekmovalk. Lea je začela nekoliko prepočasi, a ona šele okuša čar svetovnega pokala. Katja je tekla v okviru svojih zmožnosti," je povedal glavni trener Marko Gracer in dodal: "Razingerjeva in Klavžar sta zbolela za virozo, Fabjanovo pa smo poslali na test v tukajšnji zdravstveni dom, videti je, da je cepljenje proti gripi pustilo posledice na imunskem sistemu."

Tudi v moški konkurenci so prevladovali Norvežani. Zmagal je Martin Johnsrud Sundby (22:55,8), drugo mesto je z 2,2 sekunde zaostanka osvojil Finn Haagen Krogh, tretji je bil Sjur Röthe (+6,4). Edini Slovenec Boštjan Klavžar zaradi viroze ni nastopil.

Jelenko in Berlot med 20
Nemec Eric Frenzel je zmagovalec druge tekme za svetovni pokal v nordijski kombinaciji. Na drugo stopničko zmagovalnega odra je stopil njegov rojak Fabian Riessle, tretji pa je bil Norvežan Jan Schmid. Slovenska tekmovalca sta končala v prvi dvajseterici. Marjan Jelenko je bil 16., Gašper Berlot pa 19.

5 km, prosto (Ž):                     
 1. T. JOHAUG         NOR      12:33,7
 2. M. BJÖRGEN        NOR         +0,3
 3. H. WENG           NOR         10,9
 4. C. KALLA          ŠVE         11,3
 5. R. HAGA           NOR         22,7
14. A. ČEBAŠEK        SLO         38,2
47. L. EINFALT        SLO       1:00,9
86. K. VIŠNAR         SLO       1:56,1
Vesna Fabjan ni nastopila.

Ženske, vrstni red po (4/27): 1. M. BJÖRGEN NOR 276 2. T. JOHAUG NOR 178 3. I.-F. ÖSTBERG NOR 159 4- H. WENG NOR 138 5. M. C. FALLA NOR 119 6. K. VIŠNAR SLO 117 ... 19. A. ČEBAŠEK SLO 42 46. V. FABJAN SLO 14