Številke
Franci Pavšer
Franci Pavšer slovensko reprezentanco že vrsto let spremlja za Val 202. Foto: www.alesfevzer.com
       Z Markom Miličem sta drugačna tipa igralca, ne samo psihološko. Marko Milič je v Evropi dominiral s svojo fizično močjo in eksplozivnostjo. Ko je prišel v Ligo NBA, je bilo na drugi strani veliko hitrejših in močnejših od njega. Goran Dragić ima ob hitrosti tudi kreacijo, duhovitost, idejo, igrivost ... Tudi strelsko je zelo natančen. Izboljšal je met, je zelo vsestranski.       
 Pavšer o primerjavi Marko Milić - Goran Dragić
Goran Dragić
V Miamiju je med najbolj izpostavljenimi igralci, kar pomeni dodatno obremenitev. Foto: AP
Tilen Jamnik
Tilen Jamnik košarkarske novice na tem portalu z vami deli od leta 2009. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
       Hitro se ga je prijel vzdevek Dragon, kar ga je približalo ljudem. Vedno je nasmejan in duhovit. Gogi se tudi pridušal nad tem, da ga je Charles Barkley nekoč preimenoval v 'Tragic'. To je sicer zoprna stvar, a z marketinškega vidika je v resnici dobra. Govorilo se je o njem, sicer malo slabšalno, a na koncu je Barkley moral spremeniti svoje mnenje. Če gledamo kot celoto, je Dragiću to prineslo večjo prepoznavnost. Vemo pa, da je NBA mešanica športa in marketinga.       
 Miha Mišič o 'šovu Lige NBA'
Miha Mišič
Miha Mišič je del uigrane ekipe na TV Slovenija, ki že leta ustvarja prenose kolesarske Dirke po Franciji. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
VIDEO
"Tudi če bom osvojil NBA-...
VIDEO
Goran Dragić v Številkah:...

Dodaj v

Zakaj je Goranu Dragiću uspelo?

Odgovarjajo Franci Pavšer, Tilen Jamnik in Miha Mišič
22. september 2017 ob 07:18
Ljubljana - MMC RTV SLO

Goran Dragić je na začetku igranja v Ligi NBA le redko začenjal tekme v prvi postavi, redko je premagal mejo desetih točk in le malokdo je verjel, da bo postal eden najopaznejših igralcev lige.

Zakaj je starejšemu od bratov Dragić uspelo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu? O tem vprašanju razmišljajo novinarji, ki že dolgo spremljajo (slovensko) košarko. Franci Pavšer, ki že vrsto let košarko komentira za Val 202, je najprej opisal njegovo vlogo v reprezentanci: "V zadnjih dveh letih sem opazil, da je Goran postal rutiner, da so njegove poteze postale premišljene. Na pripravljalnih tekmah se je videlo, da je igral nadzorovano, da ni trošil energije, čuval se je pred poškodbami. Začel je postopno, v ospredje je spustil Luko Dončića. Mislim, da mu je bilo to zelo všeč, da je bil nekako v ozadju. Na evropskem prvenstvu je prevzel niti v svoje roke, je najizkušenejši in najbolj kakovosten. Na začetku reprezentančne kariere je dajal energijo, blestel je v obrambi, nase je opozoril z živahnostjo, protinapadi, prodornostjo in igrivostjo. To je bil vse do pred nekaj leti, prelomnica je bila, ko je postal oče. Prej je 25 ur na dan živel za košarko, misli so se nato usmerile drugam."

Članek je bil prvotno objavljen v podkastu Številke - v epizodi, kjer smo zelo podrobno predstavili Gorana Dragića.


