Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Žan Kranjec je v veleslalomskem seštevku na šestem mestu. Foto: Reuters

Dodaj v

Preizkus proge v Areju preložen na torek

Na finalu šest slovenskih smučarjev
12. marec 2018 ob 08:57
Are - MMC RTV SLO

Pred alpskimi smučarji in smučarkami je le še finale svetovnega pokala v Areju. Na Švedskem jim jo je danes zagodlo vreme, tako da so morali prvi trening smuka odpovedati.

Preizkus proge je preprečil močen veter in slaba vremenska napoved, ki predvideva tudi obilnejše sneženje. Edini trening bodo tako izpeljali v torek.

Smukaški tekmi sta napovedani za sredo. Če ju zaradi vremena ne bi mogli izpeljati, bosta odpovedana in zanju ne bodo iskali novega termina, saj je to finale sezone.

Od slovenskih smučarjev bodo na finalu nastopili Martin Čater v smuku, Žan Kranjec v veleslalomu, Ana Drev in Meta Hrovat v veleslalomu ter Ana Bucik, Maruša Ferk in Hrovatova v slalomu.

Tekme v Areju bodo generalka za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na tem prizorišču.

Sreda ob 10.30:
Smuk (M)
Ob 12.00:
Smuk (Ž)

Četrtek ob 10.30:
Superveleslalom (Ž)
Ob 12.00:
Superveleslalom (M)

Petek ob 16.00:
Ekipna tekma

Sobota ob 9.45/12.30:
Veleslalom (M)
Ob 10.45/13.30:
Slalom (Ž)

Nedelja ob 9.45/12.30:
Veleslalom (Ž)
Ob 10.45/13.30:
Slalom (M)

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Lesinar
# 12.03.2018 ob 09:10
Važno, da smo zdravi.
jakosol
# 12.03.2018 ob 11:56
Če na kratko strnem letošnjo sezono s slovenskega vidika.
Ženske:
- v hitrih disciplinah nas zaradi poškodbe Ilke praktično ni, kar je zaskrbljujoče. Edina, ki je vsaj nastopila na kakšni tekmi (Ferk) je tudi blizu konca kariere. Kje so mlade smučarke? Pred leti smo še imeli 3, 4 tekmovalke, ki so vozile hitre discipline. Vsaj na super-g bi morale večkrat nastopiti tudi veleslalomistke, da pridobivajo na širini smučarskega znanja in ritmu tekem.
- v tehničnih disciplinah je sezona zadovoljiva. V obeh disciplinah bi na finalu sezone nastopile po 3 tekmovalke, če se ne bi poškodovala Robnikova. Veleslalom je trenutno naša najmočnejša disciplina, a rezultati bi lahko bili še boljši. Ana Drev je pred koncem kariere, verjetno bo še potegnila do naslednjega SP. Robnikova se je ob zanjo najuspešnejši sezoni poškodovala in je vprašanje, kdaj se bo vrnila na podobno raven. Hrovatova je naš največji talent, ki bi ob pravem delu in pristopu lahko že naslednjo sezono prišla v sam vrh. V slalomu bodo na finalu nastopile kar 3 tekmovalke, a slika ni najbolj obetavna. Tako Bucik kot Ferk sta letos naredili korak nazaj, sploh Ana je precej nazadovala. Njena tehnika že na pogled ni primerljiva z najboljšimi. Ferkova se vrti v začaranem krogu in očitno več ne moremo pričakovati. Upam, da se v prihodnji sezoni med redne dobitnice točk uvrsti še Hrovatova. Tudi tu pogrešam več mladih. En preblisk je imela zgolj Livkova v 1. vožnji Kranjske gore. Letos imamo 2 stopnički. Pohvaliti velja Hrovatovo in tudi Robnikovo, medtem ko so druge nazadovale oz. ostale na podobnem nivoju.

