Konkurenca Petru Prevcu še vedno gleda v hrbet. Foto: EPA
Konkurenca Petru Prevcu še vedno gleda v hrbet. Foto: EPA
Peter Prevc melje vse pred seboj
Zadnji trije skoki na tekmi v Willingenu

V soboto je v Willingenu na ekipni tekmi, ki jo je krojila vetrna loterija, naredil napako, tokrat pa je bilo drugače: "Sem zelo zadovoljen. Danes je bilo veliko vetra, a ni tako krojil končnega razpleta. Moji skoki so bili precej boljši kot v soboto. V počepu sem moral malo spremeniti položaj, potem sem lahko bolj zarezal in zato je šlo vse precej lažje."

Prevc: Imel sem konkurenčne razmere
V prvi seriji so bili razmere precej enakovredne, saj je večini skakalcev v prsi pihal vzgornjik. Med redkimi, ki so potegnili kratko, je bil Domen Prevc. Druga serija je zaradi menjajočega vetra potekala počasneje, a je bilo še vedno vse regularno, kar meni tudi Peter Prevc, ki je za Val 202 povedal: "V drugi seriji so bili razmere težje, zame niso bile najtežje, ker je bilo vmes nekaj kratkih skokov, ker so imeli fantje slabe pogoje. Jaz sem imel konkurenčne razmere, uspel mi je tako skok kot doskok."

Zmaga dobra popotnica za Kulm
Skakalce zdaj čaka še drugi vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v poletih, ki ga bo prihodnji konec tedna gostil Kulm. Prevc je ravno na tej napravi januarja 2014 sploh prvič zmagal v svetovnem pokalu. "Ko enkrat dobro skačeš, ni važno na kateri skakalnici si. Zmaga v Willingenu je dobra popotnica pred Kulmom. A treba je umiriti žogo, saj bomo na svetovnem prvenstvu vsi začeli z ničle. Treba bo iti umirjeno."

Dovolj se je motiviral
Lani je 23-letnik na letalnici v Vikersundu najprej postavil svetovni rekord, dan pozneje pa odpovedal. Njegova forma po zmagi na novoletni turneji ni prav nič padla. "Sem zadovoljen tudi s psihološkega vidika. Ko ti enkrat gre, moraš paziti, da ne zaspiš. Dovolj sem se motiviral in poslušal trenerje, kaj sem delal narobe," meni zmagovalec sedmih letošnjih tekem za svetovni pokal.

Manj novinarjev, manjši živžav
V sredo se je v Bischofshofnu trlo novinarjev, tokrat je bilo na prizorišču manj predstavnikov sedme sile, kar je najboljšega skakalca zime razveselilo: "Tu je bil manjši živžav, manj novinarjev, kar je bilo dobrodošlo. Bilo je dobro vzdušje, tri dni so bile tribune polne, tega si skakalci le želimo."

Janus izbral peterico za svetovno prvenstvo
Trener Goran Janus bo na svetovno prvenstvo ob Prevcu peljal še Anžeta Laniška, Jurija Tepeša, Roberta Kranjca in Andraža Pograjca. V četrtek bo na Kulmu uradni trening, v petek bosta na sporedu prvi posamični seriji (začetek ob 13.00), v soboto pa še odločilni dve (ob 14.00). V nedeljo, zadnji dan prvenstva, bo na sporedu še ekipna tekma (14.15).

Peter Prevc melje vse pred seboj
Zadnji trije skoki na tekmi v Willingenu