Pavšer: Medijsko je precej izčrpan

Precejšen vpliv pa je imela nova pogodba z Miamijem, ki je po mnenju radijskega novinarja prinesla precej pritiska: "Na njem je ogromen pritisk, okusil je ameriško zvezdništvo, ki si ga v Sloveniji ne znamo predstavljati. Od tebe je odvisna usoda franšize, ki je vredna nekaj milijard dolarjev. Je med nosilci igre, je odgovoren za rezultat, zato ga toliko plačajo, ker od njega pričakujejo rezultat. To je ogromen pritisk, ki si ga ne znamo predstavljati. Čeprav v Ameriki govorijo 'mi se igramo, ni pomembno, nov dan'. Vsakdo, ki vate vloži toliko denarja, nekaj pričakuje od tega. Tudi medijsko je zelo izčrpan. Kot NBA-zvezda je ves čas na udaru. Vsakdo, ki je bil kdaj v garderobi NBA-kluba, dobro ve, da vsi novinarji navalijo na tri igralce, drugih niti ne povohajo. Goran Dragić je med temi tremi, vidimo ga v TV-prenosih na vsaki tekmi, dejansko je izžet, potrebuje počitek čez poletje. Vidim, da ni več tak igriv Goran, kot je bil včasih."

Ves čas je živel za košarko
In zakaj je torej uspel v Ligi NBA? Pavšer opozarja, da pogosto pozabljamo, da je Dragić zelo nadarjen in ima ustrezne telesne sposobnosti: "Zagotovo je eden najhitrejših belopoltih igralcev v NBA-ju, ima dolge roke, izjemen nadzor telesa pri tej višini. Če ga primerjamo z drugimi slovenskimi organizatorji igre, je od večine višji za eno glavo. Ima izjemen prodor in nepredvidljivost s svojo široko kreacijo. Če gledamo psihološko, je rojen zmagovalec. Ves čas je živel za košarko, razmišljal o tem, treniral, iskal priložnost, grizel, marsikdo bi se predal, obupal ali pa morda užival v denarju, ki ga je imel. On je ohranil skromnost in športni duh. Želel si je in rinil z glavo skozi zid. Ob tem moram reči, da je pomembno vlogo igral njegov menedžer Rade Filipović, že s tem, da je Goran sploh prišel v Ligo NBA. Ves čas je vlekel različne poteze. Ko se je zdelo, da je Goran prišel v slepo ulico, ga je prestavil v drug klub in podobno. To se mu je zgodilo v Španiji, pozneje pa tudi v Ligi NBA."

Jamnik: Za seboj potegne celotno moštvo
Prvo košarkarsko pero na portalu, ki ga ravno prebirate, je že slabo desetletje Tilen Jamnik, ki vas je tudi tokrat s kraja obeh prizorišl zalagal s številnimi zanimivostmi. Jamnik poudarja, da je Dragić zelo zgodaj postal osrednji člen reprezentance: "Zadnja leta je postal člen, brez katerega si ne moremo predstavljati ekipe. Na EuroBasketu 2015 ga ni bilo poleg in to takoj ni bila več ista Slovenija. To je bil eden izmed razlogov, da ni bilo rezultata, kot se je pričakoval. Je kapetan, najboljši igralec in prvi strelec, ima karizmo. Gre za tako kakovostnega igralca, ki za seboj potegne celotno moštvo. Je velika košarkarska osebnost na igrišču in zunaj njega, ima tudi ugled pri sodnikih."

Evropejci so si morali svoj status izboriti
Podobno kot prvi Slovenec v Ligi NBA Marko Milić sprva ni dobil veliko priložnosti, a Jamnik poudarja, da gre za dve popolnoma različni obdobji: "Zadnjih deset let je evropskim košarkarjem bistveno lažje, saj vidimo, kako so se uveljavljali, kakšne vloge so igrali. Seveda so to vrhunski košarkarji, ampak tudi prej so bili. Evropejci so si morali svoj status izboriti. Ko govorimo o Goranu, govorimo o najvišjem kakovostnem rangu svetovne košarke. Goran je izjemen košarkar. Ustreza mu ameriški način igre, rad teče, je izjemno prodoren košarkar, ima dober pregled nad igro, njegovi prodori so hitri, je eksploziven. V Ligi NBA košarkar potrebuje priložnost, treba je biti ob pravem trenutku na pravem mestu. Goran je dočakal to priložnost, a priložnost je treba seveda izkoristiti. V Miamiju je trenutno obraz franšize. Kaj je odločilo? Tekmovalnost, odnos do košarke, nepopustljivost, trma, gotovo njegov značaj, da je vztrajal tudi v težkih trenutkih, ko ni veliko igral."

