Napadalca je posnela varnostna kamera. Foto: EPA
Napadalca je posnela varnostna kamera. Foto: EPA

Moškega so prijeli v avtomobilu v podzemni garaži v Bois-Colombesu zahodno od Pariza.

Prijeti osumljenec je že v petek grozil na televizijski postaji in nato v ponedeljek streljal na sedežu časopisa Liberation, kjer je ranil pomočnika fotografije. Uro in pol pozneje je izstrelil še najmanj tri naboje v preddverju banke Societe Generale v okrožju La Defense.

Francosko tožilstvo osumljencu ni prebralo njegovih pravic in ga še ni zaslišalo, a razloga za to ni navedlo, poroča BBC. Prav tako niso navedli njegove identitete in motiva za strelski pohod.

Nekateri mediji poročajo, da naj bi bil nezavesten.

V iskanju napadalca je sodelovalo več sto policistov, medtem ko so oblasti okrepile varnost na vseh sedežih in izpostavah medijev.

23-letnik v kritičnem stanju
Prvi incident se je zgodil v petek, ko je napadalec vstopil v prostore televizije BFMTV, kjer je izpraznil nabojnik, vendar ni streljal. Na posnetku varnostne kamere je videti, da je moški recepcijo v naglici zapustil že po nekaj sekundah.

23-letni pomočnik fotografije pri francoskem časopisu je bil v ponedeljkovem streljanju huje ranjen in je še vedno v kritičnem stanju. V streljanju na banko ni bil ranjen nihče.

Po napadu na sedež časopisa in banko je moški ugrabil avtomobil in voznika prisilil, da ga je odpeljal do Elizejskih poljan, kjer se je za njim izgubila sled.