Moški:
- v hitrih disciplinah smo nazadovali. Zgolj en finalist (Čater v smuku). Največje razočaranje in uganka obenem je Kline. Letos sem pričakoval njegovo eksplozijo, a stvari so šle v povsem napačno smer. Težava je, da očitno niti Boštjan niti stroka ne ve natančno, kaj je vzrok. Potrebne bodo odločne spremembe, saj je Boštjan zagotovo sposoben odličnih rezultatov. Pohvaliti velja Čatra, ki je v smuku lepo napredoval, je pa hkrati tudi zapravil nekaj lepih priložnosti za vrhunske uvrstitve (zadnji super-g, kombinacija na OI). Martin ima potencial, predvsem na tehnično zahtevnih postavitvah, v drsalnih odsekih se mora popraviti. Kosi je prav tako razočaral. Klemna čakamo že nekaj sezon. Sicer je na OI in na zadnjih tekmah dvignil nivo, a s tem težko popravi klavrno sliko celotne sezone. Potem je tu še Hrobat, ki je imel težave s hrbtom in posledično manjko treninga. Če bo le zdrav, je sposoben prihajati redno v točke.
- v tehničnih disciplinah imamo le 2 omembe vredna tekmovalca. Kranjcu je letos dokončno uspel preboj med elito. Stopničke in kup uvrstitev v top 10 so odlična podlaga za prihodnost. V veleslalomu je konkurenca pri samem vrhu zelo močna (Hirscher, Pinturault in Kristoffersen), zato je težko priti na stopničke, če nihče od omenjen trojice ne naredi napake. Žan je zagotovo sposoben še boljših rezultatov in se z doseženim ne sme zadovoljiti. V slalomu imamo Hadalina, ki je bil večji del sezone v črni luknji. Prva in zadnja tekma sta bili obetavni, a Hadalin bo moral izboljšati tako fizično pripravljenost kot tudi pristop, saj se je mnogokrat uštel pri ritmu, ki so ga dovoljevale postavitve.
Pri moških imamo torej ene stopničke. Splošno gledano smo pričakovali več, predvsem v hitrih disciplinah.
anetri
# 12.03.2018 ob 09:05
Konec ene bolj mučnih sezon v zimskih športih.
zzimba
# 12.03.2018 ob 11:07
Važno da je bil g. Massi odveč :)
Ziavenelioshe
# 12.03.2018 ob 10:35
Obcutki so nedvomno krasni. Tik pred koncem sezone.

Ziveli krasni obcutki.
hladnikk
# 12.03.2018 ob 11:12
drugač je bla ta sezona res kr mučna...

oz. mogoče bi reku celo monotona...

kar se pa tiče naših turistov je pa stanje na zvezi tako, kakršno je stanje v naši PRAVNI državi :D vse je narobe, čeprav za smučarijo vemo, kdo jih lahko reši, pa ga noečjo, ker pol ostali lahko spakirajo in ostanjejo brez plač
BlackHole
# 12.03.2018 ob 14:54
drugač je bla ta sezona res kr mučna...

Vedel sem, da bo tako takoj, ko se je Ilka poškodovala. Edine svetle izjeme so bili Kranjec in punce v veleslalomu. Vse ostalo za pozabo.
d_a_r_k_o
# 13.03.2018 ob 10:07
Šport na prostem, TV gledalci pa ne.
worker
# 12.03.2018 ob 13:27
Odgovorni za mladinski program - kaj imate v perspektivi? Povzetek= 0 Se motim?
Pardon - samopromocijo namesto trdega dela in entuziazma.
worker
# 12.03.2018 ob 13:23
DODATEK Jakosol-u:
V tehničnih disciplinah so napovedovali preboj v evropskem pokalu in delali čistke, vendar zaradi nekaterih FAVORIZIRANIH slabih tekmovalcev in še mnogo slabših trenerjev (Ažnoh, Lukežič,..) pričakujemo natančna poročila, pojasnila čistk in odstope odgovornih.
Damoklej
# 12.03.2018 ob 10:09
Sem že zjutraj izvedel na ORF, vi ste za časom. Mislim na RTV.
Izbor
Svetovno prvenstvo v alpskem s ...
link
Jansrudu četrti globus, Kline ostal brez finala v Äreju
93
11. marec 2018 ob 12:09 Norvežan Kjetil Jansrud je v Kvitfjellu pred svojimi gledalci dobil superveleslalom in si že pred finalom sezone zagotovil tretji globus v tej disciplini.
Več novic ...
Kazalo