Goran Janus in njegovi varovanci bodo dobili prvo pravo sliko o svoji pripravljenosti glede na konkurenco. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Goran Janus in njegovi varovanci bodo dobili prvo pravo sliko o svoji pripravljenosti glede na konkurenco. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Peter Prevc
Peter Prevc si je februarja strgal ramenske vezi. Glede na tekme celinskega pokala je povsem nared za novo sezono. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Skakalci začenjajo poletno veliko nagrado
Skakalci odpotovali v Wislo
Prevc in Logarjeva uspešno okrevala po poškodbah

Na sporedu je deset tekem, na štirih bodo nastopile tudi ženske, prvič pa bosta tudi dve tekmi mešanih ekip. Uvodna tekma bo ekipna.

Slovenski trener Goran Janus je izbral sedmerico, ki bo na Poljskem zastopala slovenske barve. Mesto v ekipi so si prislužili Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Dejan Judež, Tomaž Naglič, Robert Hrgota in Matjaž Pungertar. Trener Janus bo četverico določil po četrtkovih kvalifikacijah, čeprav je dejal, da je trojica Kranjec, Prevc, Tepeš bolj kot ne že določena.

Janus: Pet uvrstitev do 10. in tri do 15. mesta
"Naši cilji to poletje so, da dosežemo pet uvrstitev do desetega mesta in še tri do 15., s čimer bi po mojem mnenju dosegli moj glavni cilj poletja: ohranitev kvote šestih skakalcev za zimo. Pomembno je, da ohranjamo stik z najboljšimi," je uvodoma cilje razkril Janus, nato pa nadaljeval: "Mislim, da smo vsi še zelo na začetku. Dober mesec s temi novimi dresi še ni dovolj za kakšne resne napovedi. Mi se bomo bolj držali rdeče niti - dviga eksplozivne moči in piljenja same tehnike. To bo tisto, na kar se bomo osredotočali čez poletje, da pridemo v zimo čim bolje pripravljeni."

Prevc: Videli bomo, kje smo
"Tekme so zame zelo dobrodošle, predvsem da prekinejo neki stalen proces treniranja. Sam sem namreč po poškodbi vadbo začel že na začetku aprila. Z doseženimi rezultati na celinskem pokalu v Kranju sem seveda zadovoljen, saj se mi je uspelo dobro 'sestaviti' za tekmo. Veseli me, da se bo končno začela velika nagrada, saj je večina najboljših v celinskem pokalu še manjkala, zdaj pa bomo lahko videli, kje smo ta čas s formo," je povedal na tekmah celinskega pokala v Kranju najboljši Slovenec Prevc.

Kranjec po dobrem treningu z veseljem na tekme
"Iz Kranja nisem potegnil ne vem kako dobrih vtisov, je pa bil zato zadnji trening pred odhodom zelo dober, tako da grem z veseljem na tekme. Upam, da se mi bo vse lepo izšlo, in upam, da bom prav na tekmah izluščil tiste skoke, ki jih delam na treningih. Bomo videli, kam me bodo ti skoki pripeljali, saj za zdaj nimam pojma, kako skače konkurenca,"
pa je dejal najboljši slovenski skakalec Kranjec, ki je včeraj dopolnil 31 let.

SPORED POLETNE VELIKE NAGRADE

20. 07.: Wisla (Poljska) ekipna tekma
21. 07.: Wisla (Poljska) moški
14. 08.: Courchevel (Francija) tekma mešanih ekip
15. 08.: Courchevel (Francija) moški/ženske
17. 08.: Hinterzarten (Nemčija) ženske
18. 08.: Hinterzarten (Nemčija) tekma mešanih ekip
19. 08.: Hinterzarten (Nemčija) moški
25. 08.: Hakuba (Japonska) moški (nočna tekma)
26. 08.: Hakuba (Japonska) moški
22. 09.: Almati (Kazahstan) moški/ženske
23. 09.: Almati (Kazahstan) moški/ženske
30. 09.: Hinzenbach (Avstrija) moški
03. 10.: Klingenthal (Nemčija) moški

Skakalci začenjajo poletno veliko nagrado
Skakalci odpotovali v Wislo
Prevc in Logarjeva uspešno okrevala po poškodbah