Žan Košir (levo) je tako kot lani končal na drugem mestu. Foto: BoBo
Žan Košir (levo) je tako kot lani končal na drugem mestu. Foto: BoBo
Rok Marguč
Rok Marguč je pohvalil organizatorje: "Vzdušje je neverjetno. Pohvala organizatorjem za tako dobro progo. Marsikje v tujini bi bila ob taki količini dežja katastrofalna. Za večji uspeh bi potreboval boljšo drugo vožnjo v četrtfinalu. Bilo je preveč napak, danes pa je bila loterija. Končal sem med osem, ampak ni to, kar sem si želel." Foto: BoBo
Košir drugi na Rogli
Podelitev lovorik najboljšim deskarjem na Rogli

Rogla je gostila tekmo svetovnega pokala v izjemno težkih razmerah, saj je deževalo, ves čas pa je bila na progi tudi megla.

Najboljši slovenski deskar Košir je v prvi vožnji finala napravil napako, tako da je za Mathiesom zaostal 62 stotink sekunde. Gorenjec je nato v drugi napadel na vse ali nič, a zgrešil vrata, kar je na koncu pomenilo srebro.

Košir: Moral bi peljati počasneje
"Kazalo je, da bom zelo hitro končal tekmovanje, ampak sem se 'zlizal'. Ko se je začel finale, si nisem obetal, da bo steklo, ker nisem čutil eksplozivnosti v nogah. Ko so se začeli slovenski boji, sem dobil motivacijo in začel voziti bolje. Na koncu bi moral potlačiti konje. Če bi peljal počasneje, bi mi zneslo za zmago. Tako pa sem hotel dokazati, da sem sposoben zmagati za sekundo ali dve," je dejal Košir, ki je izgubil majico vodilnega v skupnem seštevku, kjer za Mathisom zaostaja 90 točk.

Mastnak do uspeha kariere
Mastnak je v malem finalu izgubil s Francozom Sylvainom Duffourjem, kljub temu pa je bil zadovoljen, saj si je z uspehom kariere priboril vstopnico za olimpijske igre v Sočiju. "Ko je v igri tretje mesto, potem si na koncu malo potrt. Ko bom strnil misli in vožnje, bom gotovo vesel, ker je to lepa popotnica za naprej," je povedal Mastnak, ki je priznal, da je domača proga velika prednost. "Tukaj sem vsak dan, tudi ko ne treniram, se tu zabavam. To je moj domač teren, to je velika prednost v taki megli in takšnih razmerah."

Slovenski uspeh sta s sedmim oziroma osmim mestom dopolnila Rok Marguč in Rok Flander. Flandra je v četrtfinalu izločil Košir. Izidi preostalih Slovencev: Jernej Demšar 19., Izidor Šušteršič 44., Jure Hafner 46., Jure Retuznik 57., medtem ko je bil Črt Ikovic diskvalificiran.

Glorija Kotnik 19.

V ženski konkurenci je slavila Čehinja Ester Ledecka pred Japonko Tomoko Takeuči in Avstrijko Julio Dujmovits. Najbližje izločilnim bojem, to je šestnajsterici, je bila Glorija Kotnik na 19. mestu. Patricija Mastnak je bila 45., Iva Polanec 47. in Mia Čebulj 50.

Zadnja tekma pred olimpijskimi igrami in zadnja v svetovnem pokalu bo 1. februarja v Sudelfeldu v Nemčiji.

Košir drugi na Rogli
Podelitev lovorik najboljšim deskarjem na Rogli