Mišič: Intervju na zanikrnem igrišču
Novinar TV Slovenija Miha Mišič meni, da je zdaj lahko pametovati o Goranovem uspehu. Sam se je spomnil težkih začetkov: "Mislim, da mu je uspelo predvsem zaradi vztrajnosti, delavnosti in nadarjenosti. Po sezoni v Murcii, ko je igral kot posojen košarkar Tau Ceramice, sem na zanikrnem igrišču na Iliriji z njim opravil intervju. Težko je bilo najti nekaj zelo pozitivnega: njegova sezona je bila daleč od naših oči, imel je težave v zasebnem življenju, takrat se mi je zdel v popolnoma brezizhodnem položaju. Bilo je maja, saj sva se pozneje srečala še na tekmi finala državnega prvenstva v Tivoliju - stal je za zabojnikom, kjer prodajajo vstopnice. Res, težka situacija. In da se potem, ko res kaže na to, da se vse obrača proti tebi, tako pobereš, moraš imeti najčvrstejšo voljo in cilj."

Pokazal je, kako se bori za ekipo
Na samem začetku vsakega igralca čaka dokazovanje. Nekateri so navzočnost Steva Nasha v Phoenixu videli kot oviro (zaradi katere ne igra), a Mišič izpostavlja: "Gotovo pomaga, če imaš Nasha za botra. Ampak dobiti takega botra, da je nekdo pripravljen dati roko v ogenj zate, in to ne kdor koli, mora biti posebno. S svojo nepopustljivostjo si je dobesedno prigrizel minute. Američanom je pokazal, kako se bori za ekipo, tudi kadar ni uspešna. V enem zadnjih intervjujev je Gogi povedal, da mu je kapetan Miamija dejal, da je pripravljen z njimi iti tudi v vojno, ker je tako nepopustljiv."

Barkley je moral spremeniti svoje mnenje
Mišič meni, da je eden izmed ključev njegovega uspeha tudi dostopnost in simpatičnost: "Hitro se ga je prijel vzdevek Dragon, kar ga je približalo ljudem. Vedno je nasmejan in duhovit. Gogi se tudi pridušal nad tem, da ga je Charles Barkley nekoč preimenoval v 'Tragic'. To je sicer zoprna stvar, a z marketinškega vidika je v resnici dobra. Govorilo se je o njem, sicer malo slabšalno, a na koncu je Barkley moral spremeniti svoje mnenje. Če gledamo kot celoto, je Dragiću to prineslo večjo prepoznavnost. Vemo pa, da je NBA mešanica športa in marketinga."

Slavko Jerič
Prijavi napako
Komentarji
Zaph00d
# 22.09.2017 ob 07:30
Gogi legenda!
krecco
# 22.09.2017 ob 07:27
To je zato ker je on preprosto CAR.
Rocknrolla
# 22.09.2017 ob 08:32
Gogi ni legenda, Gogi je najvecji v slovenski kosarki. Ce ste videli clanek kjer je prejel dres od Petrovica kjer ne more zadrzati custev potem veste kaj ga dela najvecjega... Enostavno CUTI kaj je pomembno in to je tisto kar NIMA vsak. No, pa lp...
GeorgeB
# 22.09.2017 ob 08:59
Evo Beno, poglej zdaj, kaj si izpustil iz rok: slavo, priljubljenost, prihodnost in zgodovino...
Tebe pa se nihče ne bo nikoli več spomnil. Še huje, ne bodo se te hoteli spomniti.
seba goričan
# 22.09.2017 ob 09:05
kdo je Beno?
levanda
# 22.09.2017 ob 09:34
Beno živi (svoje) ameriško življenje, Gogi pa je car in en največjih evropskih košarkarjev.
vle
# 22.09.2017 ob 09:09
@Binder Dandet

Tudi jaz sem prebral en članek iz Mijamia, kjer jih samo skrbi, da je Dragič sedaj utrujen,
ker je s Slovenijo prišel do finala ipd. Verjetno ga zato sedaj brani Pat Riley.

