Stina Nilsson in Ida Ingemarsdotter sta bili v Estoniji najmočnejši. Foto: EPA
Stina Nilsson in Ida Ingemarsdotter sta bili v Estoniji najmočnejši. Foto: EPA

Na startu sta bili dve slovenski ekipi. Prva, v njej sta bili Katja Višnar in Alenka Čebašek, je izpadla v polfinalu in pristala na končnem 12. mestu. Štafeta ekipe Slovenija II v postavi Anamarija Lampič in Nika Razinger je že z uvrstitvijo v finale izpolnila vsa pričakovanja. Na koncu sta zasedli deseto mesto.

"V polfinalu sva kot sedmi prišli skozi cilj, se šle že iztekat, potem pa šok, ko so nama sporočili, da sva se v finale uvrstili po času, nič nama ni bilo jasno. Z Niko sva rekli, da greva do konca, kolikor se bo dalo. Mene je po drugem krogu čisto 'zakislilo'. Bilo je težko, smuči so bile v polfinalu nekoliko slabše, v finalu pa so bile boljše, drugače pa super vikend," je povedala 19-letna Lampičeva, ki je rezultat kariere s prvimi točkami vpisala z uvrstitvijo v polfinale in z 11. mestom na sobotnem klasičnem sprintu.

Presenetljivo je zmagala švedska štafeta I (Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson), ki je z Nilssnovo v zadnji predaji strla odpor Norvežank Maiken Caspers Falla in Ingvild Flugstad Oestberg, tretji pa sta bili Poljakinji Justyna Kowalczyk in Sylwia Jaskowiec. Moški ekipni sprint v prosti tehniki sta dobila Rusa iz ekipe I (Aleksej Petuhov in Sergej Ustjugov) pred Norveško I (Anders Gloeersen in Finn Haagen Krogh) ter Italijo (Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino). Slovenija je tekmovala le v ženski konkurenci.