Številke
slice
Pavle Kozjek je v vsakem človeku skušal najti najboljše
Mikša: Imel je odlične psihofizične sposobnosti, 15. november 2017 ob 09:06 Avgusta 2008 se je odprava treh slovenskih alpinistov želela povzpeti na Muztagh Tower, Gregor Kresal in Dejan Miškovič sta se vrnila, na gori pa je ostal Pavle Kozjek. Na portalu Številke
15
 • Leta 2006 prejel zlati cepin
 • Zaposlen na Statističnem uradu RS
 • Muztagh Tower: Usodno križišče treh slovenskih alpinistov
  10. november 2017 ob 06:40 Slovenija je s številnimi drznimi in prvenstvenimi vzponi brez dvoma ena od alpinističnih velesil.
  Življenje z otrokom s posebnimi potrebami
  6. oktober 2017 ob 06:58 Nobena nosečnica (vsaj na začetku) ne pričakuje, da se ji bo rodil otrok s posebnimi potrebami. A taki otroci se zaradi različnih vzrokov vseeno rojevajo. Na podkastu Številke
  Vzroki za nedonošenost: večplodnost, socialni vzroki, starost matere ...
  9
  6. oktober 2017 ob 14:01 V Sloveniji se zadnja leta rodi okrog 20.000 dojenčkov, pri veliki večini prehod v naš svet ni pretirano težaven, nekateri pa potrebujejo zdravstveno oskrbo, ki jim pomaga preživeti.
  Goran Dragić: od nogometaša do kapetana košarkarske reprezentance
  8. september 2017 ob 06:32 Vsi športniki si želijo uspeti na najvišji ravni, a naval kritik pri mnogih lahko hrani črv dvoma o lastnih sposobnostih. A Goranu Dragiću so take kritike do končnega uspeha celo pomagale.
  Zakaj je Goranu Dragiću uspelo? Goran Dragić je na začetku igranja v Ligi NBA le redko začenjal tekme v prvi postavi, redko je premagal mejo desetih točk in le malokdo je verjel, da bo postal eden najopaznejših igralcev lige.
  49
  Najboljši turnir Gorana Dragića v reprezentančnem dresu Goran Dragić je večkrat poudaril, da je letošnje evropsko prvenstvo njegova zadnja reprezentančna akcija.
  15
  Goran Dragić: Želim si nekaj osvojiti s Slovenijo Goran Dragić je danes najbolj cenjen in priznan slovenski košarkar. A preden je postal kapetan slovenske košarkarske reprezentance in prvi obraz Miamija, je prehodil dolgo pot.
  39
  Podkast Številke v novi preobleki: želja in strah Ta teden se vrača podkast Številke, ki bo v svoji četrti sezoni precej spremenil svojo podobo. Do zdaj je v treh sezonah izšlo 106 epizod.
  1
  Športne številke: od svetovnih prvakov do najboljše šahistke Peter Prevc, Shaun Murphy in Judit Polgar je le nekaj športnikov, ki so gostovali v tretji sezoni podkasta Številke.
  2
  Američani malce prikrojili resnico o Petroviću in Divcu Nogometni incidenti, spor med Draženom Petrovićem in Vladetom Divcem ter odhod Jureta Zdovca iz reprezentance je le nekaj dogodkov z začetka 90. let, ki so prepletli šport in politiko.
  36
  Sašo Dolenc: Zemljo moramo razumeti kot vesoljsko ladjo Moč argumentov v javnosti, lažne novice, Nikola Tesla in Thomas Edison, zakaj deluje placebo, druga doba strojev in rojstvo temačnega interneta.
  21
  Na delu so najbolj zavzeti zaposleni za določen čas Včasih ni bilo redko, da je človek celotno karierno pot preživel v enem podjetju, današnje generacije, ki stopajo na trg dela, pa se pri tem precej razlikujejo. Ta teden na podkastu Številke
  44
  Skoraj 60 odstotkov Slovencev dela kljub bolezni Kar 78 odstotkov slovenskih delavcev poroča, da pri opravljanju svojega dela (vsaj občasno) občuti stres. Na podkastu Številke
  36
  Marko Vrabec: Ekološke katastrofe so šale v primerjavi z zgodovino Skozi Zemljino zgodovino se je že večkrat zgodil obrat magnetnega polja, iz geoloških podatkov je razbrati, da se je to zadnjič zgodilo pred 780.000 leti. Na podkastu Številke
  36

  Kazalo