Mario Scheiber načrtuje vrnitev v Val Gardeni. Foto: Reuters
Mario Scheiber načrtuje vrnitev v Val Gardeni. Foto: Reuters

28-letni smučar, ki je na tekmah svetovnega pokala že 13-krat stal na zmagovalnem odru v smuku in superveleslalomu, je januarja na treningu smuka v Chamonixu grdo padel in si pri tem zlomil ključnico in nos. Vrnitev v beli cirkus je načrtoval prav na sobotnem smuku v Lake Louisu, kjer je bil lani drugi.

Takšne njegove načrte pa je preložila nova poškodba, tokrat ga je uščipnilo v predelu hrbta, zaradi katere se je odločil za vrnitev domov, kjer bo skušal čim bolj hitro okrevati in se pripraviti za naslednje smukaške in superveleslalomske preizkušnje svetovnega pokala v Val Gardeni 16. in 17. decembra. Po posvetovanju z moštvenim zdravnikom in po tem, ko takojšnja terapija ni prinesla izboljšanja, se je odločil za pot domov, kjer bo opravil še dodatne preiskave.
Tudi Brodnikova na nedeljskem slalomu
Potem ko si je po internih kvalifikacijah na treningih v Vailu nastop na sobotnem veleslalomu svetovnega pokala v Aspnu priborila Ilka Štuhec, je današnji kvalifikacijski trening razkril še tretjo slovensko tekmovalko za slalomsko tekmo. Poleg Tine Maze in Maruše Ferk bo na nedeljskem slalomu za svetovni pokal nastopila še Vanja Brodnik.

V soboto bo na sporedu veleslalom s prvo vožnjo ob 18.15 in finalom ob 21.15, v nedeljo pa še slalom (18.15/21.00).