To samo pomeni pod kakšnim pritiskom je Dragič na eni strani mora zadovoljiti slovenske navijače po drugi strani pa "kapital" iz Mijamija, saj so vanj vložili veliko denarja o čemer govori tudi Pavšer v tem članku.

Se mi zdi, da je zato kar neodgovorno od vseh ljudi, ki zdaj na vso silo pritiskajo na njega, da mora igrati za SLO (na Slovenski novicah je celo peticija). Če ne bo mogel ali če ne bo motiviran, nima smisla na njega pritiskati, ker tudi koristi ne bo (nekateri vidijo samo prve 3/4 proti Srbiji, ne vidijo pa kaj se je dogajalo zadnjo 1/4)
Binder Dandet
# 22.09.2017 ob 07:50
Zakaj se ponavljajo clanki? Pavsarjevo razlago smo brali ze v stevilkah med prvenstvm.
c.barkley
# 22.09.2017 ob 09:38
GORAN DRAGIĆ - 1000000 krat hvala!

Slovensko reprezentanco spremljam že od samega začetka, vedno smo imeli konkurenčno ekipo, vedno tudi nekaj zveznikov evropske košarke in vse potenciale za dober rezultat, vendar je ta vedno izostal. Sam veliko krivde pripisujem dejstvu, da razen Zdovca in Maljkoviča, noben selektor ni bil sposoben voziti ferarija, ki ga je dobil v roke...

No, splačalo se je vztrajati, živcirati 25 let, ni mi žal niti ene neprespane noči, ko sem spremljal Dragićeve tekme v ligi Nba v zadnjih petih letih... DRAGON s predragimi kompanjni nas je popeljal na sam vrh Evrope in doživel sem res neverjetne občutke... Vedno sem verjel v Slovensko košarkarsko repreprezentanco, kljub odpovedim in neuveljavljenim trenerjem, pred prvenstvom pa sem tokrat stavil na Slovenijo četrt stotaka, da bo evropski prvak ... SLOVENIJA
Seneca
# 22.09.2017 ob 09:14
Upam, da je Udrih dojel, da denar ni vse in da bi mu na stara leta veliko več od tistih milijonov pomenilo biti del pravljice s slovensko reprezentanco!
Binder Dandet
# 22.09.2017 ob 07:51
Pravzaprav, cel clanek je kopipejst.
gz4468
# 22.09.2017 ob 08:40
Lanska sezona je bila za Gorana le zacetek vrhunca kariere. Ce ne bo poskodb v naslednjih 3 letih...only sky in the limit.
ZagorCiko
# 22.09.2017 ob 08:54
Poklon do tal kapetan
friks
# 22.09.2017 ob 08:24
No, jaz lahko rečem, da sem eden tistih, ki je verjel.

Kot piše zgoraj, je v prvih letih žačenjal s klopi kot zamenjava velikemu Nashu, ampak nemalokrat se je njegova akcija pojavila v top 10 akcij dneva.

Ko pa je v svojem drugem letu v končnici Spursem nametal 23 točk v zadnji četrtini, takrat je bilo jasno, da bo šel le še navzgor.
Franc Pijanc
# 22.09.2017 ob 11:49
Zato ker :

- je borben,
- je ravno dovolj atletski
- je imel Nasha za mentorja
- ima močno telo
- upa si igrat na silo
- zna igrat pametno
- izkorišča svoje prednosti
- naredu bi vse za uspeh
- je trmast
friks
# 22.09.2017 ob 08:48
Gorana morajo zdaj pustiti, da se pred sezono nekoliko odpočije, potem jim končnica ne uide. Če te mlade talentirane igralce pri Miamiju poveže v celoto in povede na zmagovita pota, tako kot mu je uspelo s slovensko reprezentanco, potem se na vzhodu lahko kosajo z vsemi. Tudi Bostonom in Clevelandom.

