Bližnji vzhod
slice
Turčija napoveduje razkritje podrobnosti preiskave Hašokdžijeve smrti
Urednica Washington Posta: "Hašokdži ni umrl v pretepu. Bil je ubit.", 20. oktober 2018 ob 19:30 Turčija namerava po izjavi Savdske Arabije, da je novinar Džamal Hašokdži pred tremi tedni umrl za posledicami pretepa na savdskem konzulatu v Carigradu, razkriti vse podrobnosti preiskave.
289
Ankara: Zvočnih posnetkov s konzulata nismo predali ZDA
143
19. oktober 2018 ob 16:15 Turška policija v Beograjskem gozdu v bližini Carigrada išče posmrtne ostanke novinarja Džamala Hašokdžija , za katerega je tudi ameriški predsednik Donald Trump dejal, da je "verjetno mrtev".
Washington Post: Hašokdžijevo izginotje naj razišče Svet ZN-a za človekove pravice
74
18. oktober 2018 ob 20:26 Ameriški časopis Washington Post je objavil zadnjo kolumno novinarja Džamala Hašokdžija in Združene narode pozval k preiskavi njegovega izginotja ali umora.
Islamska država na vzhodu Sirije zajela več kot 700 talcev
67
18. oktober 2018 ob 12:02 Džihadistična skupina Islamska država (IS) je v vzhodni sirski pokrajini Deir-e-Zor zajela več kot 700 talcev, med njimi tudi tujce. IS naj bi želel talce zamenjati za svoje zajete borce.
Turški časopis: Hašokdži je bil v stavbi konzulata obglavljen
163
17. oktober 2018 ob 22:09 Savdskega novinarja Džamala Hašokdžija so na savdskem konzulatu v Carigradu mučili, nato pa obglavili, poroča turški časopis Yeni Safak, ki se sklicuje na zvočne posnetke dogajanja na diplomatskem ...
Izrael bombardiral "teroristične tarče" v Gazi Izraelska vojska je v odgovor na raketo, ki je iz Gaze priletela na mesto Berševa na jugu Izraela, izvedla letalski napad na območje Gaze.
22
Smrt Hašokdžija posledica "spodletelega zasliševanja"? Savdska Arabija pripravlja poročilo, v katerem bo zapisala, da je bila smrt izginulega savdskega novinarja Džamala Hašokdžija posledica "spodletelega zasliševanja", poroča CNN.
147
Tudi Avstralija razmišlja o selitvi veleposlaništva v Jeruzalem Po besedah premierja Scotta Morrisona je Avstralija pripravljena preseliti svoje veleposlaništvo iz Tel Aviva v Jeruzalem in tako mesto priznati kot izraelsko prestolnico.
71
Sirija in Jordanija po treh letih odprli glavni mejni prehod med državama Po več kot treh letih se je odprl glavni mejni prehod med Sirijo in Jordanijo.
11
Turški in savdski strokovnjaki preiskali savdski konzulat Turški in savdski preiskovalci so preiskali prostore konzulata Savdske Arabije v Carigradu, kjer je na začetku oktobra izginil savdski novinar Džamal Hašokdži. Ugotovitve niso znane.
68
Savdijci na grožnje s sankcijami v povezavi s Hašokdžijem odgovarjajo z – grožnjami Savdska Arabija je zavrnila grožnje s sankcijami, povezane z izginotjem savdskega novinarja in kritika režima v Riadu Džamala Hašokdžija, in zagrozila s povračilnimi ukrepi, ki bi lahko imeli ...
68
Izrael po protestih, na katerih je bilo ubitih šest Palestincev, prekinja dobavo goriva v Gazo Na območju mejne ograje med Izrae lom in Palestino se je v petek na protestu zbralo 14.000 Palestincev. Izraelske varnostne sile so ubile šesterico in s pravimi naboji ranile 140 ljudi.
38
Trump napovedal "ostro kazen" za Savdsko Arabijo, če je bil Hašokdži res umorjen v konzulatu Ameriški predsednik Donald Trump je napovedal, da Savdsko Arabijo čaka " ostra kazen ", če je bil savdski novinar Džamal Hašokdži zares ubit v prostorih konzulata v Turčiji.
81
Turčija naj bi imela posnetke umora savdskega novinarja Turške oblasti naj bi imele posnetke, da je bil savdski novinar Džamal Hašodži znotraj konzulata Savdske Arabije v Carigradu mučen in ubit. Uglednega novinarja naj bi razkosali.
63
Turčija izpustila ameriškega pastorja, njegova aretacija zaostrila napetost med državama Turško sodišče je iz hišnega pripora izpustilo ameriškega pastorja Andrewa Brunsona, ki so mu sodili zaradi vohunjenja, njegova aretacija pa je zaostrila napetosti med ZDA in Turčijo.
20

Kazalo