Nick Fairall jo je skupil v kvalifikacijah Bischofshofna. Foto: EPA
Nick Fairall jo je skupil v kvalifikacijah Bischofshofna. Foto: EPA
Grd padec Ammanna v 2. seriji
Hud padec Američana Fairalla v Bischofshofnu

Po takojšnji operaciji hrbtenice v bolnišnici v Schwarzachu sprva ni kazalo, da je stanje 25-letnega Američana tako resno. Fairall je po operaciji na Twitterju zapisal, da ima dobre občutke in se veseli uspešnega leta.

Podpora reprezentančnih kolegov
V naslednjih dneh se je po pisanju časnika Tiroler Tageszeitung njegovo stanje poslabšalo in naj ne bi več čutil nog. Morda bo do konca življenja na invalidskem vozičku. Na spletu je že zaživela akcija "We're with you" ("S tabo smo"), s katero zbirajo sredstva za Nickovo intenzivno rehabilitacijo. Ta naj bi stala več kot 50.000 ameriških dolarjev.

"Ko nekdo izmed nas pade, stopimo skupaj in mu pomagamo vstati. Smo smučarji skakalci, smučarji, športniki, starši, trenerji, prostovoljci in navijači. Radi imamo ta šport. Močni smo in odločeni. Vsi smo Nick Fairall," so zapisali pri ameriški skakalni reprezentanci, ki ima evropski dom v Cerkljah na Gorenjskem, kjer jo je prejšnji mesec obiskala ekipa TV Slovenija.

Družina bo objavila zdravniško poročilo
Fairall se je na akcijo danes odzval z naslednjim tvitom in pozitivnim sporočilom: "Družine in mene se je podpora navijačev in prijateljev z vsega sveta resnično dotaknila! Sem v stabilnem stanju, ki se izboljšuje! Več kmalu!"
Tudi direktor tekem v smučarskih skokih Walter Hofer je povedal, da bo v naslednjih dneh stvar nekoliko bolj jasna: "Nickova družina še čaka na končno diagnozo. Ko se bo to zgodilo, bodo objavili zdravniško poročilo."

Ammann padel pri hitrosti 130 km/h
Bolje jo je odnesel Švicar Simon Ammann, ki je dan pozneje kot Fairall padel na zadnji tekmi novoletne turneje. Po hudem pretresu možganov so ga v nedeljo odpustili iz bolnišnice, vendar še ni znano, kdaj bo lahko znova začel treninge.

Nekateri menijo, da je večje število padcev v smučarskih skokih v zadnjem času posledica novih vezi, s katerimi naj bi bilo še posebej pri zelo dolgih daljavah s telemarkom težje pristati, saj skakalcem koleno potegne navznoter. Zaradi novih dresov skakalci dosegajo tudi večje hitrosti, Ammann je tako padel pri hitrosti 130 kilometrov na uro.

Grd padec Ammanna v 2. seriji
Hud padec Američana Fairalla v Bischofshofnu