Bližnji vzhod
slice
Resolucija ZN-a za obsodbo Hamasa ni dobila potrebne večine
Slovenija glasovala za resolucijo, 7. december 2018 ob 11:38 Ameriška resolucija za obsodbo palestinske organizacije Hamas na glasovanju v Generalni skupščini Združenih držav ni dobila potrebne dvotretjinske večine za potrditev.
12
Pogovori na Švedskem "ključna priložnost" za mirovni proces v Jemnu
19
6. december 2018 ob 16:47 Jemenska vlada in hutijevski uporniki so na dan začetka mirovnih pogovorov pod okriljem Združenih narodov na Švedskem dosegli dogovor o izmenjavi pet tisoč zapornikov.
Izraelska vojska: Začenjamo operacijo uničenja predorov iz Libanona
37
4. december 2018 ob 15:35 Izraelska vojska je začela operacijo "odkrivanja in preprečevanja" čezmejnih predorov, ki so jih iz Libanona na sever Izraela po navedbah vojske izkopali pripadniki Hezbolaha.
Izraelska policija predlaga obtožnico proti Netanjahuju
7
2. december 2018 ob 12:35 Izraelska policija je tožilstvu predlagala, da vloži obtožnico proti izraelskemu premierju Benjaminu Netanjahuju in njegovi soprogi Sari Netanjahu zaradi korupcijskih dejanj.
Vojna v Jemnu: ameriški senat proti podpori Savdski Arabiji
61
29. november 2018 ob 13:38 Ameriški senat je predlagal preklic ameriške podpore koaliciji držav pod vodstvom Savdske Arabije za vojno v Jemnu, kjer je v treh letih zaradi lakote umrlo 85.000 otrok, mlajših od pet let.
Iran predstavil nov ponos svoje mornarice, "nevidno" ladjo Sahand Iranska mornarica je predstavila nov, doma razvit, za radarje nevidni rušilec.
65
Soroseva fundacija po kritikah Erdogana zapušča Turčijo Fundacija ameriško-madžarskega milijarderja Georgea Sorosa zapušča Turčijo, potem ko je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan obtožil Sorosa, da skuša destabilizirati državo.
27
ZAE: Pomilostili britanskega študenta, obsojenega na dosmrtni zapor Združeni arabski emirati (ZAE) so pomilostili britanskega akademika Matthewa Hedgesa, potem ko so ga pred dnevi zaradi vohunjenja obsodili na dosmrtni zapor.
10
Spopadi na vzhodu Sirije zahtevali več kot 200 žrtev V napadu džihadistične skupine Islamska država (IS) na vhodu Sirije je bilo v zadnjih treh dneh ubitih 92 pripadnikov Sirskih demokratičnih sil (SDF), ki jih podpirajo ZDA.
18
Sirija in Rusija obtožujeta sirske upornike kemičnega napada na civiliste V sirskem mestu Alep je v soboto domnevno prišlo do napada s kemičnim orožjem. Sirija obtožuje upornike, ki odgovornost zanikajo, ruska vojska pa je izvedla povračilne letalske napade.
52
Airbnb zaradi umika ponudbe tožijo izraelski najemodajalci Pravno podjetje v Jeruzalemu je proti Airbnbju vložilo skupinsko tožbo zaradi umika ponudbe nepremičnin v nezakonitih izraelskih naselbinah na okupiranem Zahodnem bregu.
25
Mohamed bin Salman odšel na prvo turnejo v tujini po umoru Hašokdžija Savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman je odpotoval v "bratske arabske države", kar pomeni, da je odšel na prvo turnejo v tujini od umora savdskega novinarja Džamala Hašokdžija na začetku ...
51
Jemenska kriza: zaradi lakote umrlo 85.000 otrok Po podatkih humanitarne organizacije Save the Children je v triletni vojni v Jemnu zaradi lakote umrlo okoli 85.000 otrok, mlajših od pet let.
76
Med praznovanjem rojstva preroka Mohameda se je razstrelil napadalec Na srečanju verskih voditeljev v prestolnici Afganistana Kabulu se je razstrelil samomorilski napadalec in ubil 43 ljudi, najmanj 83 je ranjenih.
20
Airbnb iz ponudbe umika nepremičnine v izraelskih naselbinah na Zahodnem bregu Airbnb, spletna platforma za kratkotrajni najem nepremičnin po svetu, je sporočil, da iz ponudbe umika vse nepremičnine v izraelskih naselbinah na okupiranem Zahodnem bregu.
46

Kazalo