Osebno komaj čakam, da se sezona začne.
mietke10
# 22.09.2017 ob 13:17
Gogiju je uspelo zato, ker je poleg košarkarskega znanja , ki ga ima v izobilju, dozorel tudi v glavi. Dragić iz Eurobasketa 2013 in 2017 sta popolnoma drugačna igralca. Takrat je dojemal tekme kot osebni dvoboj (tekma proti Parkerju), sedaj pa je prevzel mesto vodje, kateremu je važen le uspeh ekipe. Vsaka mu čast in ena velika hvala !
kalnesh
# 22.09.2017 ob 11:54
Poleg tega pa so očitno vsi pozabili, da je bil ravno Goran tisti, ki je hotel Kokoškova za selektorja. Letos se je Sloveniji vse poklopilo, vsa leta trpljenja (poraz proti Izraelu, Srbiji, Latviji in seveda tista veletragedija proti Grčiji) so se pretvorila v izkušnje, ki so nas končno pripeljale na sam vrh Evrope. V teh dneh je res lepo biti Slovenec, od ponosa mi gre vsak dan kar malo na jok. Res neverjetno zgodbo so spisali naši fantje. Respect za vse večne čase.
jodlzi
# 22.09.2017 ob 10:03
@friks: sam sem bil eden tistih, ki smo mislili, da bo NBA za Gorana pogreb. Od tiste tekme proti Spursom naprej sem drugacnega mnenja in res me izjemno veseli, da je vsem dokazal, da se motimo...ima glavo na mestu, kot se rece...

@vle: se strinjam, ce ne bo motivacije ali moci za igranje z reprezentanco potem bolje za vse, da ne igra. Letos je dosegel svoj (in tudi nas) cilj (oz ga je presegel) in tega ne bomo pozabili - vsaj jaz ne...verjamem pa, da bomo tudi brez njega v nekaj letih spet konkurencni...
qayxc
# 22.09.2017 ob 09:45
Nič ne pomaga, prenosov na RTV pa le ni bilo, lahko še toliko ponavljate vaše članke in pobirate izjave, nacionalka, ki ni vredna imena nacionalka, pa še davek na njih plačujemo.
MADERA
# 22.09.2017 ob 10:08
Uspelo mu je zato, ker je unikaten in ker zmore početi tole:

https://www.youtube.com/watch?v=Ov6Rv302
Vwg
tesnilo
# 22.09.2017 ob 08:23
cak, ni se konec teh clankov? pa vedno ena in ista vsebina, sam drugacen vrstni red stavkov....
jackm8
# 23.09.2017 ob 02:00
Ker je govora o njegovem uspehu prepisujem iz lastnega komentarja tukaj v eni drugi temi:

