Peter Prevc je z drugim skokom pokazal, da počasi že prihaja v pravo formo. Foto: Andrej Cundrič
Peter Prevc je z drugim skokom pokazal, da počasi že prihaja v pravo formo. Foto: Andrej Cundrič
Jacobsen in Tepeš po tekmi v Kranju

Zmagovalec novoletne turneje leta 2007 je na koncu imel pred najbližjim zasledovalcem dobre tri točke prednosti, Tepeš pa pred reprezentančnim kolegom še dodatno in pol. Prevc se tako počasi uspešno vrača po poškodbi, zaradi katere je predčasno končal z nastopi v lanski sezoni. Poškodoval se je na letalnici v Oberstdorfu, potem ko je Sloveniji priboril zmago na ekipni tekmi. Prevc, ki je prišel tedaj ravno v vrhunsko formo, ni mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu v poletih.

Jacobsen je bil po prvi seriji šele sedmi, nato pa je s skokom dolgim 111 m prehitel vso konkurenco. Še večji skok po lestvici je v drugo uspel Prevcu (112,5 m), ki je po prvi seriji zasedal 17. mesto. Po polovici preizkušnje je vodil Tepeš pred Tomažem Nagličem, tretji je bil Kanadčan Mackenzie Boy-Clowes.

17 diskvalifikacij zaradi dresov
Nastopilo je 16 Slovencev. V finale so se uvrstili še Naglič, ki je bil šesti, Robert Hrgota, ki je končal na 10. mestu, Matjaž Pungertar je bil 11, Jaka Hvala 15., Primož Pikl 16. Najboljši slovenski skakalec v minuli zimi in svetovni prvak v poletih ter zmagovalec specialne razvrstitve svetovnega pokala v poletih Robert Kranjec je bil diskvalificiran zaradi dresa, kakor tudi Matic Kramaršič. Sicer je bilo diskvalificiranih kar 17 skakalcev. Jure Šinkovec ni nastopil.

V nedeljo bo v Kranju še ena tekma.

Jacobsen in Tepeš po tekmi v Kranju