Bližnji vzhod
slice
Preiskovalci OPCW-ja v Dumi zbrali vzorce
V sredo preložili obisk zaradi napada na ekipo ZN-a, 21. april 2018 ob 17:44 P reiskovalci Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) so končno preučili eno izmed dveh prizorišč domnevnega kemičnega napada v sirskem mestu Duma in zbrali vzorce in druge predmete.
90
Pentagon: Raketni napadi niso onemogočili kemičnega orožja v Siriji
99
20. april 2018 ob 09:46 Ameriško vojaško-obveščevalno poročilo, končano tri dni po ameriško-francosko-britanskem napadu na Sirijo, ugotavlja, da raketni napadi niso onemogočili kemičnega orožja v Siriji.
Irak po dogovoru s sirsko vlado napadel položaje IS-ja v Siriji
24
19. april 2018 ob 20:29 Irak je v četrtek z vojaškimi lovci F16 napadel položaje t. i. Islamske države. Napadi so bili izvedeni po uskladitvi s sirsko vlado.
Strokovnjaki za kemično orožje najverjetneje danes še ne bodo vstopili v Dumo
119
18. april 2018 ob 10:19 Kot je za Reuters dejal vir v ZN-u, strokovnjaki Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) danes najverjetneje še ne bodo vstopili v sirsko mesto Duma, kjer naj bi se pred kratkim zgodil ...
Iranska nobelovka v Ljubljani: "To je bila revolucija proti pravicam žensk"
72
18. april 2018 ob 08:38 "Predsednik države je rekel, da Nobelova nagrada za mir ni pomembna, da je pomembna samo tista za književnost," se odziva iranskih oblasti na sprejetje nagrade spominja iranska pravnica in borka za ...
Inšpektorji OPCW-ja prispeli v Dumo, prizorišče domnevnega napada Inšpektorji Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) so prispeli v sirsko mesto Duma, prizorišče domnevnega napada s kemičnim orožjem pred desetimi dnevi.
175
EU podprl politično rešitev krize v Siriji; Lavrov kemični napad označil za "predstavo" Zunanji ministri Evropske unije so na zasedanju v Luxembourgu poudarili, da je rešitev krize v Siriji lahko le politična, zato se mora znova oživiti politični proces.
432
Izrael: Uničili smo najgloblji in najdaljši predor z Gazo Izraelska vojska je sporočila, da je uničila doslej po njihovih podatkih najgloblji in najdaljši predor med Gazo in Izraelom.
25
Na vrhu Arabske lige obsodbe Irana, a brez odziva na napade v Siriji Savdski kralj Salman je v uvodnem nagovoru na vrhu Arabske lige Iran obsodil vmešavanja v dogajanje v Siriji, nedavnega ameriško-britansko-francoskega napada pa ni omenjal.
39
Falk: Rešitev dveh držav kot pretvarjanje iskanja kompromisa brez zaveze k ukrepom Namen vztrajanja držav pri rešitvi izraelsko-palestinskega vprašanja v obliki dveh držav je pretvarjanje, da jim ni vseeno, in obenem izogibanje zoperstavljanju ZDA in Izraelu, opozarja nekdanji ...
48
Putin: Svet vse bolj kaotičen, a upamo, da bo zdrava pamet zmagala Ruski predsednik Vladimir Putin se je na grožnje Donalda Trumpa z napadom na Sirijo odzval zadržano.
796
Sirska vlada povabila strokovnjake OPCW-ja, ti napovedali skorajšnji prihod v Dumo Varnostni svet ZN-a na izrednem zasedanju o sobotnem domnevnem kemičnem napadu v Siriji ni sprejel sklepa.
433
Novi spopadi v Gazi zahtevali smrtne žrtve; ranjenih več kot tisoč Palestincev V Gazi so znova izbruhnili spopadi med palestinskimi protestniki in izraelskimi vojaki.
41
Svetovalci Trumpa prepričali, da vojska ostane v Siriji za "nedoločen čas" Potem ko je Donald Trump izjavil, da si želi čimprejšnjega umika ameriške vojske iz Sirije, so ga njegovi svetovalci prepričali o nasprotnem.
152
Erdogan, Putin in Rohani predlagajo trajno ustavitev ognja v Siriji Iranski predsednik Hasan Rohani , ruski predsednik Vladimir Putin in turški Recep Tayyip Erdogan so se na srečanju v Ankari zavzeli za trajno ustavitev ognja v Siriji.
136

Kazalo