Res neverjetno kakšno pot ima za seboj. Ilirija, kjer ga je redkokdo videl igrati. Zlato z mladinci v ekipi z Rizvičem in Lorkoma, kjer je v bistvu sedel na klopi in na celem prvenstvu dosegel 16 točk. Slovan, tu pa se je že videla njegova izjemna borbenost in obramba. Meta z razdalje ni poznal, hitrost in prodor, pa sta bila že tedaj odlična, le zaključeval je še na silo. Še dobro se spomnim, da sem ob njegovih predstavah pogosto pripomnil, da je za čez lužo.
Nato Španija in TAU Ceramica, spet zid, spet na dnu, igral ni veliko, hitro posojen naprej po Španiji in nato naslednjo sezono, na srečo, nazaj v Olimpijo. Eurobasket 2007 na katerem je kot vedno pustil vse. Še boljše so bile predstave v zelenem dresu in prihod v NBA je bil zagotovljen. Ne visoko na naboru, pa zagotovo v Phoenix, ki je prav na položaju obrambnega organizatorja potreboval nekaj več. Par izjemnih prebliskov, pa vseeno nekam slabša minutaža na splošno. Vmes Euroasket 2009, verjetno najboljša postava Slovenije na kakršnem kolu prvenstvu, četrto mesto. Legendarni Lorbek, pa vedno pozabljeno dejstvo, da je Dragič staknil poškodbo in ni odigral ne polfinalne, ne tekme za tretje mesto.
V NBA dobre predstave, pa vseeno kmalu menjan v Houston. Prva peterka še ni bila zacementirana, je pa končno dobil pravo minutažo, da pokaže kaj zna. Po koncu sezone nazaj v Phoenix, ker se je Houston zakockal z Jeremy Linom, pa ponovno napredek v igri. Z ekipo kateri so napovedovali zadnja mesta se je boril za končnico in bil neupravičeno prezrt za All Star tekmo na račun Anthony Davisa.
Domače prvenstvo. Dragič v polnem sijaju, met z razdalje, izjemna koordinacija pri preigravanju in pravo mojstrstvo pri zaključkih, pa se ponovno nekaj ni poklopilo in le peto mesto. Vseeno nikoli ne bo šla v pozabo njegova borbenost in način s katerim je nagradil domačo publiko.
Pa spet nesreča naslednjo sezono, namesto da bi prevzel žezlo v klubu, so eksperimentirali z ekstra nizko postavo in Dragič je pol sezone preživel kot krilo! Miami Heat je bil naslednja postaja. Klubu oslabljen, Lebron je spakiral, dvajeset milijonov, pa je odžirala pogodba poškodovanega Bosha, pa vseeno končno spet končnica in ponovno Dragič v blesku.
Za konec reprezetančne poti, pa še kraljeva predstava. Obramba ni več kar je bila, tehnika, želja in vztrajnost, pa na ravni, ki je ne vidiš, ne na tej strani luže in ne tam čez. Pojavi se trener, ki mu zna prilagoditi taktiko. Pojavi se Randolph. Pojavi se mladenič, ki mu je bil pred leti sam za vzor. Pristopijo tistimi s katerimi je ves čas močil reprezetančni dres in zgodi se nekaj kar nihče ni pričakoval in kar se je moralo.


Za moje pojme je bil vedno nba kvaliteta, a pri metu je bil vedno malce nekonstanten, predvsem pa nikoli ni bil sebičen, če mu met ni šel ni nikoli forsiral. To ga je mogoče stalo hitrejšega napredka, po drugi strani, pa je to utrdilo njegovo kariero. Če se samo pogleda za kakšne igralce je bil menjan v karieri, pa se vidi, da je še vedno podcenjen. Phoenix je šel na Aaron Brooks, ki sedaj guli d-league. Houston ga je pustil za Jeremy Lina, ki ga je nato ni več želel po enem letu, pred Dragičevim prestopom v Miami, pa ga so ga z vsemi silami želel nazaj. Da ne omenjam, da ni nič z vsemi, ki jih je Miami poslal zanj. Še več, dvatisoč osmega je bil izbran kot 45. Pred njim ducat branilcev z ROY zmagovalcem Rosom na čelu, pa je imel lani od vseh daleč najboljšo sezono v NBA.
Bivši uporabnik
# 22.09.2017 ob 12:04
Talent+fizicna priprava (hvala NBA)+zelja po uspehu+zaupanje vase in ekipo.
zmiki
# 22.09.2017 ob 09:44
Še vedno ne vemo, zakaj mu je uspelo in zakaj drugim ni.
PetrovskiN
# 22.09.2017 ob 08:53
A kdo ve koliko je bil rezultat zaprte pripravljalne tekme proti Hrvaški ? :)
Selines
# 22.09.2017 ob 15:49
V NBA je prišel z velikim talentom in veliko željo.
Potem šele ustvaril iz svojega telesa to mašino, ki jo zdaj gledamo. Kar poglejte ga v prvih NBA sezonah, pa boste videli kakšna razlika. Vsekakor pa je bil prelomnica Nash za moje pojme. Ta se mi zdi, da je prepoznal njegov talent do potankosti in ga usmeril tja, kjer zdaj blesti.

