Tina Maze, najboljša slovenska športnica, je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice. Foto: EPA
Tina Maze, najboljša slovenska športnica, je bila gostja MMC-jeve spletne klepetalnice. Foto: EPA
Tina Maze
Na Zlati lisici v Kranjski Gori je bilo vzdušje bolj žalostno, meni Tina, kar je predvsem posledica spora s predsednikom SZS-ja Tomažem Lovšetom, ki je tik pred tekmo proti Tini oziroma njeni ekipi usmeril nekaj ostrih puščic. Foto: Nika Jesenko
Lindsey Vonn
Kako premagati najboljšo smučarko sveta Lindsey Vonn? Foto: Reuters

Druga najboljša smučarka sveta je bila med testiranjem smuči v Švici gostja MMC-jeve spletne klepetalnice. Preizkus novih smuči je letos še posebej pomemben, saj Mednarodna smučarska zveza uvaja nova pravila. Kakšni so prvi občutki na novih smučeh? "Prvi dan sem imela precej težav s tajmingom zavojev, ko sem jih osvojila, pa ni bilo težav. Bodo majhne spremembe, ampak hitrosti bodo enake, če ne celo večje. Tehnika bo nekoliko drugačna, saj je zavoj daljši."

Slalom bo naslednjo sezono Tinin adut
Tina Maze je imela v sezoni 2011/12 kar deset uvrstitev na zmagovalni oder. Izjemen dosežek, toda manjkala je pika na i. Zmaga, ki jih ima že 11 na tekmah svetovnega pokala: "Tako me mučijo ta druga in tretja mesta oziroma zaporedje mojih končnih uvrstitev v skupnem seštevku - 5., 4., 3., 2. mesto -, da me za zdaj zanima le to," je pojasnila, kaj jo bo motiviralo na treningih. Kako premagati prvo smučarko sveta Lindsey Vonn? "Mislim, da moram le nadaljevati v tem slogu. Seveda je ekstremno močna v vseh disciplinah, razen v slalomu, ki bi lahko bil moj adut prihodnje leto."

Lindsey tako prijazna in tako hudobna
Ameriško alpsko smučarko najboljša slovenska športnica vidi kot "zelo prijazno zunaj smučarskih terenov in zelo hudobno na progi". Po Tininem mnenju dobi od ameriške smučarske zveze vsaj štirikrat več sredstev kot ekipa Team to aMaze. Anjo Pärson, ki je končala kariero, bo ohranila v najlepšem spominu: "Zame je velika športnica, večkrat sem se pošalila z njo o raznih stvareh in je odlična oseba." 28-letna Črnjanka je nekajkrat pogrešala navijače: "Lahko bi bili bolj vidni, bolj opazni. Kljub temu čutim podporo celotne Slovenije." Na januarski Zlati lisici je bilo po njenem mnenju precej žalostno vzdušje.

"Zvestoba je v mislih"
V MMC-jevem klepetu je sodeloval tudi vodja ekipe Team to aMaze in Tinin partner Andrea Massi. Veliko vprašanj je bilo povezanih z odnosom do Smučarske zveze Slovenije oz. predsednika Tomaža Lovšeta. "Imam veliko spoštovanja do Lovšeta. On ga nima do mene in do moje tekmovalke," je bil oster in poudaril, da so vedno izpolnili vse svoje obveznosti do SZS-ja. Na vprašanje, ali bo Livio Magoni ostal v ekipi, je odgovoril: "Upamo, da ja. Z naše strani je potrjen." O morebitni poroki s Tino očitno še ne razmišljata: "Ne potrebujem podpisanih pogodb za takšne stvari. Zvestoba je v mislih."

Na dopust v Kanado, nato na morje
Klepet je bil tudi priložnost za lahkotnejše teme. Po odmevni potezi, ko se je Tina Maze v Cortini na svojevrsten način odzvala na "afero spodnje perilo" in pokazala modrček, so se na spletnih forumih pojavili številni zapisi o njenem "bogastvu". Tina odgovarja: "No, pretiranih oblin niti nimam, ampak to ni niti pomembno, če si zadovoljen sam s sabo. Vsekakor je bila to ena lepših izkušenj sezone. Mišljeno je bilo le kot hec." V prvem odmerku dopusta se ne bo ločila od snega, saj gre smučat v Kanado, čaka jo t. i. heliskiing, šele nato pa se bo predala vročemu soncu in morju. In še odgovor na nogometno dilemo - Ronaldo ali Messi? "Massi!"