Dobro razpoložena Tina Maze je s svojimi Korošci proslavila še eno fantastično sezono. Sredi meseca jo čaka še ena obveznost, in sicer podelitev lauresov v Šanghaju.
Dobro razpoložena Tina Maze je s svojimi Korošci proslavila še eno fantastično sezono. Sredi meseca jo čaka še ena obveznost, in sicer podelitev lauresov v Šanghaju. "Sem nominirana, sem med petimi izbranimi za najbolj prestižno športno nagrado na svetu, kar je že zelo velik in pomemben dosežek. Ne vem, ali bom izbrana, se pa tega dogodka zelo veselim." Foto: BoBo
Andrea Massi in Tina Maze
Andrea Massi je hvaležen za priložnost, ki jo je dobil v Sloveniji. "Bodite potrpežljivi. Ne rodi se vsak dan Tina Maze. Imate dva milijona ljudi, vaši športniki pa dosegajo uspehe, ki presegajo vsakršno logiko," je izjemne slovenske športnike pohvalil Massi. Foto: BoBo

Če bom noseča, se bo to prej ali slej videlo, kot je dejal Massi, pa še ni čas za to.

Tina Maze o namigovanjih na njeno nosečnost
Črna pozdravila šampionko Tino
Črna na Koroškem sprejela Tino Maze

"Hvala za lep in topel sprejem, danes imamo še lepo vreme. Veselim se, da sem tu z vami. Da si naredimo eno fešto končno skupaj. Želela bi si, da bi kaj dvignila nad glavo, a imam namesto tega nekaj okoli vratu," je med drugim v nagovoru množici dejala Črnjanka, ki je proti Avstrijki Anni Fenninger za las izgubila boj za veliki kristalni globus, je pa zato na svetovnem prvenstvu v Vailu osvojila dve zlati medalji.

Mazejevi so se na odru pridružili tudi člani njene ekipe aMaze: vodja Andrea Massi, serviser Andrea Vianello, trener Valerio Ghirardi in fizioterapevtka Nežka Poljanšek.

Šopek rož in tečaj kajtanja za Tino
S svojim prihodom je Črnjanko počastil predsednik Slovenije Borut Pahor, ki ji je dal šopek rož in sporočil: "Vsi se sprašujejo, ali bo Tina končala kariero, jaz pa pravim: Tina je večna." Direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej je Korošici podaril tečaj kajtanja, poleg Žureja pa so Mazejevo na kratko nagovorili še županja Črne na Koroškem Romana Lesjak, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in predsednik smučarskega kluba Črna na Koroškem Boris Debelak.

Plestenjak, Siddharta, Koroški oktet ...
V glasbenem programu so sodelovali Jan Plestenjak s pesmijo Večja od neba, Siddharta (Na soncu), Koroški oktet (Slovenec sem), 6 Pack Čukur in nekdanji slovenski smučarji na čelu z Juretom Koširjem.

Moja odločitev še ni padla
Po sprejemu je sledila še novinarska konferenca v kulturnem domu v Črni. "Čeprav ni bilo velikega globusa, sem naredila eno piko na i karieri. Malo me je zmanjkalo, ampak tudi ta dvoboj je bil svojevrsten izziv. Odlična sezona, lahko jo samo proslavimo," je razmišljala Tina, ki sicer ni želela odgovoriti, ali je bila zares to njena zadnja sezona. "Danes nismo zato tukaj. Moja odločitev še ni padla," je bila odločna Mazejeva.

Čutim, da delam pravljico
Korošica je ponosna na prehojeno pot: "Šele čez pet ali deset let se bom zavedala, kaj sem v teh letih delala, ko bom lahko v miru pogledala nazaj. Toda vseeno čutim, da so to nepozabne stvari in da delam pravljico, ki bo ostala za mano. Na pravkar končanem finalu pokala sem čutila, da nisem naredila vsega, kar bi lahko. Zdaj pa menim, da sem naredila še več, kot bi lahko pričakovala. Ta zadnji teden sezone je bil zelo stresen in nisem se še regenerirala, potrebujem še nekaj časa."

Massi: Fino je, ko veš, da si dal vse od sebe
Massi je dejal, da je bil zadnjih osem let v službi Tine Maze. "Ničesar ne bi naredil drugače, čeprav smo delali napake. Fino je, ko veš, da več ne moreš dati od sebe. Mogoče bi bilo za moje zdravje najboljše eno leto v bolj marginalni vlogi. Bil bi noter, a ne v takem ognju," je pojasnil Massi, ki prav tako ni želel povedati, kaj bo počel v prihodnji sezoni.

Massi Žureju postavil 12 vprašanj
O pogovorih s Smučarsko zvezo Slovenije pa je Massi povedal: "Pogovarjal sem se le z direktorjem Jurijem Žurejem, on pa ni smučarska zveza. Dal sem mu deset, dvanajst vprašanj. In to je bilo to. Vprašanje je, ali so slovenski reprezentanti pripravljeni sprejeti moj režim dela. Ne vem, ali so psihološko in sistematično pripravljeni garati na ravni kot Lindsey Vonn in vse druge s svetovnega vrha. Mogoče bi bilo treba narediti neki kamp in preveriti 'material'. Da se ne bomo dobili novembra in bodo potem vsi jokali, kako je težko."

Če bom noseča, se bo to prej ali slej videlo, kot je dejal Massi, pa še ni čas za to.

Tina Maze o namigovanjih na njeno nosečnost
Črna pozdravila šampionko Tino
Črna na Koroškem sprejela Tino Maze