Motiv za napad še ni znan, sporočajo oblasti. Foto: Reuters
Motiv za napad še ni znan, sporočajo oblasti. Foto: Reuters
Cascade Mall
Policija raziskuje vse navedbe očividcev glede napadalca oz. napadalcev. Oblasti menijo, da je bil napadalec le eden. Foto: Reuters
V streljanju v ZDA pet mrtvih

Policija je takoj zaprla območje nakupovalnega centra Cascade mall in bližnje trgovine in izvaja obsežno preiskavo. Washingtonska policija je sporočila, da so ekipe nujne medicinske pomoči na delu.

Ameriška televizija CNN poroča, da so bile ubite štiri ženske, kasneje pa je umrl še moški, ki je bil v kritičnem stanju.

Neznan motiv
Motiv za napad ni znan. Tiskovni predstavnik washingtonske policije Mark Francis je dejal, da je strelec pobegnil s prizorišča, preden je prišla policija. Nazadnje so ga videli, ko je hodil proti avtocesti. Napad v mestu, okoli 65 kilometrov severno od Seattla, se je zgodil okoli 19.30 po krajevnem času, je prek Twitterja še sporočil Francis.

Oblasti menijo, da je bil napadalec le eden, Zvezni preiskovalni urad FBI, ki pomaga v preiskavi, medtem sporoča, da ni dokazov, da so v tej zvezni državi načrtovani dodatni napadi, poroča BBC.

Nov strelski napad se je zgodil manj kot teden dni po napadu v nakupovalnem centru v osrednji Minnesoti, kjer je napadalec zabodel devet ljudi, preden ga je pokončala policija.

V streljanju v ZDA pet mrtvih