Slovenija je po mnenju revije med vsemi postsocialističnimi državami najprijaznejša do LGBT-ja. Foto: BoBo
Slovenija je po mnenju revije med vsemi postsocialističnimi državami najprijaznejša do LGBT-ja. Foto: BoBo

Ameriška LGBT-revija Metro Weekly je svojim bralcem letos priporočila obisk Slovenije. Na svoji spletni strani so jo opisali kot majhno državo v srednji Evropi, v velikosti New Jerseyja, ki se razteza od Jadranskega morja do Alp.

"Slovenija, ki je bila nekoč del Jugoslavije, je brez dvoma do LGBT-ja najprijaznejša postsocialistična država z vidno LGBT-skupnostjo v glavnem mestu Ljubljana. Število turistov nenehno narašča, saj vse več gostov podleže njenim čarom, zagotovo pa bo veliko turistov pritegnila tudi v letu 2016, ker praznuje 25. obletnico samostojnosti," so zapisali na portalu.
Dodali so, da imajo LGBT-popotniki priložnost Slovenijo obiskati tudi v času Roza tedna (Pink Week), ki bo letos med 26. in 29. majem potekal že tretjič. Gre za teden, ko pripadniki LGBT-skupnosti uživajo v lepotah Slovenije, spoznavajo kulinariko in se zabavajo.

Preostala mesta na lestvici so zasedli floridski Fort Lauderdale, Puerto Vallarta, ki so jo označili za mehiški San Francisco, Islandija, Las Vegas in Kuba. Svojim bralcem pa priporočajo tudi križarjenje po Karibih.