Urban Laurenčič in Matjaž Vrhovnik bosta komentriala moške tekme, Zoran Radisavljević in Ana Kobal pa ženske hitre discipline. Foto: Žiga Culiberg
Urban Laurenčič in Matjaž Vrhovnik bosta komentriala moške tekme, Zoran Radisavljević in Ana Kobal pa ženske hitre discipline. Foto: Žiga Culiberg
Novinec je Tomaž Hudomalj, ki bo komentiral ženski veleslalom in slalom. Foto: Žiga Culiberg
Ana Kobal bo postregla s številnimi zanimivostmi iz zakulisja. Foto: Žiga Culiberg

V prejšnjih sezonah je žensko smučanje komentiral Zoran Radisavljević, v novi pa mu bo pomagal Tomaž Hudomalj, ki bo "prevzel" tehnični disciplini. "Pravzaprav je to nekaj, kar sem si želel početi že od malih nog, ko sem spremljal uspehe Mateje Svet, Jureta Koširja, 'vražjih Slovenk' v 90-ih ... Alpsko smučanje je bilo takrat ena najpomembnejših stvari vsakega konca tedna pri nas doma. Morda se sezone veselim ravno toliko kot tekmovalci, ki si po celem poletju treningov želijo dokazati, kako zelo dobro so delali. Če sklenem po smučarsko – ne pričakujem takoj naslova svetovnega prvaka, zagotovo pa si že v prvi sezoni želim rednih uvrstitev v točke svetovnega pokala," je pred sobotnim krstnim veleslalomom v Söldnu povedal Hudomalj.

Ana Kobal: Upam, da se Tina približa Vonnovi
Strokovna komentatorka bo tudi letos Ana Kobal. "Sicer je nehvaležno napovedovati, kdo bo najboljši v skupnem seštevku ali v posamični disciplini, vendar če le ne bo poškodb, mislim, da ne bo velikih sprememb. Upam, da Tini uspe popraviti rezultate, predvsem v smuku, ker se tako lahko močno približa Vonnovi. Od drugih naših je pričakovati boljše rezultate v tehničnih disciplinah. Kar se tiče tehnike, bo zagotovo zanimivo spremljati, kako se bodo smučarke znašle na novih veleslalomskih smučeh (večji radij ali manjši stranski lok + daljša smučka), čeprav je jasno, da v nekih optimalnih razmerah pri najboljših smučarkah tudi tukaj ne bo velike razlike."

Enajsta sezona za Urbana Laurenčiča
Moško karavano bosta spremljala prekaljena mačka Urban Laurenčič in Matjaž Vrhovnik. Za Laurenčiča bo to že 11. sezona na komentatorskem mestu: "Ugotavljam, da se še nisem naveličal, ker z veseljem pričakujem Sölden. Upam, da bo zima prava in bomo imeli kakovostne tekme, na dobro utrjenih progah. Stari Jacki, kot sta Palander in Cuche, ter še nekateri so se poslovili in prihajajo mladi, ki se razvijajo v zvezdnike tega športa. Verjetno bo zanimivo, številni se vračajo po operacijah in podobno. Feuz, Grange in od Slovencev Jerman. Naši verjetno tudi letos ne bodo blesteli, čeprav bi bil jaz presrečen, če bi. A ker poznam razmere v slovenskem smučanju, so moja pričakovanja realna. Vsaka uvrstitev med 15 najboljših bo ok. Upam, da jih bo čim več. Od Tine Maze pa pričakujem, da bo tudi to sezono v samem svetovnem vrhu. Svetovno prvenstvo v Schladmingu bomo spremljali z živim studijskim programom in bomo smučanje res lahko približali gledalcem. Veselim se spet dela in druženja z Matjažem Vrhovnikom."

Neprilagojenost na spremembe zna krojiti rezultate
Vrhovnik
se je pred sezono dotaknil sprememb: "Prihajajoča sezona bo zanimivejša od običajne že zaradi svetovnega prvenstva in hkrati še bolj zaradi spremembe geometrije smuči. Tekmovalci pravijo, da so se hitro prilagodili na spremembe, osebno pa menim, da to vsem v popolni meri še ni uspelo, in prav neprilagojenost vseh zna krojiti rezultate že na prvi tekmi v Söldnu. Veliko vlogo bodo odigrale tudi napovedane spremembe v postavitvi prog. V novi sezoni mi prav ta dejstva zameglijo pogled in možnost stave na znane dominantne favorite je morda preuranjena. Vsako leto je smučarska industrija stremela k razvoju, izboljšavi opreme, tokrat pa je zaradi varnosti po naročilu FIS-a morala v razvoju storiti korak nazaj. Ob tem se pridružujem mnenju tekmovalcev, da s spremembami smuči ne bo želenih rezultatov. Predvsem od slovenskih starejših, izkušenejših tekmovalcev pričakujem vrnitev v boj za najboljše rezultate, kar so navsezadnje dokazovali na posamičnih tekmah v lanski sezoni."

Tekme boste lahko spremljali tudi na Valu 202, kjer bosta komentatorja Aleš Smrekar in Igor Tominec, in na spletni strani MMC-ja.