Dušan Gorišek bo poskušal voz potegniti iz blata. Foto: SZS
Dušan Gorišek bo poskušal voz potegniti iz blata. Foto: SZS
Slovensko moško alpsko smučanje že vrsto let čaka na tekmovalca, ki bi v tehničnih disciplinah stopil na stopničke tekme svetovnega pokala. Foto: Aleš Fevžer
Dušan Gorišek predsednik alpincev

Po več kot dveh mesecih zapletov je Gorišek, član smučarskega kluba Radovljica, v drugem krogu volitev dobil 61 glasov, najresnejši izzivalec Bojan Špik (Škofja Loka) pa 57.

"Izid je bil tesen, kar ni najboljša popotnica. Najprej se bom na SZS-ju seznanil z razmerami, financami in obveznostmi do trenerskih ekip za nazaj. Potem bodo na vrsti pogovori s tekmovalci. Želim si, da bi čim prej začeli delati, da voz alpskega smučanja potegnemo z mrtve točke," je povedal Gorišek in razkril, da je njegov favorit za vodenje moške smučarske reprezentance Janez Slivnik.

"Upam, da je prost in da bo privolil v pogoje za delo. Poznam ga že dolga leta in vem, da lahko prinese veliko pozitivnih izkušenj iz dela v tujini. Za ženske ekipe pa še nimam imena, ker ne vem, kdo je pogodbeno še naprej vezan s SZS-jem, pa tudi razmere v ženskem delu niso tako pereče kot v moških reprezentancah. Dušan Blažič je bil kot vodja alpskih ekip sam zelo kritičen do svojega dela in mislim, da nanj ne moremo več računati," je pojasnil Gorišek.

Od januarja alpsko smučanje zaradi razdvojenosti ni moglo izbrati vodstva, saj sta oba dosedanja poskusa zaradi postopkovnih zapletov propadla. Vodstvo SZS-ja je zato v celoti ponovilo postopek imenovanja. Pravočasno so svoje kandidature oddali Gorišek, Špik in Jože Bizjak (Ajdovščina), ki je izpadel v prvem krogu.

Prejšnji predsednik zbora alpskih disciplin Janez Dekleva se po prenehanju mandata ni odločil za vnovično kandidaturo.

Dušan Gorišek predsednik alpincev