Zimski športi
()
Špela Rogelj je v finalu pridobila eno mesto. Foto: EPA

Dodaj v

Špela Rogelj in Ema Klinec tik za odrom za zmagovalke

Tretja zmaga Sare Takanaši
17. avgust 2018 ob 18:47
Frenštat - MMC RTV SLO

V Frenštatu na Češkem je na tekmi poletne velike nagrade slovenska skakalka Špela Rogelj zasedla četrto mesto, peta pa je bila Ema Klinec.

Na vrhu so na 106-metrski skakalnici končale najboljše skakalke letošnjih olimpijskih iger v Pjongčangu. Japonka Sara Takanaši, v Južni Koreji sicer bronasta, je slavila z 245,3 točke, druga je bila olimpijska prvakinja Norvežanka Maren Lundby (243,6), tretja pa Nemka Katharina Althaus (232,8). Takanašijeva, ki je zmagala na vseh treh tekmah poletne velike nagrade, je dobila že kvalifikacije, najboljša pa je bila tudi po prvi seriji.

Rogljeva je zbrala 227 točk, Klinčeva, ki je bila v kvalifikacijah tretja, po prvi seriji pa sedma, pa 225,4 točke. Poleg njiju so se med dobitnice točk uvrstile še Urša Bogataj z 11., Jerneja Brecl z 18., Nika Križnar z 20. in Katra Komar s 23. mestom.

V soboto bo v Frenštatu še ena tekma poletne velike nagrade. Kvalifikacije se bodo začele ob 12.30, tekma pa uro in pol kasneje. Takanašijeva po treh tekmah s 300 točkami zanesljivo vodi, druga je njena rojakinja Juki Ito, ki ima 172 točk, 165 pa jih je zbrala Ema Klinec. Bogatajeva je deseta.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Izbor
Kazalo