Tina Maze je tudi letos v izvrstni formi. Foto: Reuters
Tina Maze je tudi letos v izvrstni formi. Foto: Reuters
Še en spomin na lanske presežke Tine Maze
Tina kljub bolezni ne misli veliko počivati

Mazejeva bo tekmo na Sljemenu začela kot vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark in bo skušala vsaj ponoviti, če ne izboljšati največji uspeh na progi Crveni spust, drugo mesto iz leta 2012.

Visoka prednost v svetovnem pokalu
Letos je v svetovnem pokalu v odlični formi, saj vodi po tretjini sezone. Na prvih 13 tekmah je zbrala 732 točk oziroma 245 več od prve zasledovalke Avstrijke Anne Fenninger.

Že opravila slalomske treninge
Tina Maze se je na prvo tekmo v novem letu pripravljala v italijanskih Dolomitih. V duhu priprav na nadaljevanje svetovnega pokala je minil zadnji dan v starem letu, prvi dan v letu pa je Mazejeva že opravila trening slaloma.

V torek še moški slalom
Zagreb bo gostil tudi prvo moško tekmo v koledarskem letu. V torek bodo na Sljemenu pripravili še slalom, na katerem se bodo pomerili alpski smučarji. Slovenska moška slalomska vrsta po upokojitvi Mitje Valenčiča, ki se je edini v nekaj zadnjih izvedbah zagrebške tekme uvrščal v finale, trenutno še ne premore kandidata za uvrstitev v finalno vožnjo.

Moški predstavnik še ni znan
Slovenski moški tabor bo potnika za nastop na zagrebškem slalomu izbral po dveh slalomih pod žarometi za evropski pokal, ki bosta danes in v soboto v Chamonixu. Če bosta na tekmah prikazala dobro formo, bosta v Zagreb odpotovala Matic Skube in Miha Kürner. Zmago izpred dveh let bo na Sljemenu branil avstrijski as Marcel Hirscher.

Še en spomin na lanske presežke Tine Maze
Tina kljub bolezni ne misli veliko počivati