Letošnja nenavadna zima v Evropi močno kroji spored svetovnega pokala v alpskem smučanju. Ali snega ni ali pa ga je preveč. Foto: Reuters
Letošnja nenavadna zima v Evropi močno kroji spored svetovnega pokala v alpskem smučanju. Ali snega ni ali pa ga je preveč. Foto: Reuters

Novico o odpovedi nedeljskega smuka je navsezgodaj zjutraj prek Twitterja sporočila Mednarodna smučarska zveza (FIS).

V Cortini je ponoči vnovič zapadlo veliko novega snega, močno sneženje pa še vedno ni ponehalo, pri čemer skoraj nepretrgano sneži že več kot 20 ur. Italijanski prireditelji ocenjujejo, da za pripravo smukaške proge potrebujejo okoli 15 ur, zaradi česar je nemogoče, da bi se v ponedeljek izpeljala vsaj ena hitrostna preizkušnja za alpske smučarke.

Konec tedna kar štiri tekme

V Cortini, ki je leta 1956 gostila olimpijske igre, je bil prvotno za soboto predviden smuk, za nedeljo pa superveleslalom. V FIS-u so se po razmisleku odločili, da bodo odpovedane tekme izvedli v prihajajočem tednu, ko so v Cortini že bile načrtovane tekme, ki so odpadle v Garmisch Partenkirchnu.

Tina Maze in druge tekmovalke bodo tako ostale v Italiji in se še naprej pripravljale na bližajoče se olimpijske igre v Sočiju.

Iz Garmischa v St. Moritz
Mednarodna smučarska zveza je sporočila, da bo švicarski St. Moritz nadomestil tekmi svetovnega pokala v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Tam so morali tekmi 1. in 2. februarja zaradi pretoplega vremena odpovedati tekmi alpskih smučarjev v smuku in veleslalomu. Pred tem sta bili v Garmisch-Partenkirchnu centru odpovedani ženski tekmi, ki ju bodo konec prihodnjega tedna pripravili v italijanski Cortini d'Ampezzo. St. Moritz bo tako gostil zadnji moški tekmi svetovnega pokala pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju.

Program tekem v Cortini d'Ampezzo:
- sreda ob 10.30: trening smuka
- četrtek ob 10.15: superveleslalom (namesto prvotne tekme v Cortini)
- petek ob 10.15: smuk (namesto prvotne tekme v Cortini)
- sobota ob 10.15: smuk (namesto odpadle tekme v Garmischu)
- nedelja ob 12.00: superveleslalom (namesto odpadle tekme v Garmischu)