Aksel Lund Svindal je leta 2010 postal olimpijski prvak v superveleslalomu, na svetovnih prvenstvih pa ima pet zlatih medalj. Foto: Reuters
Aksel Lund Svindal je leta 2010 postal olimpijski prvak v superveleslalomu, na svetovnih prvenstvih pa ima pet zlatih medalj. Foto: Reuters

Nosilec dveh velikih kristalnih globusov in petkratni svetovni prvak (po dvakrat v kombinaciji in smuku ter enkrat v veleslalomu) si je tetivo poškodoval oktobra med igranjem nogometa, po operativnem posegu in rehabilitaciji pa se je vrnil na svetovnem prvenstvu v Vailu in Beaver Creeku.

Zadovoljen z dosežki na SP-ju
32-letni Norvežan je nekoliko presenetljivo zasedel šesto mesto v superveleslalomu in smuku. "Svetovno prvenstvo v Beaver Creeku je bilo zame prav posebno doživetje. Celoten proces vrnitve je pomenil velik izziv. Zelo rad imam posebne izzive. Uspelo mi je, čeprav se je na koncu izšlo za dva dni," je pojasnil eden najboljših smučarjev v zadnjih letih.

Izkoristil bo poseben status poškodovanega tekmovalca
"Če si poškodovan, imaš poseben status in tako zadržiš FIS-točke. Če bi štartal na zadnjih tekmah letošnje zime, bi moral osvojiti veliko FIS-točk. Če bi se vse izšlo po načrtih, bi mi lahko uspelo. Treba je upoštevati veliko dejavnikov, zaradi slabega vremena lahko kakšna tekma tudi odpade. Čakajo me še trije meseci rehabilitacije v Oslu, skušal sem bom 100-odstotno pripraviti na naslednjo sezono," je še dodal Svindal.