Take premoči, kot jo ima Lindsey Vonn v Lake Louisu, ni imela še nobena smučarka na katerem koli smučišču. Foto: EPA
Take premoči, kot jo ima Lindsey Vonn v Lake Louisu, ni imela še nobena smučarka na katerem koli smučišču. Foto: EPA

Da je smučišče v Alberti Vonnovi pisano na kožo, pove podatek, da je tam zmagala enajstkrat. Dobila je tudi zadnje štiri tekme, na zadnjih 14 od 16 pa je bila prva ali druga.

V dosedanjem delu sezone je osvojila le 10 točk, toda že treningi pred prvimi tekmami v smuku so pokazali, da je 28-letnica spet hitra. Na prvem treningu je bila prepričljivo pred vsemi, na drugem pa je zasedla deveto mesto, a je bila do tretjega vmesnega časa 65 stotink pred na cilju najhitrejšo Rollandovo.

Lake Louise: na 21 tekmah trikrat med deset
Mazejeva je na treningih dokazala, da je hitra. Na prvem je bila sedma, na drugem pa osma z le 57 stotinkami zaostanka za najhitrejšo Francozinjo. Črnjanka se je doslej na 21 tekmah v Lake Louisu le trikrat zavihtela med deseterico. V najlepšem spominu ima leto 2008, ko je bila osma v superveleslalomu in deveta v smuku. Njena najboljša uvrstitev na tem smučišču je sedmo mesto izpred dveh let.

Stavnice še vedno na strani Vonnove
Zanimivo, da stavnice v boju za veliki kristalni globus kljub slabemu začetku še vedno bolj zaupajo Vonnovi. Na njeno skupno zmago je količnik 1,9, na končni uspeh Mazejeva pa 2,3. Kvota na Mario Hölf Riesch je 7.

Prvi smuk v petek ob 20.30
V Lake Louisu bodo od petka do nedelje tri tekme - dva smuka in superveleslalom. Prvi smuk bo v petek ob 20.30 z neposrednim prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.