Ture avanture
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Kanin, žičnica
Na Kaninu kabinska žičnica v poletnem času obratuje vsak dan ob lepem vremenu med 8. in 17. uro. Foto: BoBo

Dodaj v

Na Kaninu presegli mejo tisoč prevozov

Nov poletni rekord
14. avgust 2017 ob 19:57
Bovec - MMC RTV SLO, STA

Krožna kabinska žičnica na Kaninu je dosegla nov rekord. V enem dnevu je namreč prepeljala 1.008 potnikov in s tem presegla mejo tisoč prevozov.

Rekord je padel v nedeljo, dozdajšnji letošnji poletni dnevni rekord, ki so ga dosegli 27. julija, pa so krepko presegli. Takrat so z žičnico prepeljali 680 gostov.

Na Kanin so julija s krožno kabinsko žičnico prepeljali 8.700 obiskovalcev, skupno pa v poletni sezoni do začetka avgusta že več kot 11.000.

Na Kaninu kabinska žičnica v poletnem času obratuje vsak dan ob lepem vremenu med 8. in 17. uro. V družbi Sončni Kanin načrtujejo takšen vozni red vse do 15. septembra, a je takrat glede na obisk in vremenske razmere mogoče tudi podaljšanje dnevnega obratovanja.

Obratovali bodo najpozneje do konca prvega tedna v oktobru, ko upravljavce čaka zamenjava pogonov na kabinski žičnici, s čimer bodo dosegli večjo hitrost, s tem pa se bo povečala tudi zmogljivost žičnice.

Žičnico so znova zagnali septembra lani. Po prvotnih napovedih bi jo sicer morali zagnati že poleti, vendar so končni obremenilni preizkusi potekali počasneje od pričakovanj, posledično pa sta se zamaknili tudi izdaja certifikatov in izdaja obratovalnega dovoljenja.

Naložba v obnovo krožne kabinske žičnice na Kaninu je vredna 5,9 milijona evrov, od tega je 3,8 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
NNNP
# 20.08.2017 ob 08:26
Pred dnevi sem bil v Bovcu in na Kaninu. Turistov je bilo na obeh koncih kar precej. Kabinska žičnica je sicer obupno zastarela, a deluje. Upam, da bodo v dolini ugotovili, da je izboljšanje stanje v skupnem interesu vseh. Samo smučišče Kanin nikoli ne bo imelo toliko denarja, da bi lahko stanje izboljšali na raven smučišč v tujini. Vlaganja bi morala podpreti tudi država. Kljub številnim pomanjkljivostim je ponovno delovanje kabinske žičnice zelo spodbudno. Upam, da jim uspelo stvari še izboljšati.
brus123
# 15.08.2017 ob 04:56
končno ena dobra novica s tistega konca, prav privoščim!!!!!
Kazalo