Jennie Oeberg (desno) je izkoristila odsotnost nekaterih najboljših in se veselila prve zmage na tekmah svetovnega pokala. Foto: EPA
Jennie Oeberg (desno) je izkoristila odsotnost nekaterih najboljših in se veselila prve zmage na tekmah svetovnega pokala. Foto: EPA
Razingerjeva 12. v Ribinsku

Tekmo v Ribinsku so izpustili najboljši norveški tekači in tekačice. 26-letna Oebergova, ki se je veselila svoje prve zmage med elito, je bila najhitrejša že v kvalifikacijah. Drugo mesto je osvojila Rusinja Natalija Matvejeva, tretja je bila Švicarka Laurien Van Der Graaf.

Tri Slovenke so se prebile v izločilne boje. Nika Razinger je izpadla v polfinalu (bila je zadnja v svoji skupini) in osvojila 12. mesto ter šestič v karieri prišla do točk svetovnega pokala. Alenka Čebašek (v kvalifikacijah je bila z devetim izidom najboljša Slovenka) in Katja Višnar sta obstali v četrtfinalu. Na koncu sta zasedli 17. in 18. mesto.

"Zadovoljna sem s svojim prvim polfinalom, v katerem me je hitro pobralo, saj trenutno še nisem navajena tako hitrega ritma. Med teki je zame trenutno še premalo časa, da bi se odpočila. Ta del moram še natrenirati. Bilo je zelo mehko, vse se je udiralo. A iz nastopa v nastop je bilo bolje," je povedala Razingarjeva.

Lea Einfalt (42. izid) je tekmovanje končala v kvalifikacijah, prav tako edini slovenski predstavnik Boštjan Klavžar (48.). V moški konkurenci je zmagal Italijan Federico Pellegrino. Za njim so se zvrstili štirje ruski tekmovalci. Drugi je bil Sergej Ustjugov, tretji Andrej Parfenov, četrti Nikita Krijukov, peti pa Aleksej Petuhov.

Svetovni pokal, ženske (21/28):       
 1. M. BJOERGEN       NOR       1.588 
 2. T. JOHAUG         NOR       1.138 
 3. H. WENG           NOR       1.017 
 4. I.-F. OESTBERG    NOR         709 
 5. R. HAGA           NOR         632 
...                                   
24. K. VIŠNAR         SLO         192 
37. A. ČEBAŠEK        SLO         136 
53. L. EINFALT        SLO          74 
62. V. FABJAN         SLO          56 
85. N. RAZINGER       SLO          25 
86. A. LAMPIČ         SLO          24 
                                      
Moški (21/28):                        
 1. M. J. SUNDBY      NOR       1.189 
 2. P. NORTHUG        NOR         849 
 3. C. HALFVARSSON    ŠVE         806 
Razingerjeva 12. v Ribinsku