Tina Maze je Aspen zapustila zadovoljna. Foto: EPA
Tina Maze je Aspen zapustila zadovoljna. Foto: EPA
Tina Maze po štirih tekmah skupno tretja
Mazejeva z 2. mesta nazadovala na 9.

isu čim prej povrnila občutek za hitre discipline, ki bodo na sporedu od petka do nedelje.

31-letna Črnjanka je bila zadovoljna predvsem v soboto, ko je v veleslalomu osvojila četrto mesto. Napaka v zgornjem delu finalne vožnje nedeljskega slaloma jo je stala še ene vrhunske uvrstitve. "Presenetilo me je, enostavno me je potegnilo na rit in vrglo iz ravnotežja. Preveč sem se zagnala na progo, se mi zdi, da bi morala začeti bolj postopno," je napako opisala Mazejeva, ki je z drugega po prvi vožnji zdrsnila na deveto mesto.

"Zelo težko je bilo smučati v finalu. Nobenega občutka se ni dalo razviti. Veliko je zavijalo, tudi proga je bila že načeta," je v pogovoru z Alešem Smrekarjem za Val 202 še povedala Mazejeva, ki je po uvodni zmagi v Leviju zdaj v slalomskem seštevku na drugem mestu, 31 točk za Švedinjo Frido Hansdotter.

Slovenska šampionka odhaja iz Aspna z dobrimi občutki. "Mislim, da sem naredila tisto, kar sem mogla. Z veleslalomom sem zelo zadovoljna, te napake v slalomu pa je treba sprejeti. Ne smem si jih očitati, ker smučam dobro."

Časa za počitek ne bo, saj je že v sredo prvi trening smuka v Lake Louisu. Mazejeva se zaveda, da je v zaostanku glede na specialistke za smuk in superveleslalom: "Zagotovo sem v manku, kar se tega tiče. Upam, da bom v Lake Louisu naredila čim več kilometrov in hitro pridobila te občutke. Sem v zaostanku, kar pa ne pomeni, da tega ne morem pridobiti v nekaj dneh". Dvakratna olimpijska prvakinja bo v Lake Louisu lovila skupno vodstvo. Trenutno je tretja, za vodilno Kathrin Zettel, ki v hitrih disciplinah ne nastopa, pa zaostaja za 62 točk. Pred Korošico je še Mikaela Shiffrin, ki ima 21 točk več.

Dekleta bodo v petek in soboto vozila smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Moški bodo nastopili v Beaver Creeku, kjer se bodo zvrstili superveleslalom, smuk in veleslalom.

Tina Maze po štirih tekmah skupno tretja
Mazejeva z 2. mesta nazadovala na 9.