Primoža Peterko so sprejeli v klub starih orlov. Foto: SZS
Primoža Peterko so sprejeli v klub starih orlov. Foto: SZS
Kranjec se zavzeto pripravlja na nove podvige

"Končal sem četrti teden priprav, kondicije. Dvakrat sem skakal tudi v Beljaku in za menoj je 20 skokov," je za TV Slovenija povedal najboljši slovenski smučarski skakalec, ki je takoj po koncu lanske izjemno uspešne sezone odletel na dopust v Indijo: "Spočil sem si glavo, umaknil sem se iz Slovenije in razmišljal o drugih stvareh, ne le o smučarskih skokih."

Novica o zlati medalji Robija Kranjca na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu je za zdaj najbolj brana letošnja novica na MMC-jevem spletnem portalu.

Kranjec je tudi vedno bolj navdušen fotograf. Pred kratkim je na tradicionalni tekmi starih orlov v Sebenjah pri Tržiču v svoj objektiv lovil nekdanje skakalce. "Lepo jih je pogledati, kako skočijo. Še bolje pa jih je poslušati, ko spodaj razglabljajo o skokih. Naredil sem nekaj slik, da jim pokažem, kako so zadaj. V glavah imajo svoje predstave."

Za Primoža posebna torta
Na mali skakalnici se je preizkusil tudi Primož Peterka, ki je zdaj že več kot eno leto skakalni "upokojenec". Povabilu organizatorjev se je z veseljem odzval, dobil pa je tudi torto s fotografijo med skokom. "Takšni dogodki so v redu, sem res pridejo tisti, ki že dolgo ne skačejo in fante je dobro videti po dolgem času," je povedal dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa, ki se po težavah v zakonu uspešno postavlja na noge.

Peterka je na tekmi s posebnimi pravili osvojil drugo mesto. Zmagal je njegov kolega iz kranjskega Triglava Gašper Čavlovič.

Kranjec se zavzeto pripravlja na nove podvige