Bližnji vzhod
slice
ZN: V Iraku in Siriji še od 20.000 do 30.000 borcev Islamske države
Prihodi tujcev so se upočasnili, 14. avgust 2018 ob 08:45 V Iraku in Siriji ostaja od 20.000 do 30.000 borcev Islamske države (IS), prihodi tujcev, ki se želijo boriti na strani te skrajne organizacije, pa so se upočasnili, piše v poročilu Združenih narodov.
5
Angela Merkel Turčiji: Zagotovite neodvisnost centralne banke
108
14. avgust 2018 ob 14:48 "Gospodarsko uspešna Turčija je v interesu Nemčije, vendar ne za ceno državnih intervencij," je diplomatsko krizo med ZDA in Turčijo in padanje turške lire komentirala nemška kanclerka Angela Merkel.
V eksploziji v Idlibu umrlo 69 ljudi, med njimi 17 otrok
41
13. avgust 2018 ob 14:06 V mestu Sarmada v sirski pokrajini Idlib, ki je večinoma pod nadzorom upornikov, je v eksploziji, ki je porušila stavbo, po zadnjih podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice umrlo 69 ...
Tel Aviv: Tisoči proti zakonu, ki definira Izrael kot nacionalno državo Judov
131
12. avgust 2018 ob 09:38 V Tel Avivu se je v soboto zbralo na tisoče protestnikov, ki nasprotujejo julija sprejetemu zakonu, ki Izrael določa kot nacionalno državo Judov.
Varnostni svet ZN-a zahteva verodostojno preiskavo napada Savdske koalicije v Jemnu
48
10. avgust 2018 ob 21:31 Varnostni svet Združenih narodov je pozval k verodostojni preiskavi četrtkovega napada Savdske koalicije v Jemnu, v katerem je umrlo 51 ljudi, med njimi 40 otrok.
Izrael v napadih na Gazo ubil tri ljudi, tudi nosečnico in 18-mesečnega otroka Kot je sporočilo ministrstvo za zdravje v Gazi, so bili v izraelskih zračnih napadih v sredo ubiti trije ljudje, vključno s 23-letno nosečnico in njenim 18-mesečnim otrokom.
162
Trump: Kdor bo posloval z Iranom, ne bo posloval z ZDA "Kdor koli bo posloval z Iranom, ne bo posloval z ZDA. Prosim za svetovni mir, nič manj."
198
Zarif: ZDA, Izrael in Savdska Arabija so izolirani, ne Iran Iranski zunanji minister Mohamed Džavad Zarif je v ponedeljek dejal, da so ZDA, Savdska Arabija in Izrael izolirani v svoji politiki "sovražnosti" do Irana, proti kateremu bo v torek začel veljati ...
54
Riad v diplomatskem sporu s Kanado, ki ji očita vmešavanje v notranje zadeve Potem ko je Kanada sporočila, da je "globoko zaskrbljena" zaradi aretacije aktivistov za človekove pravice v Savdski Arabiji, je kraljevina odgovorila, da bo izgnala kanadskega veleposlanika in ...
87
V Rdečem morju morski pes ubil češkega turista V Rdečem morju je morski pes napadel in ubil češkega turista, ki je plaval v globokih vodah kakih 20 kilometrov severno od kraja Marsa Alam.
18
Izraelska mornarica prestregla ladjo z zdravili na poti v Gazo Izraelska vojska je v soboto prestregla švedsko ladjo, ki je skušala prebiti izraelsko zaporo Gaze.
42
Mama Osame bin Ladna: "Muslimanska bratovščina mu je oprala možgane" Alia Ghanem, mati Osame bin Ladna, nekdanjega vodje teroristične organizacije Al Kaida, je v prvem intervjuju za tuje medije dejala, da je bil Osama "plašen in dober otrok", a da so mu na univerzi ...
78
V zračnih napadih v Jemnu ubitih več deset ljudi, tudi žensk in otrok V zračnih napadih v jemenskem mestu Hudajda, ki jih je izvedla koalicija pod vodstvom Savdske Arabije, ki uživa podporo zahodnih držav, je bilo ubitih najmanj 55 ljudi, tudi žensk in otrok, so ...
47
Izrael in Jordanija na mejah ubila borce IS-ja, pregnane iz Sirije Izrael in Jordanija sta sporočila, da so njune sile ubile borce t. i. Islamske države, ki so se mejama držav približali po pregonu sil predsednika Bašarja Al Asada iz Sirije.
58
Trump podpira oblikovanje "arabskega Nata" kot protiuteži Iranu Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa si prizadeva za oblikovanje novega varnostnega in političnega zavezništva s šestimi zalivskimi državami, Egiptom in Jordanijo, v ospredju ...
73

Kazalo