Sunanda Puškar in Šaši Tharoor na njun poročni dan leta 2010. Zakon se je končal tragično. Foto: Reuters
Sunanda Puškar in Šaši Tharoor na njun poročni dan leta 2010. Zakon se je končal tragično. Foto: Reuters

V Indiji zelo znana zakonca sta na družbenem omrežju v sredo požela veliko pozornosti, ko sta drug drugega obkladala z žaljivkami in zmerljivkami, ki so sledile ženinim obtožbam, da ima mož zunajzakonsko razmerje z neko pakistansko novinarko. A kmalu sta usklajeno začela zanikati, da imata zakonske težave in vztrajala, da "ne bi mogla biti srečnejša", prejšnje objave pa pripisala "nepooblaščenim tvitom".

Indijski mediji so celo poročali, da je žena, Sunanda Puškar, sama vdrla v možev profil na Twitterju in potrdila romanco, a oglasila se je tudi ministrova domnevna ljubica, novinarka Mehr Tarar, ki je vse obtožbe zavrnila z besedami: "Njeni tviti so tako nori, da se jim lahko le smejim."

Umrla "nenadne in nenaravne smrti"
A vsa zgodba, ki je v zadnjih dneh zaposlovala ne le indijske, ampak tudi svetovne medije, se je končalo tragično. Ministrovo ženo so mrtvo našli v hotelski sobi v New Delhiju, obdukcija pa je razkrila, da je umrla "nenadne in nenaravne smrti". Njeno truplo je že prevzel Tharoor, ki so ga prav zato odpustili iz bolnišnice, kamor so ga dan prej sprejeli zaradi zbadanja v prsih.

Puškarjeva je bila poslovna ženska iz Dubaja, z Indijcem se je poročila leta 2010. Par je veljal za stalnega člana delhijske družbene elite, smrt Puškarjeve pa je dodobra pretresla tudi indijski politični vrh.

Ugledni diplomat
Šaši Tharoor pa je nekdanji diplomat Združenih narodov, tej organizaciji je služil kar 25 let. Leta 2007 je celo kandidiral za mesto generalnega sekretarja Združenih narodov, a moral priznati premoč zdajšnjemu voditelju, Južnemu Korejcu Ban Ki Munu. Leta 2009 je vstopil v indijsko politiko, sprva kot minister za zunanje zadeve. A že leta 2010 je moral odstopiti, saj se je zapletel v škandal s podkupovanjem indijskega moštva za kriket. Leta 2012 pa je prevzel ministrstvo za razvoj človeških virov. Je tudi priznani kolumnist in romanopisec.