Andrea Massi bi raje videl, da bi odpadli veleslalom izpeljali v nedeljo, toda razmere so takšne, da bodo organizatorji raje poskusili s slalomom. Foto: Nika Jesenko
Andrea Massi bi raje videl, da bi odpadli veleslalom izpeljali v nedeljo, toda razmere so takšne, da bodo organizatorji raje poskusili s slalomom. Foto: Nika Jesenko
Atle Skaardal
Vodja ženskega svetovnega pokala Atle Skaardal je prisluhnil željam večine tekmovalk oziroma trenerjev. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Organizatorji Zlate lisice izgubili boj z naravo

A po izjemnih naporih in noči brez spanca je bilo vse zaman. Veleslalom za zlato lisico je odpadel. Vodja tekmovanja Gorazd Bedrač je na novinarski konferenci poudaril, da je bila proga dobro pripravljena, vendar je bila vidljivost tako slaba, da je bilo tveganje preveliko.

"Delegat je rekel, da je proga v izvrstnem stanju, a se zaradi vidljivosti pridružuje mnenju trenerjev, ki so večinsko glasovali za odpoved. Sam sem glasoval za izvedbo tekme, toda vodja ženskega svetovnega pokala Atle Skaardal ni želel prek volje tekmovalk. Odločitev je bila demokratična."

Ker so olimpijske igre pred vrati, nihče noče tvegati poškodbe. Bi bilo drugače, če ne bi bili v olimpijskem letu? Bi v tem primeru tekmo izpeljali, pa čeprav malce na silo. Bedrač: "Težko vprašanje, a odločitev o tem, ali tekmo izpeljati ali ne, bi bila gotovo lažja."

Tako Bedrač kot Skaardal sta precej optimistična glede nedeljskega slaloma. Navsezadnje je proga krajša in ožja, zato bo lažje pripraviti progo, čeprav bo vreme spet nagajalo: "Vremenska napoved obeta nižje temperature in novozapadli sneg." Verjetno bo začetek tekme pol ure ali uro kasneje.

Massi pravi, da ni imel slovenske podpore
Andrea Massi
, vodja ekipe aMaze, je želel, da bi v nedeljo izpeljali veleslalom namesto slaloma, a je Skaardal to možnost zavrnil. Massi je bil pri tem nekoliko nejevoljen (več v spodnjem videu), ker ga pri njegovih prizadevanjih ni podprl trener ženske reprezentance za hitre discipline Denis Šteharnik.

Spomnimo še, da je bilo v četrtek nekaj ugibanj, da bi bil v soboto na sporedu slalom. Bi v tem primeru lahko izpeljali celoten program? "Tudi če bi bil danes slalom, bi v nedeljo izpeljali še en slalom, ker v takšnih razmerah je dan po slalomu skoraj nemogoče pripraviti veleslalomsko tekmo," je povedal Bedrač.

Kaj pa ideja, da bi morda v nedeljo izpeljali veleslalom in v ponedeljek slalom? "Ne, saj v nedeljo zvečer nekateri že potujejo z Dunaja proti Sočiju."

Organizatorji Zlate lisice izgubili boj z naravo