Petra Majdič je vrhunec kariere doživela na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010, ko je z zlomljenim rebrom osvojila bronasto odličje. Foto: EPA
Petra Majdič je vrhunec kariere doživela na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010, ko je z zlomljenim rebrom osvojila bronasto odličje. Foto: EPA
Petra Majdič
Petra Majdič se je upokojila po koncu lanske sezone. Foto: MMC RTV SLO

Smučarska tekačica iz Brinja pri Dolu je uspela v športu, ki so ga Slovenci sicer že dolgo gojili, vrhunskih rezultatov pa do ere Petre Majdič ni bilo. Petra je s svojo trmo, voljo, vero v uspeh in z neizmernim garanjem dokazala, da so meje človekovih sposobnosti le v naših glavah.
Do sebe je bila neizprosna, in to je zahtevala tudi od svojega okolja, ki ji ga je uspelo potegniti za seboj. Za smučarski tek je navdušila številne generacije mladih tekmovalk in tekmovalcev, ki bodo v njej videli lučko na koncu predora. Njena življenjska pot ni šla le navzgor, bilo je tudi veliko padcev. A vedno se je znala pobrati in iti naprej še močnejša in boljša. Avtor filma je Marjan Fortin. Predpremiera bo v torek ob 12. uri v Kinodvoru.

V sredo ob 12. uri bo Petra Majdič tudi gostja spletne klepetalnice MMC-ja.

Njena zgodba je zaobjeta tudi v knjigi z naslovom Petra, ki si jo z nekaj sreče lahko priborite tudi vi.

Nagradno vprašanje:
V kateri smučarski tekaški disciplini je Majdičeva osvojila olimpijsko kolajno? Odgovore vpišite na zid naše Facebook skupine.

Nagradna igra se bo zaključila v sredo ob 14. uri, ko bomo na naši facebook strani tudi objavili imena treh nagrajencev.