Med velikimi smučišči je največ glasov prvič prejelo najvišje in letos najdlje delujoče slovensko smučišče Vogel. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Med velikimi smučišči je največ glasov prvič prejelo najvišje in letos najdlje delujoče slovensko smučišče Vogel. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Golte
V kategoriji srednje velikih smučišč je že drugič zapored naziv naj smučišče odneslo smučišče Golte. Foto: MMC RTV SLO
Rogla
Letošnja smučarska sezona zaradi pomanjkanja snega velja za slabšo. Foto: MMC RTV SLO

Ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija je spet izvedla akcijo Naj smučišče, v okviru katere je zbirala glasove za najboljše malo, srednje in veliko smučišče ter snežni park, pa tudi do družin najprijaznejše smučišče.

Akcija je potekala na 81 slovenskih smučiščih in sedmih snežnih parkih, kjer so smučarji ocenjevali ponudbo in urejenost. Oddali so 25.000 glasov, na podlagi katerih so na današnji prireditvi v Mariboru razglasili zmagovalce.

Med velikimi smučišči je največ glasov prvič prejelo najvišje in letos najdlje delujoče smučišče Vogel. V kategoriji srednje velikih smučišč je že drugič zapored zmago slavilo smučišče Golte, v kategoriji malih smučišč pa ponovno Celjska koča.

Med snežnimi parki je smučarje najbolj navdušil snežni park Rogla, ki je ta naziv prejel že tretjič zapored. Do družin najprijaznejša smučišča so Rogla, Trije Kralji, Kranjska Gora in Cerkno.

Letošnja smučarska sezona zaradi pomanjkanja snega velja za slabšo. Po drugi strani so na Voglu dosegli velike uspehe. "Res je, da je bilo januarja in februarja vreme malenkost slabše, a marca je posijalo sonce in začeli smo presegati vse rekorde. Letos nas je obiskalo že veliko več kot 100.000 obiskovalcev. To je več kot lani, sezona pa še traja. Na Voglu je še prava zimska idila, tako da se število obiskovalcev vsak dan veča," je pojasnila tamkajšnja vodja gostinstva Mojca Mencinger.

Na Rogli so po besedah Roberta Kejžarja imeli 127 smučarskih dni, s čimer so kljub vremenskim nevšečnostim zadovoljni. "Imeli smo nekoliko manj smučarjev kot preteklo leto, nekje dobrih 10 odstotkov manj. A Rogla je imela to srečo, da smo obratovali vse dni, da nam tudi žled, ki je prizadel skoraj celotno Slovenijo, ni povzročal škode. Je pa res, da slabo vreme, večkrat megleno in deževno, zmanjšuje dnevni obisk," je pojasnil.

Izbor Naj smučišče, katerega glavni cilj je predstavljati in promovirati slovenska smučišča, je že več kot 20 let stalnica v slovenskem prostoru.

Ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si in RTV Slovenija, je vsako soboto obiskala eno od slovenskih smučišč in preverila, kako deluje. Ob predstavitvi smučišč je pozivala smučarje h glasovanju za naj smučišče.