Bližnji vzhod
slice
Sara Netanjahu obtožena, da je v rezidenco naročala obroke in kuharje
Preiskujejo tudi njenega moža, 22. junij 2018 ob 11:21 Sara Netanjahu, žena izraelskega premierja Benjamina, je bila obtožena goljufije in zlorabe zaupanja zaradi zlorabe javnih sredstev.
10
V pričakovanju vladne ofenzive na jugozahodu Sirije na stotine družin v beg
42
21. junij 2018 ob 22:25 Z območij pod nadzorom upornikov na jugozahodu Sirije je v pričakovanju ofenzive vladnih sil pobegnilo na stotine družin. Razseljenih je na tisoče ljudi, po nekaterih podatkih več kot 12.000.
Nekdanji izraelski minister Segev obtožen vohunjenja za Iran
12
18. junij 2018 ob 19:55 Izraelsko tožilstvo je vložilo obtožnico proti nekdanjemu izraelskemu ministru Gonenu Segevu, ki ga obtožuje vohunjenja za Iran, poroča BBC.
Jemenske sile iz hutijevskih rok prevzele letališče v Hudajdi
11
16. junij 2018 ob 21:32 Jemenske sile so s pomočjo koalicije držav pod vodstvom Savdske Arabije iz rok hutijevskih upornikov zavzele letališče v glavnem pristaniškem mestu v državi, Hudajdi.
Netanjahu priznal napade na iranske zaveznike v Siriji
31
14. junij 2018 ob 19:05 Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v redkem priznanju napadov na iranske zaveznike v Siriji te utemeljil s preprečevanjem naraščanja števila šiitskih borcev v pretežno sunitski državi.
ZN po 120 ubitih in več tisoč ranjenih Palestincih v resoluciji obsodil izraelsko nasilje Generalna skupščina Združenih narodov je v sredo odločno podprla obsodbo Izraela za nasilje in smrt več kot 120 palestinskih civilistov ter potrdila predlog arabske resolucije za zaščito Palestincev ...
72
Jemen: Savdska koalicija napada ključno pristanišče v rokah hutijevcev Koalicija arabskih držav pod vodstvom Savdske Arabije je izvedla obsežen napad na pristanišče Hudajda pod nadzorom hutijevskih upornikov, kjer pride v državo večina humanitarne pomoči.
30
Zalivske države z 2,5 milijarde dolarjev vredno finančno injekcijo Savdska Arabija, Kuvajt in Združeni arabski emirati bodo Jordaniji, v kateri potekajo protesti zaradi napovedanih varčevalnih ukrepov, pomagali z 2,5 milijarde dolarjev finančne pomoči.
2
Iraška policija: 20-letnik priznal umor nemške najstnice Policija v iraškem Kurdistanu je sporočila, da je 20-letnik, ki je pobegnil iz Nemčije, priznal umor 14-letne Susanne Feldman iz Nemčije. Najstnica je bila tudi žrtev spolnega napada.
27
V novih protestih v Gazi Izrael ubil štiri ljudi, ranil tudi novinarja AFP-ja V Gazi se nadaljujejo množični protesti Palestincev proti izraelski okupaciji in zapori, izraelske sile pa so tudi tokrat ubile in ranile več protestnikov.
48
V zračnem napadu v Idlibu ubitih 44 civilistov. Rusija zanika vpletenost. Sirski observatorij za človekove pravice poroča, da so najverjetneje ruska letala pozno v četrtek napadla vas Zardana na severozahodu Sirije pod nadzorom upornikov, pri čemer je umrlo 44 civilistov, ...
33
Jordanija po valu protestov ne bo zvišala davka na dohodek Novi jordanski premier Omar Al Razaz je sporočil, da ne bodo zvišali davka na dohodek, potem ko je napoved sprožila val protivladnih protestov, zaradi katerih je v ponedeljek s položaja premierja ...
Iran je znova začel povečevati zmogljivosti za bogatenje urana Iran je v ponedeljek obvestil Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA), da je začel izvajati načrt za povečanje svojih zmogljivosti za bogatenje urana.
51
Sirska milica YPG potrdila umik iz Manbidža Kurdske Ljudske zaščitne enote (YPG) so dan po tem, ko so ZDA in Turčija sporočile, da so se dogovorile glede umika kurdskih enot, potrdile, da bodo umaknile svoje vojaške svetovalce iz mesta ...
12
Po množičnih protestih odstopil jordanski premier Hani Al Mulki Po protestih v Jordaniji, na katerih so ljudje množično zahtevali odstop premierja Hanija Al Mulkija, je ta to tudi storil, kralj Abdulah II. pa je njegov odstop sprejel.
4

Kazalo