Ko si v Rimu ... moraš posneti selfi pred fontano Trevi. Foto: EPA
Ko si v Rimu ... moraš posneti selfi pred fontano Trevi. Foto: EPA

Policija bo tako od 9. do 24. ure v primeru velikega navala omejila število ljudi, ki jim bodo dovolili dostop do ene najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v večnem mestu.

Poskusno obdobje bo trajalo 80 dni, nato pa se bodo na občini odločili, ali bodo to prakso dejansko uveljavili, poroča APA. Nazadnje so se v Rimu odločili, da bodo okrepili nadzor v bližini vodnjaka, saj so se ljudje kljub strogi prepovedi in kazni 450 evrov še vedno odločili za kopanje v fontani.

Skupaj s Kolosejem in Španskimi stopnicami je fontana Trevi, ki je največji baročni vodnjak v mestu, zaščitni znak italijanske prestolnice, velja pa tudi za eno najslavnejših fontan na svetu.

Na leto vodnjak, ki je dobil "minutažo" tudi v več odmevnih filmih, denimo v Fellinijevi klasiki La Dolce Vita, v kateri se je v njem okopala igralska diva Anita Ekberg, obišče tri milijone obiskovalcev.

Med letoma 2014 in 2015 so vodnjak obnovili, sredstva za restavracijo - zajetnih 2,2 milijona evrov - je zagotovila rimska modna hiša Fendi.