Goran je v glavnem garač. In vse kar ima za pokazati, je ustvaril s trdim delom in predvsem pametnim razmišljanjem in potezami. Vsa čast Dragiču. Bravo.
friks
# 22.09.2017 ob 14:14
Goranu je poleg že večkrat naštetih vrlin pomagala tudi njegova izredna prilagodljivost. Ko je prišel v NBA je bil zelo blizu temu, čemur v angleškem jeziku rečejo "one trick pony". Igralec s hitrostjo, dobrim vodenjem žoge in prodorom v levo.

To kar je postal danes je kompleten igralec z vrečo trikov za vsako situacijo, igra konstantno, lepo razporedi moči, integrira ekipo, vodi in zaključuje v najtežjih trenutkih.
super_balotelli
# 22.09.2017 ob 14:09
Zakaj mu je uspelo? Ker je trdo garal in verjel vase. Enostavno.
Celjan27
# 22.09.2017 ob 13:27
Svetoskrunsko je omenjati Benota in Dragica v istem stavku, medtem ko sta oba multimilionarja, se bo eden zapisal v zgodovino Slovenije, drugi pa bo samo osmrtnica na papirju.

Zato se enkrat poudarjam. Gogi je najvecji slovenski sportnik vseh casov. Clovek bi umrl na parketu za dres.
sagoza
# 22.09.2017 ob 11:25
"Gogi se tudi pridušal nad tem, da ga je Charles Barkley nekoč preimenoval v 'Tragic'."

Charles je bil izjemen košarkaš, in čeprav bo on rekel da je statiskia eno sranje, se mu Dragič v vseh elementih igre približuje, razen v skokih, v asistencah pa je že boljši od njega.

https://basketball.realgm.com/player/Gor
an-Dragic/Comparison/812/Charles-Barkley/1259
Partyboy
# 22.09.2017 ob 08:18
romanoprodi
# 22.09.2017 ob 08:09
Prijavi neprimerno vsebino
Od kje Pavšerju, da je Dragič za glavo višji od ostalih organizatorjev igre?! Še Matic Rebec je od njega nižji samo za 11 cm, kar za moje pojme ni za glavo...

Tako veliko glava, pa tako malo noter...
fantasycamp
# 22.09.2017 ob 16:06
Se bodo tisti kiso ga pljuvali opravičili, ali se samo skrivate za smetnjaki?

Dolgo časa je glavni pljuvač zbornaya trolnada bil tisti ki jih je hujskal proti njemu, kje ste zdaj?
hepimen
# 22.09.2017 ob 12:28
Pripravljajo zakon,da nba igralci ne bodo smeli več igrat za reprezentanco

Zakon, a...
Binder Dandet
# 22.09.2017 ob 08:11
Na konkurencnem portalu naletel na nove novice.

Skrbi jih, da se ni izcrpal, pokazatelj cesar so krci v finalu. Ocitno mu bodo dali za zacetek manjse obremnitve v trening kampu.

http://www.sun-sentinel.com/sports/miami-heat/fl-sp-miami-heat-pat-riley-s20172117-story.html
http://www.miamiherald.com/sports/spt-columns-blogs/heat-check/article174631526.html

Pravtako se je zacelo govorit, ce je dragic pravo ime, da bi postal novi kapetan. Kapetan je trenutno Haslem, ki je v miamiju ze od 2003. Prvatako se omenja moznost, da bi Wade prise nazaj.
http://www.sun-sentinel.com/sports/miami-heat/sfl-askira-story.html
threepointer
# 22.09.2017 ob 21:28
@Daedalus
Pravzaprav Dončića nimaš s kom primerjati. Vsaj ne v bližnji preteklosti. Primerjave z legendami iz preteklosti pa so stvar presoje posameznika. Meni se recimo utrnejo sledeče: Magic Johnson, Larry Bird, Dražen Petrović, Toni Kukoč. Seveda za temi legendami še zaostaja pri večini prvin igre, vendar ima predispozicije, da bi lahko združil najboljše njihove lastnosti. Ne rečem, da mu bo to zagotovo uspelo, a če mu, potem bodo zanj rekordi v trojnih dvojčkih smešno lahko dosegljivi. Srečna ekipa, ki ga naslednje leto izbere na draftu!
gremyus
# 22.09.2017 ob 13:09
Ker je sposoben, priden, delaven, vesten, fer... in ker je imel podporo ekipe. Sem kaj pozabil ?
GeorgeB
# 22.09.2017 ob 12:59
@Binder

Na konkurencnem portalu naletel na nove novice.

