Laura Dahlmeier je zmago osvojila s hitrim tekom v samem zaključku tekme. Foto: EPA
Laura Dahlmeier je zmago osvojila s hitrim tekom v samem zaključku tekme. Foto: EPA
Laura Dahlmeier
Anais Chevalier in Alexia Runggaldier sta malce presenetljivo delali družbo Dahlmeierjevi na zmagovalnem odru. Foto: EPA
Dahlmeierjeva dobila šprint v Antholzu

Nemka je zgrešila dva strela, kar je pomenilo dve minuti pribitka, a je bila v samem zaključku hitrejša od Anais Chevalier. Francozinja je zgrešila enkrat, na koncu pa je zaostala 3,8 sekunde. Tretja je bila domačinka Alexia Runngaldier z enim zgrešenim strelom in 46 sekundami zaostanka.

Slovenki je pokopalo slabo streljanje. Teja Gregorin je zgrešila šest tarč in s 36. mestom prišla do petih točk svetovnega pokala. Zaostala je skoraj pet minut in pol. Prav toliko tarč je pustila nepokritih Anja Eržen, ki je končala zunaj petdeseterice.
"Res škoda za Anjo, ki je tri strelske postanke opravila odlično, na četrtem pa je bila že v položaju za streljanje, nato imela težave z dioptrom, ko pa ga je očistila, ni nadaljevala v prejšnjem ritmu in verjetno je bil to razlog za tri napake. Pri Teji ne vem, kaj točno se je zgodilo. Razmere so bile res težke, a tukaj smo štiri dni in v podobnih razmerah je na treningu zadevala. Da se da zadeti več, so dokazale tekmice. Škoda, ker ji ne uspe združiti dobrega teka s streljanjem, kjer je bila nekoč zelo dobra. Trudila se je, a ni šlo. Sam verjamem, da se ji bo na kateri izmed tekem tudi odprlo," je povedal trener Tomaš Kos.
Za Slovenki je Anterselva s tem končana, saj sta na Južnem Tirolskem na sporedu še tekma s skupinskim startom za najboljših 30 tekmovalk in štafeta, ki pa je Slovenija nima.
Skupno vodstvo prevzela Dahlmeierjeva
Dahlmeierjeva je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred Gabrielo Koukalovo ima 11 točk, pred Kaiso Mäkäräinen pa 21 točk prednosti.
Vse bolj burno je zaradi dopinške afere v ruskem taboru, ki jo je razkrilo Mclarnovo poročilo. Mednarodna biatlonska zveza za soboto napoveduje novinarsko konferenco, na kateri bo razkrila ukrepe, IBU pa ob tem napoveduje, da bodo vodilni odgovarjali tudi na vprašanja športnikov in trenerjev. Predvsem športniki se bojijo, da bo IBU svoje odločitve prelagal na poznejši termin, zato zahtevajo, da ta ukrepa še pred SP-jem. "Nikakor ne pride v poštev, da nas skušajo le nekoliko potolažiti," v povezavi s tem pravi vodilna tekmovalka sezone Dahlmeierjeva.

V petek se bodo v individualni preizkušnji pomerili še moški. Na štartu ne bo Jakova Faka, ki ima težave s sinusi.

Individualna tekma, 15 km (Ž):       * 
 1. L. DAHLMEIER      NEM   44:48,7 (2)
 2. A. CHEVALIER      FRA      +3,8 (1)
 3. A. RUNGGALDIER    ITA      46,0 (1)
 4. M. DORIN HABERT   FRA      55,0 (2)
 5. M. HAMMERSCHMIDT  NEM    1:16,2 (2)
 6. V. HINZ           NEM    1:19,1 (3)
 7. M. HOJNISZ        POL    1:37,8 (3)
 8. O. PODČUFAROVA    RUS    1:39,8 (2)
 9. F. HILDEBRAND     NEM    1:45,1 (3)
10. L. HAUSER         AVT    1:48,4 (2)
...                                    
36. T. GREGORIN       SLO    5:24,6 (6)
51. A. ERŽEN          SLO    6:25,3 (6)
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenske minute  

Skupni vrstui red, ženske (14/25):                        
 1. L. DAHLMEIER       NEM         615 
 2. G. KOUKALOVA       ČEŠ         604 
 3. K. MÄKÄRÄINEN      FIN         594 
 4. M. DORIN HABERT    FRA         560 
 5. D. WIERER          ITA         442 
...                                    
39. T. GREGORIN        SLO         106 
86. A. ERŽEN           SLO           4 
Dahlmeierjeva dobila šprint v Antholzu