Bližnji vzhod - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Bližnji vzhod - Arhiv
Po prekinitvi ognja v Gazi odstopil izraelski obrambni minister V znak protesta proti začasni prekinitvi spopadov v Gazi, zaradi katerega se je pod valom kritik znašel izraelski premier Benjamin Netanjahu, je odstopil minister za obrambo Avigdor Lieberman.
Palestinske oborožene skupine in Izrael začasno zaustavili obstreljevanje Palestinske oborožene skupine in Izrael so po najhujšem raketnem obstreljevanju od konca vojne leta 2014 na pobudo Egipta začasno prekinili spopade, v katerih je umrlo osem ljudi.
Jemen: Silovita ofenziva vladnih sil v Hudajdi V Jemnu vladne sile s podporo koalicije pod vodstvom Savdske Arabije nadaljujejo silovito ofenzivo na strateško pomembno pristaniško mesto Hudajda.
Izraelska vojska v Gazi ubila sedem Palestincev, med njimi lokalnega poveljnika Hamasa V spopadih na območju Gaze je bilo v nedeljo ubitih sedem Palestincev, med njimi lokalni poveljnik gibanja Hamas, in izraelski vojak.
Manjša vloga ZDA v savdskem bombardiranju Jemna ZDA ne bodo več izvajale oskrbe z gorivom v zraku za letala koalicije pod vodstvom Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov, ki izvaja napade v Jemnu.
Pakistansko sodišče le osvobodilo zaradi bogokletstva obsojeno Asio Bibi Pakistanske oblasti so po mednarodnem pritisku po osmih letih predčasno osvobodile kristjanko Asio Bibi, obsojeno na smrtno kazen, saj naj bi žalila muslimanskega preroka Mohameda.
Hašokdžijeva sinova zahtevata vrnitev očetovega trupla Sinova umorjenega savdskega novinarja Džamala Hašokdžija sta v prvem intervjuju za medije pozvala k vrnitvi očetovega trupla.
Iran se ne bo uklonil ZDA: "Ponosno bomo kršili sankcije" Iran bo prodajal svojo nafto in bo kršil sankcije, ki so jih ZDA z današnjim dnem znova uvedle proti njemu na področju energetike, bančništva in ladijskega transporta, je napovedal iranski ...
"Smrt Ameriki" - Iranci protestirajo proti novim sankcijam Več tisoč Irancev se je na obletnico zajetja ameriškega veleposlaništva in talcev med islamsko revolucijo leta 1979 zbralo na ulicah, kjer protestirajo tudi proti novim ameriškim sankcijam.
Sirsko taborišče na meji z Jordanijo prejelo pomoč prvič po desetih mesecih V begunskem taborišču Rukban sredi puščave na meji med Sirijo in Jordanijo biva več kot 50.000 beguncev iz Sirije. Zadnja pošiljka pomoči je tja prispela januarja.
Umrla sestradana deklica, ki je postala simbol krize v Jemnu V Jemnu je umrla sedemletna Amal Hussein, katere fotografija, objavljena v časopisu New York Times, je postala simbol lakote in hude humanitarne krize v državi.
V Iranu stekla proizvodnja "stoodstotno domačih" vojaških letal Iran je začel proizvodnjo vojaškega letala znamke kowsar, ki je plod domačega znanja in ga bodo uporabljale iranske zračne sile.
Erdogan: "Ukaz za umor Hašokdžija je prišel z vrha savdske vlade" Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je zapisal, da je ukaz za umor savdskega novinarja Džamala Hašokdžija prišel z "najvišjih ravni" savdske vlade.
"Načelni pragmatizem" EU-ja v senci milijardnih orožarskih poslov s Savdsko Arabijo Po umoru savdskega novinarja Džamala Hašokdžija v savdskem konzulatu v Carigradu so mednarodna javnost in države izrazile ogorčenje, med njimi tudi zahodne države, kar pa načeloma ne bo ogrozilo ...
Savdska koalicija proti Jemnu poslala več kot 10.000 vojakov Koalicija pod vodstvom Savdske Arabije je proti jemenskemu pristanišču Hodajda, ki je ključnega pomena za humanitarno pomoč opustošeni državi, odposlala več kot 10.000 vojakov.
Foto in video: Turčija odprla mednarodno letališče, ki naj bi postalo največje na svetu Megagradbeni projekt novega letališča v Carigradu, katerega ime še ni znano, naj bi utrdil položaj tega največjega turškega mesta kot globalnega letalskega vozlišča med Evropo, Azijo in Afriko.
Savdski zunanji minister: "Svetloba" Savdske Arabije proti "temi" Irana Savdski zunanji minister Adel Al Džubeir je savdsko kraljevino označil za svetilnik v regiji, medijsko poročanje o umoru savdskega novinarja Džamala Hašokdžija pa je označil za "histerično".
Or Rabinowitz: Izraelu bolj ustreza šibki Asad pod ruskim nadzorom kot pa radikalne sunitske milice ali Iran "Iranci ne sovražijo Izraela. Sovraštvo načrtno podpihuje režim v Teheranu zaradi političnih motivov in cilja po prevladi v muslimanskem svetu," iranske grožnje Izraelu z uničenjem komentira Or ...
Četverica podprla idejo nove ustave in demokratičnih volitev v Siriji Voditelji Turčije, Rusije, Francije in Nemčije so se prvič v tej zasedbi zbrali na pogovorih o Siriji in poudarili pomen sodelovanja Združenih narodov v političnem procesu za končanje vojne.
Islamski džihad na pobudo Egipta oznanil premirje z Izraelom Palestinska oborožena skupina Islamski džihad je po petkovih krvavih protestih v Gazi in medsebojnem obstreljevanju z Izraelom po posredovanju Egipta napovedala premirje.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kazalo