Izgredniki naj bi zažgali najmanj osem avtomobilov, izropali pa so tudi nekaj trgovin. Foto: EPA
Izgredniki naj bi zažgali najmanj osem avtomobilov, izropali pa so tudi nekaj trgovin. Foto: EPA

V ponedeljek zvečer so izbruhnili izgredi v švedski prestolnici. Skupina ljudi, ki jih niso identificirali, je na policijo metala kamenje. V izgredih je bil poškodovan policist, policija pa je nato posredovala z opozorilnimi streli, je poročala švedska televizija SVT.

Fotograf časopisa Dagens Nyheter je povedal, da ga je, ko je skušal poročati o nemirih v Rinkebyju, napadla skupina približno 15 ljudi. Policiji je dejal, da je dobil veliko udarcev in brc v telo ter v glavo. Noč je preživel v bolnišnici, poroča RT.

Povod za nemire aretacija na podzemni železnici
Policija je sporočila, da natančnega števila ljudi, ki so sodelovali v izgredih, nima, a da naj bi jih bilo med 30 in 50. "Nekateri so se morda umaknili in odšli, drugi so se pridružili. Težko je podati točno število. Imamo pa dovolj policistov, ki so usposobljeni za tovrstne situacije, " je povedal predstavnik policije Lars Bystrom.

Nemiri so se glede na poročila švedskih medijev začeli nekaj po osmi uri zvečer, ko je policija na podzemni železnici aretirala iskano osebo. Policija je situacijo umirila nekaj po polnoči.