Posodobljena Pokljuka se na velika vrata vrača na biatlonski zemljevid. Foto: RTV SLO
Posodobljena Pokljuka se na velika vrata vrača na biatlonski zemljevid. Foto: RTV SLO
Rudno polje na Poljkuki
Novi hotel, ki bo živčno središče tekem za svetovni pokal, bo imel tudi 62 postelj in prostorno restavracijo. Foto: MMC RTV SLO
Biatlonski center na Pokljuki v novi podobi

Povsem nov in sodoben biatlonski stadion z vso potrebno infrastrukturo, asfaltirana rolkarska steza ter nov hotel so preoblikovali podobo Rudnega polja, kot smo ga poznali. Vse novosti bodo omogočile izpeljavo biatlonskih tekem za svetovni pokal na najvišji ravni, hkrati pa bo vrhunskim športnikom kot rekreativcem omogočena vadba skozi vse leto.

Cena - 11 mio. evrov in 400 smrek
Celoten projekt je stal okoli 11 milijonov evrov, gradnja se je zaradi pritožbe na razpis sicer začela pozna, a je nato potekala ekspresno hitro. Kljub naravovarstvenim zadržkom in strogim predpisom, saj center leži v osrčju Triglavskega narodnega parka, je pri temeljiti prenovi Pokljuke padlo okoli 400 smrek.

Vesela novica iz osrednje Nemčije
Z biatlonskim dnevom se je v nemškem mestu Willingenu začel 30. jubilejni Forum Nordicum, neformalni klub novinarjev, ki spremljajo tekmovanja v nordijskem smučanju in biatlonu. Uvodna novica tokratnega druženja je bila, da bo Pokljuka že v naslednji zimi gostila tekmo svetovnega pokala.

Pokljuka tretja biatlonska postaja nove sezone
V prvotnem koledarju prenovljenega slovenskega prizorišča ni bilo, zaradi težav v slovaškem Osrbliju je IBU iskala nadomestno prizorišče. Kandidat za organizacijo je bil tudi Nove mesto na Češkem, kjer gradijo nov biatlonski stadion, Pokljuka pa je dobila prednost. Slovenska planota bo z Bledom tretja letošnja postaja svetovnega pokala (po Östersundu in Hochfilznu), tekmovanja pa bodo potekala sočasno kot svetovni pokal v smučarskem teku na Rogli, med 15. in 20. decembrom 2009.

Biatlonski center na Pokljuki v novi podobi