Številke
slice
Brane Oblak beži pred obletnicami in pred televizijo
Podkast Številke (102), 26. maj 2017 ob 06:27 Prvi Slovenec, ki je blestel na evropskih zelenicah, najboljši slovenski nogometaš v Uefinih prvih 50 letih, vedno brez dlake na jeziku in od sobote čil 70-letnik. Brane Oblak. Na podkastu Številke
42
Kletvice so tabu, delno so dovoljene le v avtu
16
19. maj 2017 ob 06:16 300 kosmatih medvedov; pojdi v tri krasne; kadar Matija zmrzuje, še 40 dni mraza prerokuje. To je le nekaj oblik pojavljanja številk v folklornih obrazcih. Ta teden na podkastu Številke
Tomi v 100. Številkah: Pesem Samo edini mi je spremenila življenje
2
10. maj 2017 ob 11:15 Številka 100 se pojavi marsikje: v besedi živali stonoga, to je meja v Celzijih, ko zavre voda, meja v km, kjer se začne vesolje, rekordni dosežek točk v Ligi NBA in po novem tudi število epizod ...
Video: Številke so preštele do 100
9. maj 2017 ob 21:53 Števec podkasta Številke se je v torek ustavil pri 100, kar so ustvarjalci oddaje proslavili s posebno epizodo, ki je potekala pred obiskovalci.
100. Številke: Prisluhnite Tomiju Megliču, Dejanu Zavcu in Tomažu Zwittru
5. maj 2017 ob 10:31 Podkast Številke je leta 2015 začel delovati z novoletno obljubo, da bo obstajal vsaj eno leto. Število epizod je zdaj pred okroglo stotico.
Triglav ima v slovenskih gorah od vselej nesporni primat Ena izmed ključnih zgodb Triglava je brez dvoma o Jakobu Aljažu, ki je ob koncu 19. stoletja za vsega goldinar kupil vrh Triglava in na njem vizionarsko postavil stolp. Ta teden na podkastu Številke
18
Kmalu bo minilo 240 let od prve osvojitve Triglava Od prve omembe Triglava na zemljevidu bodo kmalu minila tri stoletja, Triglav je od takrat vedno bolj postal simbol Slovencev in je danes eden najbolj prepoznanih točk naše države.
32
Veličastna smrt zvezde: eksplozija v obliki supernove Vse ima svoj začetek in konec. Nič drugače ne velja za zvezde. Le da v primerjavi s človeškim življenjem vse traja ogromno časa. Ta teden na podkastu Številke govorimo o zvezdah.
17
S prostim očesom vidimo nekaj tisoč zvezd, a obstaja jih na milijarde Človek je bil pred razmahom modernih tehnologij z naravo bistveno bolj povezan, kot je danes.
9
Vabilo na snemanje 100. epizode podkasta Številke Leta 2015 je na MMC-ju začel delovati podkast Številke, ki je v dobrih dveh letih prinesel številne zgodbe - od športa do znanosti, od veselja do vesolja.
1
Liza Debevec: Afrika se ti preprosto usede v srce O Afriki obstaja veliko stereotipov in čeprav leži blizu Evrope, je večina ne pozna preveč natančno. Ta teden na podkastu Številke
14
Najdražja prodana likovna dela so rezultat prestižnega boja Najdražje umetnine na platnu so brez dvoma kakovostne, a na njihove izjemne cene vplivajo tudi osebne zgodbe avtorjev, ki spodbudijo prestižni boj bogatih naložbenikov. Ta teden na podkastu Številke
21
Deset najdražjih slik prodanih za skupaj 2 milijardi evrov Na desetine milijonov evrov se ne pretaka zgolj pri prodaji nogometašev, še večje skrajnosti so v umetnosti, saj so bile najdražje slike prodane za približno 300 milijonov dolarjev.
13
Ko jih je premagovala, so moški z glavo butali ob steno Še preden je Laszlo Polgar spoznal svojo ženo, se je odločil, da bo imel šest otrok, vsi po vrsti pa bodo geniji. Ambiciozen načrt je obrodil sadove.
144
Judit Polgar 26 let najboljša šahistka na svetu Judit Polgar je svetovno javnost osupnila leta 1988, ko je pri samo 12 letih na šahovski olimpijadi osvojila dve zlati medalji.
36

Kazalo