Skrbi jih, da se ni izcrpal, pokazatelj cesar so krci v finalu. Ocitno mu bodo dali za zacetek manjse obremnitve v trening kampu.

http://www.sun-sentinel.com/sports/miami-heat/fl-sp-miami-heat-pat-riley-s20172117-story.html
http://www.miamiherald.com/sports/spt-columns-blogs/heat-check/article174631526.html


Saj veš kaj pravijo: Kar ne ubija, to jača...
Goran se bo regeneriral v roku 14 dni in z najboljšim možnim feelingom in kondicijo vstopil v sezono NBA. Ostali se bodo vrnili pomehkuženi, ko bodo prišli iz počitnic in pojedel jih bo za malico kot zmaj poje telička... ;)
Nebi si upal staviti, da Dragić ne bo letos po statistiki prehitel Currya antipatikusa...
threepointer
# 22.09.2017 ob 16:58
Jaz si pa želim, da bi z Luko zaigrala skupaj tudi v NBA. Rabite še enega resnega centra in trenerja, ki bi jima pustil proste roke. Drugo ali tretjo sezono bi se jima nekaj svetilo na prstu...
kodsoj
# 22.09.2017 ob 13:37
P Pustite ga že pri miru, naj se spočije!!
snjaper
# 22.09.2017 ob 12:54
A res, da se Wade vrne, potem bi bil prav on druga violina in ne Goran..
romanoprodi
# 22.09.2017 ob 10:22
Še Matic Rebec je od njega nižji samo za 11 cm, kar za moje pojme ni za glavo...
Se popravljam: 14 cm
romanoprodi
# 22.09.2017 ob 10:03
Partyboy
Pavšer opozarja, da pogosto pozabljamo, da je Dragić zelo nadarjen in ima ustrezne telesne sposobnosti: "Zagotovo je eden najhitrejših belopoltih igralcev v NBA-ju, ima dolge roke, izjemen nadzor telesa pri tej višini. Če ga primerjamo z drugimi slovenskimi organizatorji igre, je od večine višji za eno glavo.

Kaj ti ni jasno?!
mend055
# 22.09.2017 ob 09:49
Da, samo nebo je omejitev.
Daedalus
# 22.09.2017 ob 20:46
"Z Markom Miličem sta drugačna tipa igralca, ne samo psihološko. Marko Milič je v Evropi dominiral s svojo fizično močjo in eksplozivnostjo. Ko je prišel v Ligo NBA, je bilo na drugi strani veliko hitrejših in močnejših od njega. Goran Dragić ima ob hitrosti tudi kreacijo, duhovitost, idejo, igrivost ... Tudi strelsko je zelo natančen. Izboljšal je met, je zelo vsestranski."

Točno zato so kakršnekoli presoje Dončićeve NBA kariere na podlagi neuspeha Hezonje popolnoma za lase privlečene, kot sem že nekaj dvomljivcev slišal primerjati. Čisto drugačen tip igralca.
borchica
# 23.12.2017 ob 11:27
[video=400,400]https://www.youtube.com/w
atch?v=S-DPuJ9-n9U[/video]
borchica
# 23.12.2017 ob 11:25
[flash=400,400]http://www.youtube.com/wa
tch?v=Cj6ho1-G6tw[/flash]
borchica
# 23.12.2017 ob 11:25
[flash=]http://www.youtube.com/watch?v=C
j6ho1-G6tw[/flash]

test
Zlobni genij
# 22.09.2017 ob 10:42
Ne vem zakaj mu je uspelo, se mi pa malce dozdeva, da mu je uspelo morebiti zaradi tega, ker je Slovenec in ker je odsel v tujino, torej v povsem drugi svet, kjer je lahko zacel verjeti v nemogoce. ;)
Nikolaj
# 22.09.2017 ob 08:39
Kvaliteten članek.
Kazalo