Don Charles Spirit je bil stari znanec policije. Foto: Reuters
Don Charles Spirit je bil stari znanec policije. Foto: Reuters

51-letni Don Charles Spirit je poklical nujno številko in povedal, da je drugim in sebi nekaj naredil. Ko so policisti prispeli do njegove hiše v kraju Bell na Floridi, so našli mrtve njegovo hčerko in šest vnukov, stare od tri mesece do deset let, nato pa se je, ko je bila policija že tam, ubil še sam.

Lokalni šerif Robert Schultz je povedal, da česa podobnega še ni videl. "To okrožje, ta skupnost bo opustošena zaradi tega. To je majhno okrožje, tukaj smo vsi družina," je povedal vidno pretreseni šerif. Dodal je še: "Molimo za skupnost in družine, ki so vpletene." Bell je majhno mesto, v katerem živi 350 ljudi.

Družino so tragedije spremljale že v preteklosti, saj je Spirit leta 2001 med lovom v glavo ustrelil svojega dveletnega sina, ki je bil takoj mrtev. Preiskovalci so ugotovili, da je šlo za nesrečen dogodek, ki se je zgodil, ko je Spirit čistil svojo puško. Spirit je bil tudi v zaporu, a so ga leta 2006 izpustili.

Četrtkova tragedija bo verjetno ponovno razvnela razpravo o pravici do orožja v ZDA, kjer je bilo leta 2011 s strelnim orožjem ubitih 11.000 ljudi.