Številke
slice
Mihael Žgank eksistencialno vprašanje rešuje v Turčiji
Podkast Številke (114), 25. maj 2018 ob 06:29 Velika večina športnikov v svoji karieri tekmuje za eno samo državo, a pri tem seveda obstajajo izjeme. Eden izmed teh je judoist Mihael Žgank.
Največ klicev na številko 113 ob najlepšem vremenu
7
13. april 2018 ob 06:37 Vreme spada med najbolj univerzalne teme, prepričani pa smo tudi, da ima velik vpliv na naše počutje. V zadnji epizodi podkasta Številke
Telefonska številka 113: Ko šteje vsaka sekunda
30. marec 2018 ob 06:41 Ena od temeljnih nalog in poslanstev policije je varovanje življenja, osebne varnosti in premoženja ljudi. Pri tem veliko vlogo igra telefonska številka 113. Na podkastu Številke
Astronavt Bresnik med vesoljskim sprehodom čakal na rojstvo hčerke
22
16. marec 2018 ob 06:30 V zgodovini človeštva je le dobrih 500 ljudi poletelo v vesolje, a med peščico izbrancev je kar nekaj astronavtov, ki se ponašajo s slovenskimi koreninami.
Jure Košir olimpijske sanje uresničil v bermudskem trikotniku
27. februar 2018 ob 07:04 Ravno danes mineva 24 let od vrhunca kariere Jureta Koširja, ko je v Lillehammerju osvojil olimpijski bron v slalomu.
Kriptovalute: zgodba o alternativnem sistemu, ki je prerasel pričakovanja Ideja o kriptovalutah se je rodila ob koncu prejšnjega desetletja, a lansko leto je bilo tisto, ki je besedo kriptovaluta razširilo v skoraj vsako vas. Na podkastu Številke
Beseda leta je evropski prvaki Zlata medalja slovenske košarkarske reprezentance na evropskem prvenstvu je močno zaznamovala leto 2017 - besedna zveza "evropski prvaki" je bila namreč izbrana za besedo leta.
24
Zadnja možnost, da oddate glas za besedo leta ZRC SAZU bo v četrtek razglasil besedo leta, le še danes pa imate možnost oddati svoj glas. Pri izboru letos sodeluje tudi MMC.
3
Glasujte za besedo leta in spišite najboljšo pesem V decembru smo zbirali predloge za besedo leta in izbrali deset finalistov, zdaj pa je čas, da med njimi vi določite besedo leta. ZRC SAZU in MMC drugič izbirata besedo leta.
1
Znani finalisti za besedo leta, iz finalistov napišite pesem Akcija beseda leta je na pol poti, strokovna komisija je izbrala deseterico finalistov, za besedo leta 2017 boste lahko glasovali v začetku januarja.
11
Kmalu bo znanih 10 kandidatov za besedo leta Akcija beseda leta se počasi preveša v drugo fazo. Poslali ste več kot 200 različnih predlogov. ZRC SAZU letos drugič išče besedo leta, akciji smo se letos pridružili na MMC-ju.
15
Številke v letu 2017: 100. oddaja, nov format, beseda leta ... Za podkastom Številke je pestro leto 2017, v katerem je izšlo novih 27 epizod, pred občinstvom je bila posneta jubilejna stota oddaja, a to še zdaleč ni vse.
Številke in animirani filmi: dva milijona dlak, množica balonov, 202 zoba ... Ustvarjalci animiranih filmov, ki imajo na voljo visok proračun, pri izdelavi pogosto mislijo na najmanjše podrobnosti. V prazničnem decembru na podkastu Številke govorimo o animiranih filmih.
14
Z Markom Snojem o besedi leta: "Jezik je najboljše ogledalo naše družbe" "Če izbiramo osebnost leta, športnika leta, vinsko kraljico in bob leta ... gotovo je prav, da se odločimo tudi za besedo leta," je prepričan jezikoslovec Marko Snoj.
Čarobni svet risank: otroke lahko povsem potegnejo vase Med asociacije na besedo otrok sodijo igra, zabava, druženje in seveda tudi risanke. Želja otrok po ogledu risank je neverjetna, včasih se zazdi, da jih povsem začarajo. Na podkastu Številke

Izbor
Kazalo