Narava pošteno nagaja prirediteljem prvih tekem v smučarskih poletih v letošnji zimi. Foto: EPA
Narava pošteno nagaja prirediteljem prvih tekem v smučarskih poletih v letošnji zimi. Foto: EPA
V nedeljo dve tekmi na Kulmu

Že v petek sta močan veter in snežni metež prisilila avstrijske prireditelje k odpovedi petkovega sporeda, zaradi česar naj bi vseh 54 prijavljenih smučarjev skakalcev sodelovalo na nedeljski tekmi.

Dopoldne ena tekma, popoldne druga?
Na Kulmu morajo pred tekmo obvezno izpeljati poskusno oz. serijo za trening, ki je kljub prestavljanju v soboto niso mogli izpeljati.

Fis je odločil, da bo ob 9.45 v nedeljo najprej uradni trening, uro kasneje pa se bo začela prva tekma z eno samo serijo z vsemi 54 prijavljenimi tekmovalci iz 14 držav, med njimi tudi šest Slovencev: Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Jernej Damjan, Nejc Dežman in Jure Šinkovec. Ob 13.14 naj bi sledila druga tekma dneva z dvema serijama poletov.

V noči na soboto je zapadlo več kot 25 cm snega, sneženje pa se je popoldne znova močno okrepilo, zato je tekmovalna žirija na koncu tudi morala odpovedati sobotno tekmovanje. V zadnjem tednu je v okolici Bad Mitterndorfa in Tauplitza zapadlo skoraj meter snega, ob tem pa se pojavlja še za skakalce neprijeten in nevaren vrtinčasti veter.

Lep spomin na Kulm 2010
Na Kulmu so najboljši smučarji skakalci nazadnje uspešno leteli leta 2010, ko je na sobotni tekmi zmagal prav najboljši slovenski letalec zadnjih let Robert Kranjec, ki je tudi tokrat v odlični formi.

V nedeljo dve tekmi na Kulmu