Bernard Vajdič v tej sezoni ni osvojil točk svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bernard Vajdič v tej sezoni ni osvojil točk svetovnega pokala. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

"Manjkal mi je še vsaj en slalomski rezultat za preboj med 45 najboljših na FIS-lestvici in tudi možnost izboljšave v veleslalomu. Žal se je zgodilo to, česar si niti v sanjah nisem mislil, čeprav sem se zavedal, da hodim po zelo tankem ledu, glede na to, kje vse sem bil in kaj vse sem letos že dal skozi. Na prvem slalomu sem si v drugi vožnji poškodoval koleno, malo pred ciljem me je katapultiralo - telo v eno stran, smuči v drugo - in koleno ni zdržalo," je sporočil Vajdič, ki si je sam plačal priprave na letošnjo sezono, potem ko ni bil uvrščen v reprezentanco.

V bolnišnici v Vailu so ugotovili, da naj ne bi bilo nič zlomljeno, je pa strgana sprednja križna vez. Druge preglede in tudi pregled z magnetno resonanco bo Vajdič opravil doma. Upa, da se bo lahko čim prej lotil rehabilitacije.

Vajdič je v letošnji sezoni štartal na petih slalomih za svetovni pokal, vendar se niti enkrat ni prebil v finale. Njegova zadnja uvrstitev med dobitnike točk v svetovnem pokalu je bila 18. mesto 31. januarja 2010 na tekmi za pokal Vitranc v Kranjski Gori.