Tina Maze je oznanila konec bogate kariere, dokončno slovo pa bo na Zlati lisici v Mariboru. Foto: EPA
Tina Maze je oznanila konec bogate kariere, dokončno slovo pa bo na Zlati lisici v Mariboru. Foto: EPA
Tina se bo zelo resno pripravila na Zlato lisico
Mazejeva več kot desetletje v svetovnem vrhu
Massi: Odločitev je bila popolnoma Tinina

Tedaj se je za veliki kristalni globus borila z Avstrijko Anno Fenninger, ki je bila na koncu po izjemno tesnem boju uspešnejša. Zatem si je najuspešnejša slovenska športnica vseh časov vzela tekmovalni premor in izpustila celotno lansko sezono. Pred začetkom letošnje zime pa je v Söldnu sklicala težko pričakovano novinarsko konferenco, na kateri je sporočila odločitev o prihodnosti.

Mazejeva končuje bogato kariero, v kateri je osvojila veliki kristalni globus, dva mala, štiri olimpijske medalje in devet kolajn na svetovnih prvenstvih, a za slovo bo nastopila še na Zlati lisici, ki bo na njeni najljubši strmini v Mariboru januarja.

Po odločitvi se je v Söldnu s Tino Maze za TV Slovenija pogovarjal Urban Laurenčič.


Tina, če smo prav razumeli, je konec, pa vendarle še ni konec?
Povedala sem, da sem zadovoljna s tem, kar sem dosegla. Istočasno pa sem bila v tem dvoboju z Anno v Meribelu prikrajšana, da bi se lahko na tekmo pripravila, kot na svojo zadnjo in doživela to kot neki zaključek svoje kariere. Mislim, da so bile tiste tekme res eden najhujših vrhuncev moje kariere v smislu boja za globus. Takrat si enostavno nisem mogla predstavljati, da je to moja zadnja tekma. In to pogrešam. Zato bi si želela še nastopiti v Mariboru in razveseliti vse navijače, vse tiste, ki ste me spremljali, in tudi malce sebe, za 'gušt' se sprovocirati, kako daleč lahko pridem.

Po tem, kar smo slišali, se boste zelo zares pripravili na ta veleslalom. Vi zelo dobro veste, koliko priprav je potrebnih. Boste šli za eno tekmo še enkrat skozi to?
Ja, sem pripravljena. Kaj je stvar, jaz se športu ne morem odreči. Tudi v tem trenutku sem precej fizično pripravljena in mi ne manjka nič. Počutim se v redu in zaradi tega se mi zdi, da ena taka stvar mi ne bi smela predstavljati ne vem kako velikega problema. Mislim, da nekaj dobrih treningov, malo zavojev med količki in bi lahko kar hitro bila nazaj v igri.

Velika novinarska konferenca, ogromno najrazličnejših predstavnikov medijev, velika čast, potem pa je postalo tudi malo čustveno, kajne?
Absolutno. V bistvu smo se malo ušteli s prostorom, ki je bil kar malce premajhen, se mi zdi. To je velika čast, nedvomno. Veliko zanimanje. To novinarsko konferenco ste pričakovali že nekje spomladi, pa se je vse skupaj malo zavleklo in sem jo naredila zdaj, ko smo vsi tukaj in se začne svetovni pokal. Jasno, medijev je veliko, zanimanje je veliko in vse skupaj je velika čast. Zelo vesela sem, da imam tako pozornost.

V preteklosti smo videli zelo velike šampione, ko se jim je zatresel glas, ko so izrekli tiste besede "konec je". Pri vas je verjetno ta odločitev lahko res dozorela. Vzeli ste si čas. Kaj vse se je dogajalo v tem obdobju?
Vse se je dogajalo. Jaz sem zelo čustvena in danes sem se pripravila, da ne bi imela teh čustvenih izlivov pred kamerami, ampak zagotovo te zadenejo stvari. Je ogromno emocij. Te stvari so res dolgo zorele v meni. Enostavno, ko čutiš, da je tako prav, nimaš kaj, je tako prav. Če ti telo reče, da je tako prav, ne vem, zakaj bi obžaloval. Ne obžalujem ničesar in sem več kot srečna za to, kar mi je uspelo doseči.

Tina se bo zelo resno pripravila na Zlato lisico
Mazejeva več kot desetletje v svetovnem vrhu
Massi: Odločitev je bila popolnoma Tinina