Špela Rogelj ima spet razlog za odpiranje penine, dobro pa so se odrezale tudi Eva Logar, Maja Vtič in Urša Bogataj. Foto: Aleš Fevžer
Špela Rogelj ima spet razlog za odpiranje penine, dobro pa so se odrezale tudi Eva Logar, Maja Vtič in Urša Bogataj. Foto: Aleš Fevžer

Sprva so prireditelji poskusili izpeljati sobotno odpadlo preizkušnjo, a so bile vremenske razmere neugodne. Pozneje so se razmere malce umirile, a sta tekmovalke še vedno motila sneženje in veter. Žirija je izpeljala le eno serijo, česar je bila najbolj vesela Nemka Carina Vogt, ki je bila s skokom 99 metrov (imela je najboljše vetrovne razmere) najboljša. 23-letnica se je razveselila prve zmage med svetovno elito. Drugo mesto je pripadlo Rusinji Irini Avakumovi (96,5 m), tretja pa je bila Špela Rogelj.

Z vetrom v prsi je Rogljeva ob nižjem zaletnem mestu zmogla 89 metrov in z lepimi sodniškimi ocenami znova stopila na zmagovalni oder. "Današnji skok ocenjujem kot zelo dobrega. Sicer je res, da ni bil takšen, kot ga znam narediti, ampak sem se kljub čakanju, prestavljanju tekme zbrala in naredila soliden skok," je povedala Rogljeva ki trenutno zaseda drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, pred njo je le Japonka Sara Takanaši. Razlika med njima znaša 50 točk.

"Taktike za ohranitev trenutnega položaja v svetovnem pokalu ni, treba bo dobro skakati še na naslednjih tekmah. S skupnim seštevkom se niti ne obremenjujem, z dobrimi skoki in malo sreče je vse mogoče."

Tekmo celinskega pokala skakalcev z eno serijo je v Saporu dobil Avstrijec Manuel Poppinger (135,0 m). Drugo mesto sta si razdelila Anže Semenič (130,5) in Tomaž Naglič (130,5). Tik za najboljšimi je na četrtem mestu končal Jaka Hvala (128,0), točke pa sta osvojila še Anže Lanišek (105,0) na 17. in Miran Zupančič (101,0) na 20. mestu.

Odlično so nastopile tudi preostale štiri slovenske predstavnice. Maja Vtič (90,5) je s šestim mestom znova bila tik za najboljšimi. Eva Logar (86,5) je bila 13., Katja Požun (83,0) 23. in Urša Bogataj (80,5) 30.

V pokalu narodov so Slovenke na tretjem mestu prehitele Japonke.

"Kadar so stopničke, je ocena odlična. Res so bile težke razmere s snegom in vetrom. Žirija se je potrudila in tekmo izpeljala pravično za vse. Že dolgo v tako težkih razmerah ni vodila tako dobro tekme. Imamo uvrstitvi med najboljšo trojico in še eno med šest, Eva je bila med najboljših 15., preostali dve pa sta osvojili točke. Nimamo se kaj pritoževati. Biti moramo zelo veseli, ko zapuščamo Japonsko. Zdaj že odhajamo na prihodnje tekme. Upamo, da bodo odpadlo tekmo v Zau izvedli v Oberstdorfu, ker v koledarju nimamo veliko tekem. Dekleta si želijo tekmovati. Če bi šli danes skozi z dvema tekmama, bi bili še toliko bolj zadovoljni,″ je povedal glavni trener Stane Baloh.

Svetovni pokal skupno (4/14):        
 1. S. TAKANAŠI         JAP       296
 2. Š. ROGELJ           SLO       246
 3. D. IRASCHKO         AVT       242
 4. C. VOGT             NEM       228
 5. I. AVAKUMOVA        RUS       172
 6. K. ALTHAUS          NEM       137
 7. M. VTIČ             SLO       130
 8. J. SEIFRIEDSBERGER  AVT       117
 9. J. ITO              JAP       114
10. E. PINKELNIG        AVT       111
...                                  
17. E. LOGAR            SLO        54
22. K. POŽUN            SLO        35
26. U. BOGATAJ          SLO        26