Filip Flisar ima v svetovnem pokalu štiri zmage. Foto: AP
Filip Flisar ima v svetovnem pokalu štiri zmage. Foto: AP
Žan Košir
Deskarji na snegu se merijo v nemškem Sudelfeldu. Tako Žan Košir (na sliki) kot tudi Rok Marguč sta se uvrstila v sobotne izločilne boje paralelnega veleslaloma. Košir je imel drugi ćas kvalifikacij, Marguč pa osmega. Foto: www.alesfevzer.com

Hitrejša sta bila Šved Victor Öhling Norberg in Francoz Jean Frederic Chapuis. Zanimivo, ista smučarja sta s Flisarjem tekmovala v finalu svetovnega prvenstva, kjer je bil Francoz drugi, Šved pa tretji.

Šved do tretje zmage v karieri
Norberg se je prebil vse do finala, kjer se je veselil tretje zmage v karieri. Drugo mesto je osvojil Sergej Ridzik, tretji pa Francoz Bastien Midol.

Nobene panike ni
"Čeprav 21. mesto ni dosežek, s katerim nikakor ne morem biti zadovoljen, ni nobene panike, nobenega posebnega razočaranja. Čutil sem nekaj utrujenosti, še vedno imam telefone, sporočila in take stvari, a se ne bom pritoževal. Danes nisem bil pravi, vsekakor pa je bila že skupina takšna, da napredovanje ni bilo nekaj samoumevnega. Jaz sem sicer nekaj novega poskušal na startu, poskusil sem s tehniko brez porivanja, a se mi ni izšlo. Enkrat ti uspe, kot mi je v Kreischbergu, drugič ne, tako je, z novostmi je treba poskušati,"
zaradi rezultata ni bil posebej nezadovoljen svetovni prvak, ki je bil zaskrbljen zaradi grdega padca svojega prijatelja in partnerja na treningu Čeha Tomaša Krausa. Čeh si je zlomil stegnenico, tako da bo že zvečer operiran.

V soboto še ena tekma
Drugi Slovenec Blaž Ogorevec je obstal v kvalifikacijah in dosegel končno 38. mesto. V soboto bo na istem prizorišču še ena tekma.

Švicarje razveselila Fanny Smith
V ženski konkurenci je švicarske navijače navdušila domačinka Fanny Smith, ki se je veselila devete zmage v svetovnem pokalu. Na oder za zmagovalke sta se povzpeli še Švedinja Anna Holmlund in Francozinja Ophelie David.